Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.11.2004.

12:33

Jerg Berger na čelu Hanze

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Bundesligaš Hanza iz Rostoka imenovala je u sredu Jerga Bergera za novog trenera, samo tri dana pošto je Juri Šlinc napustio klupu kluba sa Baltika. Ugovor koji je potpisan traje do kraja juna 2006. godine, a odnosi se na prvu i drugu Bundesligu.

Hanza je posle nekoliko sezona stabilnog boravka u sredini tabele, sa povremenim izletima ka vrhu, ovoga puta u katastrofalnoj formi. Ostze stadion je sve samo ne neosvojiva tvrđava, a pravu bruku jedini predtsavnik DDR-a u prvih 18 doživeo je u nedelju, kada ih je usred Rostoka tukao neuverljivi HSV čak sa 6:0.

Dotadašnji trener Šlinc je posle blamaže napustio klub, koji posle 13 kola ima samo 8 bodova, i nalazi se na dnu tabele, šest bodova ispod crte. Pred Bergerom je sada očajnička borba da spreči drugo ispadanje iz lige u 14 godina zajedničke istorije dve nemačke lige.

Iskusni 60-godišnji stručnjak pre Hanze vodio je čak 14 klubova, među kojima se izdvajaju Šalke 04, Keln i Ajntraht iz Frankfurta. Za dolazak u prvu ligu preporučili su ga odlični rezultati prošle sezone, kada je sa Alemanijom iz Ahena ušao u finale Kupa (na putu srušen i Bajern), čime je drugoligaš dobio mesto u Kupu UEFA, a zatim se plasirao i u Ligu UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve