Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.10.2002.

20:36

Chievo Verona – Crvena zvezda 0:2 !!!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u drugo kolo Kupa UEFA, pošto su u revanš utakmici u Veroni, pobedili italijanskog prvoligaša Chievo rezultatom 2:0.U prvom meču u Beogradu rezultat je bio 0:0.

Golove za crveno-bele postigli su Gvozdenović u 70 i Milovanović u 86.minutu utakmice.

Zvezda je odigrala najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina.Od samog početka igrači beogradskog tima igrali su napadački, dok Chievo ni u jednom trenutku nije ličio na ekipu koja je u poslednjih godinu dana pobedjivala sve velikane u jednoj od najboljih fudbalskih liga na svetu. 

Dobru partiju, crveno beli nagovestili su već na početku utakmice, kada se u 5.minutu u prilici našao mladi Mrdja.

Nešto jači pritisak domaćina beležimo u 9.minutu kada je Chievo izveo tri uzastopna kornera, koji nisu rezultirali ozbiljnijim šansama.

Za razliku od prethodnih godina, jugoslovenski igrači se ne povlače, već nastavljaju da igraju hrabro i ofanzivno, što donosi i prebacivanje težišta igre na polovinu domaćina.

Prvu pravu priliku su ipak imali Italijani, u18.minutu, Perota je ušao u kazneni prostor beogradskog tima, ali je njegov šut sa desetak metara iskosa zaustavio Dišljenković.

A onda u 27.minutu posle kornera Markovića, najveća šansa Zvezde - Vidić šutira glavom, a lopta odlazi tik pored stative!

Zvezda pojačava pritisak, a u 35.minutu Mihajlo Pjanović promašuje prazan gol sa 15-tak metara!Posle jedne dubinske lopte, na nju su skočili golman Chieva i zvezdin napadač.Lupateli ostaje na zemlji, a "Pjana" iz okreta , bez gledanja, šutira ka golu - a lopta odlazi pored leve stative.

U 42.minutu zbog povrede Filipović je zbog povrede morao da promeni golmana Dišljenkovića, umesto koga je na teren ušao rezervni golman Ivan Randjelović.

Prvih pet minuta drugog poluvremena nije donelo veća uzbudjenja, ako se izuzme nekoliko baklji koje su u teren ubacili Delije.

U 56.minutu Branko Bošković imao je fantastičnu priliku, nakon jednog centaršuta sa boka, glavom promašuje gol sa 7.metarav, a već u 58.minutu Bošković ponovo šutira na gol Lupatelija. Ovog puta sa 20-tak metara pogadja spoljni deo mreže!

Najbolju priliku za Chievo na utakmici propušta Frančeskini koji je u 64.minutu pogodio prečku.Samo minut kasnije, Vidić šutira glavom posle kornera sa 5 metara, ali lopta pogadja Lupatelija u rame, i odlazi iznad prečke - velika šansa!

U 70.minutu Gvozdenović postiže vodeći gol za Zvezdu.

Pjanović je prvo izašao sam pred golmana, prelazi ga, šutira iskosa, promašuje gol, a Gvozdenović naleće iz pozadine i sa peterca ubacuje loptu u mrežu!

Chievo - C.Zvezda 0:1

Nakon vodjstva jugoslovenskog tima, Chievo pokušava da pojača napade, ali je odbrana Zvezde, predvodjena ponovo odličnim Vidićem, bez problema rešavala sve opasnije situacije po Randjelovića.

U 74.minutu, umesto mladog napadača Mrdje, Filipović uvodi Dejana Milovanovića, još jednog igrača iz omladinske škole C.Zvezde.

Upravo Milovanović, u 86.minutu, fenomenalnim šutem sa 20 metara dovodi Zvezdu u vodjstvo od 2:0, i tako uvodi svoj klub u drugo kolo Kupa UEFA.Za one koje ne znaju, Dejan Milovanović je sin bivšeg fudbalera Zvezde Djordja Milovanović koji je bio poznat po nadimku "Djoka bomba"

Chievo - Crvena zvezda 0:2

Utakmica je odigran u Veroni na stadionu "Bentegodi" pred 15-tak hiljada gledalaca, medju kojima se nalazila i grupa od oko 400 navijača Zvezde.

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Dišljenković (Randjelović), Marković (Milovanović), M.Dudić, Lalatovic, Vidić, Mladenović, Branković, Kovačević,Gvozdenović, Pjanovic i Mrdja (Krivokapić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve