Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.05.2003.

18:11

Vulverhempton u Premijer ligi posle 19 godina pauze!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Vulverhemptona plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u finalu plej-ofa Prve divizije u Kardifu pobedili Šefild Junajted sa 3:0. Oni će tako naredne sezone igrati u najjačem engleskom takmičenju posle pauze od 19 godina.

Fantastičan gol Marka Kenedija u 6. minutu posle šuta sa ivice šesnaesterca obeležio je odličnu igru Vulvsa u prvom poluvremenu. Samo 20-ak minuta kasnije njihova prednost je udvostručena. Kenedi šalje odličan centaršut, loptu je zakačio Pol Ins, a Nejtan Blejk šalje loptu pored golmana Šefilda za prednost od 2:0.   

U prvom delu meča fudbaleri Junajteda nisu imali ozbiljnijih prilika, a najveću šansu za pogodak imali su posle udarca glavom Insa, ali nisu imali sreće, s obzirom da bivši kapiten Mančester Junajteda nije uspeo da savlada golmana svoje ekipe.   

Pobeda je osigurana već na kraju prvog poluvremena kada je Keni Miler postigao treći gol za Vulverhempton. Sve šanse za eventualni preokret Šefild je izgubio početkom drugog poluvremena kada je golman Vulvsa Mari odbranio penal Majkla Brauna, dok je tokom pauze pred drugo poluvreme isključen trener Junajteda Stiv Benet zbog prigovora sudijama.

Četvorostruki engleski šampioni pridružiće se tako ekipama Portsmuta i Lestera, koje su ranije obezbedile plasman u Premijer ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve