Nova vest
Košarka

Petak, 31.03.2023.

23:51

Neviđena "ludnica" u Evroligi – kako Partizan može do Top 8?

Učesnici Top 8 faze još uvek nisu poznati, a ostalo je dva kola do kraja regularnog dela sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Neviđena
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana su do 18. pobede u Evroligi došli trijumfom nad Real Madridom u Areni rezultatom 104:90 i tako nadmašili razliku kojom su izgubili u Španiji.

Crno-belima jedna pobeda u naredna dva kola garantuje plasman u Top 8 Evrolige, bez obzira na ostale rezultate u elitnom takmičenju.

Partizan u 33. kolu gostuje Monaku, da bi u poslednjem, 34. kolu dočekao Panatinaikos u Areni gde će izabranici Željka Obradovića biti veliki favoriti.

U drugom slučaju bi mogli da prođu i sa oba poraza, i protiv Monaka i Panatinaikosa, ali bi Baskonija i Žalgiris morali da izgube makar jedan od dva preostala meča.

Makabi se nakon ovog kola popeo na poziciju 5 i oni sada imaju 19 pobeda i 13 poraza dok Partizan i Fenerbahče imaju skor 18-14.

Trenutno je Baskonija na osmom mestu sa 17-15, a blizu je i Žalgiris sa istim učinkom, odnosno Efes sa po 16 pobeda i poraza.

Žalgiris će dočekati Makabi u 33. kolu, Fenerbahče ide na Efes, a Baskonija dočekuje Asvel pa je teoretski moguće da Efes ugrozi Fenerbahče, koji potom u 34. kolu dolazi u Beograd na meč sa Zvezdom.

U toj poslednjoj rundi će Efes igrati sa Monakom u Istanbulu, Baskonija gostuje Olimpijakosu, a Žalgiris Bajernu...

Sve je jasno, Partizanu će 19 pobeda biti dovoljno da se automatski plasira u plej-of, ali možda i "ugrabi" mesto više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve