Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.03.2005.

14:56

Istraga zbog ranjavanja M. Vasića

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zamenik tužioca Drugog opštinskog tužilaštva u Beogradu Zoran Jakovljević zatražio je pokretanje istrage protiv trojice pripadnika Žandarmerije osumnjičenih za teško povređivanje 16-godišnjeg Milana Vasića uoči fudbalskog derbija Partizan – Crvena zvezda.

Zatraženo je pokretanje istrage protiv pripadnika Žandarmerije Dražena Dukića, Slađana Mrušića i Miodraga Jovanovića.

Milan Vasić, učenik Vojne gimnazije, teško je povređen uoči fudbalskog derbija prošle godine. On je stajao ispred severne tribine stadiona Partizana, čekajući da uđe u sportski objekat, kada je policija intervenisala, upotrebljavajući gumene metke. Jedan od njih pogodio je Milana u lice i razneo mu obraz.

Vasić je pogođen u lice gumenim metkom ispaljenim iz puške jednog od pripadnika Žandarmerije koji su obezbeđivali red na utakmici. Gumeni metak je Vasiću smrskao kosti gornje vilice s leve strane lica i oštetio nerv za pokrete ugla usana. Dečak je potom operisan na Vojno-medicinskoj akademiji.

Generalni inspektorat Minuistarstva unutrašnjih poslova Srbije prosledio je krajem prošle godine Drugom opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj o "opravdanoj upotrebi sile" ispred severne tribine Partizanovog stadiona.

U tom izveštaju navodi se da pripadnici Žandarmerije "nisu krivi za povređivanje Vasića", odnosno da su opravdano upotrebili silu.

Prema pisanju Večernjih novosti, tužilaštvo će zatražiti balističko veštačenje koje treba da utvrdi da li je Milana Vasića direktno pogodio metak ili je rikošetirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d