Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.11.2004.

18:01

Belgijski mediji ne najavljuju pobedu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Belgijski mediji vrlo uzdržano izveštavaju o izgledima svog nacionalnog tima da izvojuje presudno važnu pobedu u fudbalskom meču sa Srbijom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Mediji podvlače nevolje selektora belgijske reprezentacije Emea Antuenisa oko sastava ekipe zbog povreda ključnih igrača.

Brlgijski listovi i elektronski mediji pokazuju razumevanje za odluku Antuenisa da na gol postavi debitanta u reprezentaciji Silvija Prota, golmana ekipe Luvije, kao i da u špic napada stavi Tomasa Bifela i Veslija Sonka, koji je ispao iz standardne postave amstardamskog Ajaksa.

Antuenis, medjutim, ističe da je "Sonk u uzlaznoj formi".

U izveštajima medija se postavlja primetan znak pitanja koliko će, pre svega tako ukomponovan napad "Crvenih djavola" biti u stanju da se "izbori s vlažnim i teškim terenom" na stadionu "Roa Boduen" u Briselu, i, ništa manje, s upečatljivim gabaritima srpskih odbrambenih igrača, kako to podvlači dnevnik "Soar".

Taj list ističe da selektor Antuenis treba da pronadje igrača u napadu, koji će znati da iskoristi pasove Valtera Basedja i ocenjuje da bi to mogao biti Luidji Pjeroni, koji je u poslednjem trenutku pozvan u nacionalni tim umesto povredjenog Emila Mpenze.

U najavljenom početnom sastavu belgijske selekcije, medjutim, nema Pjeronija, a pored Sonka u špicu napada, mediji najavljuju Bifela, za koga "Soar" tvrdi da se "ne uklapa u igri sa Sonkom".

Trener Antuenis je novinarima rekao da se do poslednjeg časa nadao da će napadač Mpenza moći da igra, ali da je sad njegovim izabranicima "prevashodno potreban mir".

Svi listovi ukazuju na činjenicu da je sinoćni trening reprezentacije SCG bio zatvoren za javnost i prenose izjavu selektora Ilije Petkovića da će njegova taktika "biti vidjena" na samom meču.

Belgiji mediji su posebno široko intervjuisali Ivicu Dragutinovića i Nenada Jestrovića, koji igraju u belgijskim timovima, i krupnim naslovima ističu izjavu Dragutinovića da će tim SCG "igrati na pobedu" i to u formaciji 4-4-2.

Iz tabora "plavih" danas je, medjutim, procurela informacija da će se Petković ipak opredeliti za formaciju 3-6-1, što znači tri štopera ispred golmana Dragoslava Jevrića i pojačan srednji red.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve