Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.09.2017.

14:15

"Srbija nije zemlja košarke, Bogdanu u NBA lakše nego Teu"

Vladimir Radmanović, nekadašnji reprezentativac Srbije i član više NBA klubova, govorio je o srpskoj reprezentaciji i nedavno završenom Evrobasketu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: fiba.com

Radmanović je za portal "sports.ru" objasnio i da Srbija nije košarkaška zemlja zato što neki drugi sportovi imaju prednost.

"Iz mnogobrojnih razloga Srbija je ostala bez petorice ili šestorice igrača, tako da je srebro dobar rezultat. Šta bismo rekli za eliminaciju prvog favorita za zlato - Španije? Oni su na kraju uzeli bronzu. Slovenija je bila jača od Srbije samo na ovom prvenstvu, to je sve",počeo je priču Radmanović.

Bivši igrač Crvene zvezde, FMP, LA Klipersa, LA Lejkersa, Šarlota, Golden Stejta, Atlante i Čikaga je na otvaranju Centra za ulični basket u ruskom gradu Voronježu naglasio da košarka ne može da dobije bitku sa fudbalom.

"Danas ne vidim nijednu košarkašku zemlju u Evropi. Čak ni Srbija, gde je košarka toliko popularna. Kada imate izbor da idete na košarkašku ili fudbalsku utakmicu - publika će izabrati fudbal. U Rusiji se košarka bezuspešno takmiči protiv hokeja. Rusija ne može da se nazove košarkaškom zemljom. I ja sam počeo kao fudbaler, jer je tehnički jednostavniji od košarke. Za fudbal vam je potrebna lopta i parče zemlje, bez obruča i ostalih detalja".

Usledilo je pitanje o tome kako će se dve najveće srpske zvezde snaći u najjačoj ligi sveta – Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović.

"Biće im potrebno vreme, to je sigurno. Mislim da Bogdanović ima bolje šanse. On je mlađi, sa njim će biti strpljiviji. Pomoći će mu. Uvek ponavljam da je Teodosić najbolji igrač u Evropi. Fenomen! On dugo igra košarku i neću biti iznenađen ako bude imao veliki uticaj na njegov tim. Ali da postane superzvezda? U njegovim godinama? To je malo verovatno, ali ja ne želim nikoga unapred da otpišem. Nadam se da će on uspeti. Znam da je veoma teško postati lider u NBA ligi, u svakom timu ima previše odličnih igrača", objašnjava Radmanović.

Igor Kokoškov, Radmanovićev veliki prijatelj, napravio je čudo sa Slovenijom i osvojio istorijsku zlatnu medalju.

"Još uvek nisam razgovarao sa njim. Sada svi žele da ga kontaktiraju. Mislim da su svi bili iznenađeni. Jasno je da Slovenija ima dobar košarkaški program, jasno je da pokušavaju da rastu i budu sve bolji. Ali, da vam je neko rekao da će postati prvaci i pobediti Španiju? I dalje mislim da nije sve do Igora, on je trener, ali velike zasluge idu igračima. Dragić, Dončić i Entoni Rendolf su se sjajno pokazali u pravom trenutku. U nekim trenucima su imali mnogo sreće i verujem da će biti mnogo teško da nešto slično ponove".

Po okončanju karijere se slabo pojavljivao u javnosti i medijima, pa je novinare zanimalo šta sada radi.

''Gotovo ništa. Želeo sam da provodim više vremena onako kako želim. Da putujem, da upoznajem svet. Pre tri godine sam ponovo počeo da radim sa NBA kao evropski predstavnik lige – da radim na promociji, da pokušam da utičem na mlade...'', zaključio je Radmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d