Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2023.

12:50

Još jedna nagrada za Ljulja – najbolji je "klač" igrač sezone

Sindikat igrača Evrolige nije imao ni trunku dileme da proglasi šampiona u kategoriji "najbolji kad je najvažnije".

Izvor: B92

Autor:B92

Još jedna nagrada  za Ljulja – najbolji je
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Ko, ako ne Serhio Ljulj - kad je najbitnije, mirna glava, vrelo srce i sigurna ruka su mu donele još jedno vredno indivdualno priznanje.

Sindikat igrača Evrolige je proglasio pleja Reala pobednikom u kategoriji "Najbolji igrač odluke", u slobodnom prevodu Ljulju je pripalo priznanje za igrača koji pruža najbolje kad je najvažnije.

"Igrač koji igra najbolje pod pritiskom i kada se utakmice lome", piše u objavi Saindikata igrača Evrolige o Ljulju.

Kada vas protivnici, kolege, proglase za najboljeg u ovoj kategoriji onda je jasno da boljeg nije bilo ove sezone. Ikoni Reala ovo priznanje definitivno je donela bravura u finalu protiv Olimpijakosa kada je na 3 sekunde pre kraja pogodio koš - a bili su mu to jedini poeni na utakmici.

Iako je u minuloj sezoni imao skromne brojke (6.1 poen, 2.4 asistencije u 29 utakmice), pamtiće se njegov pšut protiv Atinjana. Sve drugo je manje bitno.

Prethodno, Sindikat igrača (ELPA) dodelio je priznanja Dariusu Tompsonu za najboljeg novajliju, Luku Sikmi za fer plej (drugu godinu zaredom), dok je Kajl Hajns poneo nagradu "Najpoštovaniji igrač", treću sezonu zaredom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve