- Eurobasket 2017 -

"Očekivali ste da svakog pobedimo 20 razlike kao Hrvatsku?"

Predsednik Košarkaškog saveza Rusije Andrej Kiriljenko kaže da je nemoguće pobediti svaku utakmicu sa po 20 poena i da će Srbija ispraviti greške iz grupe.

MLJ
Podeli
Getty Images
Getty Images

Posle pobede Rusije nad Grčkom u četvrtfinalu 74;69, a pre meča sa Srbijom Kiriljenko kaže da je upravo pobeda nad Srbijom još u grupi bila neočekivana.

"Očekivali ste da pobeđujemo svakog kao Hrvate po 20 poena razlike? Naravno, svi bi to voleli. Ali ne vredi računati na to. Prema logici stvari, trebao nam je ovakav meč u ovom trenutku", rekao je Kiriljenko za ruski Sport Ekspres.

Protiv Turske nervozan i emotivan meč, protiv Srbije neočekivana pobeda, protiv Belgije i Velike Britanije odrađivanje posla, protiv Hrvatske čišćenje, tako je predsednik ruskog košarkaškog saveza prokomentarisao prethodne pobede.

Rusija je u grupi izgubila od Letonije, kada je prema Kiriljenkovim rečima odigrala dobro prvo poluvreme. Sve to je služilo Rusima za nauk. Nauk će biti i nova utakmica protiv Srbije.

"U petak ćemo ponovo da se preispitamo sa Srbijom. Ovog trenutka opcija 'čekamo iza ugla' ne vredi ništa. Kada igrate protiv jednog protivnika tri puta za mesec dana ne možete da računate na efekat iznenađenja. Srbi na ovom turniru nisu previše efikasni, ali su efikasni. Pobedili su sve rivale osim Rusije i u petak nameravaju da isprave svoje greške", kaže Kiriljenko.

Predsednik Košarkaškog saveza Rusije objašnjava da je cilj nacionalnog tima na ovom prvenstvu ispunjen, pa je sada svaka utakmica bonus. Međutim, za njega je pobedničko postolje glavni bonus, dotle je Rusiji potrebna bar još jedna pobeda. Ali ta ista pobeda je potrebna i Srbiji

Vesti

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu