Nova vest
Košarka

Utorak, 21.03.2023.

10:40

I Partizan će da prati – u Istanbulu se zakuvava borba za plej-of

Utorak veče donosi vrlo bitan meč u borbi za plej-of Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

I Partizan će da prati – u Istanbulu se zakuvava borba za plej-of
Foto: Profimedia

Turski Fenerbahče dočekuje italijanski Armani od 18.15 u zaostalom meču 24. kola.

Fener je trenutno peti na tabeli sa 17-11, pobedu ispred Partizana i Makabija, a dve pobede ispred Baskonije, koja je na poslednjem mestu koje vodi u plej-of.

Osim toga, Turci su na dve pobede iza Barselone i Monaka, s kojima se bore za poziciju koja donosi prednost domaćeg terena u doigravanju.

Ekipa Dimitrisa Itudisa igra sa dosta oscilacija u poslednje vreme, izgubila je dve od poslednje tri utakmice pa su pod imperativom pobede protiv Italijana.

"Suočavamo se sa jednim od najboljih timova u takmičenju, građenom oko dva iskusna beka (Nika) Kalatesa i (Skotija) Vilbekina, sa mnogo individualnog talenta i vatrene moći na svakoj poziciji, sa fizičkom dubinom među visokim igračima"
, rekao je trener Milana Etore Mesina uoči ove utakmice.

S druge strane, Milanezi su na 12-16, tri pobede od pozicije koja vodi u plej-of.

Nizom od šest pobeda su se vratili u borbu za doigravanje, ali ih je u tome usporio poraz od Reala protekle nedelje u Madridu 91:78.

Stoga je njima meč u Istanbulu još bitniji nego domaćinu, jer bi pobedom ostali u igri za Top 8, pet kola pre kraja.

Istorija je na strani Fenera koji je bio bolji od Milana u 15 od 21 međusobnog susreta.

Međutim, u poslednjih pet duele uvek su slavili gosti, pri čemu je Armani dva puta trijumfovao u Istanbulu, po jednom u obe prethodne sezone.

U prvom okršaju ove sezone, u destom kolu u Mediolanum Forumu, Fener je slavio 82:72 u Milanu.

Milan će na ovom meču biti oslabljen neigranjem Điđija Datomea, Kevina Pangosa, Devona Hola i Šavona Šildsa, ali se vratio Naz Mitru-Long.

"Zbog izostanaka, koji nas ponovo pogađaju, izgubili smo deo ritma koji nam je omogućio da dobijemo šest utakmica uzastopno. Međutim, u Istanbulu želimo da odigramo najbolju moguću utakmicu, da nastavimo da se takmičimo kao što smo uvek radili i da pokušamo da napredujemo, bez obzira na to ko će biti tamo",
rekao je Mesina.

Na sreću Milana, Šabaz Nejpir je u sjajnoj formi (17 poena, 8 asistencija protiv Reala), a odlično ga prate Nikolo Meli, Bili Beron, Stefano Tonut i Brendon Dejvis.

Svi su imali dvocifren učinak u Madridu, pa još jedno takvo ofanzivno veče bi moglo da bude plodonosno za Mesinin tim u Istanbulu.

U međuvremenu, Fenerbahče je ponovo ostao bez Dišona Pjera, dok poslednje pojačanje Tajler Dorsi ne može da igra jer je potpisao posle prvobitnog datuma ove utakmice.

Osim ta dva značajna odsustva, trener Itudis ima na raspolaganju sve ostale zvezde.

Fenerbahče je izgubio od Valensije u poslednjem meču, ali su Marko Gudurić sa 23 i Džonatan Motli sa 19 poena najavili bolje izdanje u nastavku sezone.

Što se tiče tekuće sezone, Fenerbahče ima učinak 10-4 u svojoj Ulker areni, dok je Armani na 5-8 van Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve