Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.02.2005.

18:01

Oguro spasao Japance

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Rezerva Masaši Oguro doneo je trijumf Japanu od 2:1 u poslednjem minutu prvog meča finalne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Oguro je iskoristio grešku golmana Severne Koreje Sim Sung-Čola, pa su Japanci osvojio sva tri boda na meču grupe B u Saitami.

"Bio je ovo bolan poraz. Plan je bio da napadnemo Japan. Sada šansu moramo da tražimo u ostalim utakmicama", rekao je trener Korejaca Jun Jong-Su.

Japan je poveo u 4. minutu golom Micua Ogasavare, da bi Severna Koreja izjednačila u 61. preko Nam Song-Čola. Meč je odigran uz prisustvo brojnih policijski snaga, zbog mogućnosti pojavljivanja sukoba na političkoj osnovi. 3.500 policajaca obezbeđivalo je 59.000 gledalaca koji su aplauzom pozdravili himnu Severne Koreje pre početka utakmice.

"Severna Koreja je odigrala sjajno. Razbili su naš ritam i terali su nas u greške, a borili su se do poslednjeg sudijskog zvižduka", rekao je selektor Japana, Brazilac Ziko.

Izmena Anvar Soliev uspeo je u poslednjih trenucima meča da Uzbekistanu izvuče bod u duelu protiv Saudijske Arabije - 1:1. Duel je odigran u Taškentu u okviru Azijske zone Grupe 1 kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Mnogo više se očekivalo od Šackiha iz kijevskog Dinama i Šiselova, člana Himkija, ali obojica nisu uspela da slome odbranu Saudijaca.

Na drugoj strani povratnik u reprezentaciju Al Džaber doveo svoj tim u vođstvo u 77. minutu.

Južna Koreja je uspela da slavi protiv Kuvajta 2:0. Li Dong-Guk doveo je domaćina u vođstvo u 24. minutu, a konačan rezultat postavio devet minuta pre kraja Li-Jong-Pjo.

"Svi su prikazali maksimum i postigli smo prelem gol preko Lija Donga. Srećan sam sa tri osvojena boda", rekao je selektor Korejaca Džo Bonfrer.

Južna Koreja je stalni učesnik Svetskih šampionata od 1986. godine, a sada se u grupi bore sa Saudijskom Arabijom, Uzbekistanom i Kuvajtom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve