Nova vest
Fudbal

Subota, 27.11.2004.

15:52

3 gola Žigića za deobu 1. mesta Zvezde

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Danas je odigrano sedam utakmica pretposlednjeg 14.  kola jesenjeg dela sezone Meridian Prve lige u fudbalu.
U derbiju kola Crvena zvezda pobedila je Obilić rezultatom 4:1, tri gola postigao je Žigić, jedan Pantelić. Počasni gol za Obilić postigao je Pantić.

Aktuelni šampion posle 14 kola ima 35 bodova, kao i večiti rival Partizan, koji sutra igra sa Hajdukom sa Liona. U današnjem meču istakao se centarfor Nikola Žigić, koji je ostvario het-trik. Korak za vodećim dvojcem održala je Zeta, pošto je kod kuće sa 3:0 pobedila kulski Hajduk i sada ima 31 bod. U borbi za evropska mesta, OFK Beograd je na svom terenu pobedio Budućnost sa 1:0 u uzbudljivom meču i tako u meču sa direktnim rivalom izborio četvrto mesto pred okončanje jesenjeg dela sezone.

Fudbaleri novosadske Vojvodine savladali su beogradski Radnički sa 2:1 i tako ostvarili peti trijumf u 14. kola. Pred oko 1.000 promrzlih gledalaca, domaći tim je u prvom delu utakmice igrao veoma dobro i stvarao šanse, a u tom periodu je i postogao oba gola.

Vojvodina je povela četvrtim prvenstvenim golom iskusnog Ljubiše Dundjerskog, koji je u 15. minutu golmana gostiju Miloša Kocića savladao direktno iz kornera. Na 2:0 domaći su povisili u 39. minutu. Posle prodora na desnoj strani, Mandić je centrirao po zemlji, a sam na "petercu" je bio napadač domaćih Milan Belić i plasirao loptu ispod Kocića. U drugom delu, Vojvodina se odlucila da čuva rezultat, dok su se igrači Radničkog otvorili i opasno ugrožavali gol domaćih. U 69. minutu, posle gužve u šesnaestercu Vojvodine, na odbijenu loptu natrčao je napadač Radničkog Zoran Majstorović i sa tri metra neodbranjivo poslao izla ledja golmana Vojvodine Saše Todića.

Posle utakmice, trener gostiju Nebojša Vučićević priznao je da je pogrešio u izboru defanzivne taktike i ocenio da je njegova ekipa bila mnogo bolja u drugom delu, kada je igrala s trojicom napdača.

"Ponovo se, medjutim, ispoljila naša stara boljka - neefikasnost. Nemamo opasnog napadača i to nas je više puta koštalo bodova", rekao je Vucičićević novinarima.

Pomoćni trener domaćih Miroslav Ćurčić, koji je i danas vodio ekipu jer će novi šef stručnog štaba Vladimir Petrović preuzeti ekipu po okončanju jesenjeg dela, nije se pojavio na konferenciji za novinare.

Na peto mesto došao je Zemun, koji posle trijumfa nad Smederevom od 2:0 ima bod više od Budućnosti. Buran meč odigran je na Banovom Brdu, gde je Čukarički pobedio Sutjesku sa 3:0.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, a sva uzbudjenja desila su se u drugom poluvremenu, kada je domaći tim postigao dva gola i kada je posle gužve i koškanja isključen Srdjan Damjanović iz Sutjeske. Na meču je podeljeno osam žutih kartona, a Čukarički je ubedljivu pobedu ostvario penalom u poslednjim trenucima meča.

U nedelju Partizan gostuje beogradskom Hajduku od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d