Nova vest
Fudbal

Subota, 09.07.2005.

22:11

IT kup: Budućnost - Deportivo 2:1

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Budućnosti eliminisani su iz Intertoto kupa, iako su u Podgorici savladali španski Deportivo iz La Korunje sa 2:1 u revanš utakmici drugog kola takmičenja.

Deportivo je u prvom duelu u Španiji pobedio sa 3:0. Budućnost je u 65. minutu povela golom Radislava Sekulića, a na asistenciju Rista Lakića. Prednost Podgoričana na 2:0 povisio je Nikola Vujović u 85. minutu posle dobrog centaršuta Ivana Boškovića.

Jedini gol za gostujući tim postigao je Roberto Akunja iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena, pošto je u kaznenom prostoru oboren Pedro Munitis.

Utakmicu na stadionu "pod Goricom" pratilo 8.000 navijača a igrači Budućnosti ispraćeni su ovacijama i aplauzima.

Prvo poluvreme proteklo je u dosta opreznoj i lošoj igri oba tima. Jedinu šansu imali su gosti, ali je udarac Šiska sa samo pet metara golman Miroslav Vujadinović sjajno odbranio. 

U drugom poluvremenu gosti, koji su igrali bez Valerona, Tristana i Lukea, kao da su se malo uspavali, dok su domaći igrači krenuli znatno hrabrije.

Plod takve igre bila su tri kornera, a posle trećeg "plavi" su poveli. Igrao se 65. minut, desni bek Budućnosti Lakić odlično je prošao po svojoj strani, ušao u šesnaesterac i asistirao Sekuliću, a ovaj pogodio mrežu šesti put na tri utakmice u Intertoto kupu.

Sekulić nije igrao u prvom susretu u La Korunji, jer trener Branislav Milačić nije hteo da ga stavi u tim dok ne produzi ugovor sa Podgoričanima.

Sekulić je, medjutim, zamenjen 10 minuta pre kraja, a umesto njega u igru je ušao Ivan Bošković. Upravo je Bošković sjajno centrirao u 85. minutu, a Vujović glavom pogodio gornji levi ugao gola Moline.

Na stadionu je tada nastao "pakao", domaći navijači ponadali su se da je čudo moguće.

Ipak, znatno iskusniji Španci držali su loptu u nogama gotovo do samog kraja, a u sudijskoj nadoknadi Munitis je iskoristio nepažnju odbrane domaćih, prošao uz gol-aut liniju i iznudio jedanaesterac.

Siguran realizator bio je Akunja. Posle toga sudija je odsvirao kraj, a navijači burnim aplauzom ispratili domaći tim.

Trener Budućnosti Branislav Milačić bio je posebno zadovoljan igrom i rezultatom svog tima, a jedine zamerke imao je na suđenje. Milačić je rekao da je pri rezultatu 2:0 pomislio da njegov ekipa može proći slavni Deportivo.

"Malo su nas potcenili, a mi smo to iskoristili. Ipak, posle našeg drugog gola izgubili smo igru. Mislim da penal nije postojao, a smatram da smo oštećeni i u prvom poluvremenu, kada je pomoćni sudija nama svirao nepostojeći ofsajd", rekao je Milačić i ocenio da je pobeda nad Deportivom najbolji rezultat u istoriji Budućnosti.  Zadovoljan je bio i trener Deportiva Hoakin Kaparos.

"U prvom poluvremenu bili smo bolji, a u drugom nam je ponestalo snage. Do prvog gola nisam se brinuo, a kada je Budućnost postigla drugi pogodak, nije imala dovoljno vremena da učini nešto više", istakao je Kaparos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve