Nova vest
Košarka

Petak, 31.03.2023.

09:30

Bitka za plej-of: Partizan čeka "kralja", Zvezda u Francuskoj

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde nastupaju u razmaku od pola sata u 32. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Bitka za plej-of: Partizan čeka
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli bitku za plej-of nastavljaju protiv Real Madrida, od 20.30 časova u svojoj Areni.

Pola sata kasnije počinje gostovanje Zvezde ekipi ASVEL-a u francuskom Vilerbanu u blizini Liona.

Partizan protiv "kraljevskog" kluba može da potvrdi mesto u plej-ofu, u slučaju pobede, ali ako se poklope i porazi Baskonije ili Žalgirisa protiv Fenerbahčea, odnosno Valensije.

Uoči ovog duela trener Partizana Željko Obradović istakao je da njegovu ekipu čeka težak susret, naročito zbog gustog rasporeda.

"Još juče smo krenuli da pričamo o Real Madridu, timu koji je u toj poziciji kojoj jeste, a pričati o Real Madridu i svemo onome šta on predstavlja u evropskoj košarci i šta je ove godine sa ovim rosterom, mislim da nema potrebe. Čeka nas teška utakmica i još jedna prilika da damo sve od sebe i da vidimo da li možemo da odigramo neke minute bolje nego na prethodnoj utakmici protiv Barselone", rekao je Obradović.

Što se tiče Zvezde, ekipa Duška Ivanovića matematički i dalje može da se domogne Top 8, ali su šanse minimalne.

Da bi se crveno-beli plasirali u plej-of, potrebno je da pobede u preostala tri meča (ASVEL, Olimpijakos, Fenerbahče), a da Žalgiris i Baskonija izgube sve utakmice do kraja.

"Asvel je super atletska ekipa. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija. Međutim, oni su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu",
rekao je Ivanović pred ovo gostovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve