Egipat 0, Maroko 0, OS u 1/4 finalu

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 24.01.2006.

21:25

Default images

Fudbalska reprezentacija Egipta igrala je sa Marokom bez golova, u meču drugog kola grupe A Kupa afričkih nacija.

Tim rezultatom ne može biti zadovoljan nijedan od timova – Egipat bi pobedom obezbedio mesto u drugoj fazi, a sada im predstoji da to učine u duelu sa Obalom Slonovače; Marokancima bi pobeda otvorila put u četvrtfinale, jer im predstoji duel sa Libijom, najslabijom ekipom u grupi.

Stav oba tima prema nerešenom rezultatu bio je jasan u finišu, kada su i Egipat i Maroko igrali potpuno otvoreno i veoma se trudili da postignu pobedonosni gol. Neuspeh je u drugu fazu već sada odveo Obalu Slonovače i ugasio sve nade Libije.

U nizu prilka pred oba gola, koje su se ređale tokom cele utakmice, najbolju je propustio Ahmed Fati u 23. minutu. Egipćani su odvukli celu odbranu protivnika na levu stranu, Fati je neometano utrčao poludesno, izašao sâm pred golmana, ali je šutirao pored dalje stative.

Dobar utisak o dosadašnjem toku turnira poremetio je incident sa poluvremena utakmice, kada su egipatski navijači sa gornjeg prstena stadiona u Kairu zasuli plastičnim flašama navijače Libije, smeštene odmah ispod njih (na turniru se obe utakmice u grupama igraju na istom stadionu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: