Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.11.2004.

18:22

Rednap napustio Portsmut

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener Premijer ligaša Portsmuta Hari Redknap podneo je danas ostavku na tu funkciju, jer mu je potreban "odmor od igre".

"To je bila moja odluka o kojoj sam razmišljao već duže vreme. Otkaz sam dao bez pritisaka predsednika, ili Upravnog odbora. Veoma sam ponosan na moj i učinak kluba u proteklih dve i po godine", rekao je Redknap posle ranije održanog sastanka sa predsednikom kluba Milanom Mandarićem.

Redknap je dodao da će se u sledećem periodu malo odmarati, kako bi "napunio baterije pre nego što razmotri svoje dalje postupke".

Portsmut je trenutno 12. na tabeli Premijer lige, u koju je došao 2003. godine.

Ekipu će u subotnjem meču protiv Boltona voditi Hrvat Velimir Zajec, koji je ovog meseca imenovan za izvršnog direktora kluba.

Redknap, sa kim je Portsmut i došao do unapredjenja u Premijer ligu, nije se slagao sa imenovanjem Zajeca za izvršnog direktora.

Portsmut je prošle nedelje saopštio da Zajec nije doveden kao direktor fudbala, već kao član odbora. Uprava kluba je tada uveravala da Redknap još uvek ima potpunu kontrolu nad poslovima u prvom timu.

Redknap je šesti trener Premijer lige, koji je ove sezone podneo ostavku ili je smenjen.

Sautemton je prekinuo saradnju sa Polom Šturokom u avgustu, Bobi Robson je otpušten iz Njukasla mesec dana kasnije, a Grem Saunes, koji ga je zamenio na mestu trenera "svraka", dao je otkaz 6. septembra.

Geri Megson je otpušten iz Vest Bromvič Albiona 26. oktobra, a 5. novemra Žak Santini je otišao iz Totenhema

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve