Nova vest
Košarka

Subota, 23.09.2017.

18:40

Dragić: Sa Majamijem kao sa Slovenijom

Goran Dragić se posle istorijskog Evrobasketa okreće NBA ligi gde želi da nastavi tamo gde je stao sa Slovenijom.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Dragić: Sa Majamijem kao sa Slovenijom
Foto: FIBA.com

Dragić je kao MVP predvodio Sloveniju do prve medalje u istoriji, i to titule šampiona Evrope.

"Niko nam nije davao šansu na EP, niko nam sad ne daje sa Majamijem. Ali ja uvek verujem, zašto da ne. Radujem se borbi za titulu sa Majamijem, mnogo je izazova ispred nas", rekao je Dragić.

Više od 20.000 građana pozdravilo je slovenačkitim u Ljubljani po povratku iz Istanbula, uprkos kiši, a meč sa Srbijom u finalu Evrobasketa je bio najgledaniji u istoriji Slovenije. Navodno je čak 94 odsto građana pratilo duel.

"Ponosan sam na njega. Ponosan sam što ga imamo", rekao je predsednik Hita Pet Rajli, a oduševljen je i trener Erik Spoelstra, "Izgledao je senzacionalno. Slovenija je manja od Majamija, a pobedili su takvu silu. Srećan sam zbog njega i ponosan na njegov uspeh. Marljivo je trenirao za to, vodio je tim na izuzetnom nivou. Pričao sam s njim nakon što je osvojio zlato i rekao mi da je to bila najteža stvar koju je uradio u životu".

Dragić je prošle sezone, koju je Majami počeo sa 11:30, a završio sa 30-11, prosečno beležio oko 20 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve