Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.07.2004.

14:27

Kežman potpisao za Čelsi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski reprezentativac SCG Mateja Kežman potpisao je četvorogodišnji ugovor sa londonskim Čelsijem. Kežman je u ponedeljak prošao neophodne lekarske preglede, a da bi mogao da nastupi za klub Romana Abramoviča, moraće da dobije radnu dozvolu. Zvanično predstavljanje Kežmana najavljeno je za početak seledeće nedelje.  

Pretpostavlja se da sa dozvolom neće biti problema (očekuje se sledeće nedelje), jer Kežman ima status standardnog reprezentativca.

Znam šta trener Murinjo želi. Razgovarao sam sa njim nekoliko puta i jasno mi je koja je moja pozicija u Čelsiju. Oduševljen sam situacijom u klubu“, rekao je po potpisivanju ugovora naš reprezentativac.

Trener Murinjo vrlo je zadovoljan transferom:

"Kežman daje golove. Mnogo golova. Vrlo mi se svidja Mateja jer je multifunkcionalan fudbaler i fizički vrlo jak igrač, iako nije "razbacan". On može da igra na više pozicijau napadu. Na njega ne treba gledati samo kao na klasičnog golgetera, on igra odlično u sistemu sa dva špica, pa čak i kao desno krilo".

Klub sa Stamford Bridža nije objavio koliko je obeštećenje plaćeno holandskom PSV-u, u kojem je Kežman igrao prethodne četiri sezone. Ipak, pretpostavlja se da se radi o sumi od osam miliona evra. Naš centarfor dao je 105 golova u 122 meča za tim iz Ajndhovena, a u sezoni 2002/03 sa 35 pogodaka bezmalo je oborio 16 godina stari rekord Marka van Bastena (37 golova).

Ceo klub pretrpeće ovog leta velike promene, posle dolaska Žozea Murinja, a posebno će dramatično biti u napadu. Od četiri napadača iz prošle sezone u timu će biti jedino Eidur Gudjonsen. Džimi Flojd Haselbajnk je dobio raskid ugovora, Ernan Krespo će verovatno biti pozajmljen Milanu, a Mutu bi takođe trebalo da završi u Italiji.

To bi moglo da stvori dovoljno prostora za Kežmana. Čelsi ima i ugovore sa Karltonom Kolom i Mikaelom Foršelom, koji su prošle sezopne bili pozajmljeni Čarltonu, odnosno Birmingemu. Oba kluba žele da ih zadrže i u narednoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve