Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.03.2005.

09:16

Santrač na Rumune bez Šaćirija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten reprezentacije Makedonije, Artim Šaćiri, nije na spisku kandidata za utakmicu sa Rumunijom. Novi selektor Makedonije, Slobodan Santrač objavio je spisak sa nekolicinom novijh igrača i bez onih koji su bili starteri kod prethodnika Kanatlarovskog.

Najveće iznenađenje je izostanak Šaćirija, koji je dres reprezentacije oblačio 69 put ai postigao 14 golova, a na spisku nema ni Igora Mitreskog, Gorana Stavrevskog, Vaska Božinovskog i Aleksandra Bajevskog.

"Vrata nisu zatvorena za one kojih nema na spisku, ali neću zvati igrače koji ne igraju za svoje klubove", rekao je Santrač, "Za ovakvu utakmicu potrebni su mi igrači koji su u dobroj formi."

Šaćiri, koji se prosalvio golom protiv Engleske, direktno iz kornera, nalazi se na transfer-listi od januara, a ove sezone igrao je samo tri puta.

Novajlije u reprezentaciji su golman Tomislav Pacovski, igrači sredine terena Igor Kralevski i Brazilac Dos Santos Vandeir, koji od juna ima makedonsko državljanstvo. Igrači odbrane Boban Grnčarov i Robert Petrov, kao i napadač Goran Maznov u ekipi su posle višegodišnjeg odsustva.

Makedonci su peti u grupi 1, sa pet bodova iz šest utakmica, a vode Rumunija i Holandija sa po deset bodova.

golmani: Petar Miloševski (Sebatspor), Jorde Georgievski (Rabotnički), Tomislav Pacovski (Pelister);
igrači odbrane: Goce Sedloski (Dinamo Zagreb), Robert Popov (Liteks Loveč), Nikolče Noveski (Majnc), Aleksandar Vasovski (Ajntraht Frankfurt), Boban Grnčarov (Metalurg Donjeck), Robert Petrov (Lokomotiva Plovdiv);
igrači sredine terena: Mile Krstev (Groningen), Veliče Sumolikoski (Zenit St. Petersburg), Aleksandar Mitreski (Grashopers), Igor Jančevski (Varteks Varaždin), Vlatko Grozdanoski (Omonija Nikozija), Stojan Ignatov, Igor Kralevski (Rabotnički), Dos Santos Vandeir (Vardar);
napadači: Goran Pandev (Lacio), Aco Stojkov (Fidelis Andria), Dragan Cadikovski (Zenit St. Petersburg), Goran Maznov (Rabotnički)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve