Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.03.2005.

16:23

Okuka i zvanično trener "mladih"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore (igrači do 21 godine) od ponedeljka je i zvanično Dragan Okuka.

Okuka na tom mestu nasledjuje Milorada Kosanovića, koji je pre nedelju dana podneo ostavku.

Glavni zadatak Okuke je da sa mladom reprezentacijom izbori plasman na Evropsko prvenstvo, a na današnjoj zvaničnoj promociji rekao je da veruje da će u tome uspeti.

Okuka je potpisao ugovor do kraja kvalifikacionog cilusa, a plata će mu biti, kako je rekao, 90.000 dinara.

Dosadašnji selektor Milorad Kosanović podneo je ostavku 8. marta nakon pritiska iz Fudbalskog saveza Crne Gore, koji je optuživao Kosanovića da igroniše igrače iz crnogorskih klubova i da ima "diskriminatorski stav". Posledica tog stava, bio je i bojkot Kosanovića, odnosno zabrana fudbalerima iz crnogorskih klubova da se odazivaju na njegov poziv.

Kosanović je bio selektor od 8. septembra 2004. godine

Novi selektor Dragan Okuka izrazio je danas uverenje da neće imati problema sa crnogorskim savezom i klubovima i najavio odlazak u Crnu Goru i razgovor sa zvaničnicima fudbalske organizacije i svim klubovima.

"Verujem da neće biti problema", rekao je Okuka i dodao da će sutra otići u Novi Sad i razgovarati sa Kosanovićem.

Okuka je rekao da ima zadatak ne samo da postiže rezultate, već i da proizvodi igrače za seniorsku selekciju.

Naredni protivnik "plavih" u kvalifikacijama za EP je selekcija Španije. Okuka je rekao da su Španci glavni kandidati za prvo mesto u grupi, ali i da selekcija SCG "može da igra protiv njih".

"Ne plašim se ni izazova, ni rezultata. Bolji smo od Bosne i Hercegovine. Doživeli smo previsok poraz od Belgije, a sa Španijom možemo da igramo", rekao je Okuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve