Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.09.2017.

08:32

Bazarevič: Kiriljenko poboljšao mnoge stvari u Rusiji

Rusija je posle preokreta pobedila Grčku u četvrtfinalu sa 74:69 i u polufinalu ide na megdan Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Bazarevič: Kiriljenko poboljšao mnoge stvari u Rusiji
Getty Images

Posle titule na Evrobasketu 2007. i polufinala 2009. godine, to je prvi put da su Rusi dogurali tako daleko na turniru.

Ruski selektor Sergej Bazarevič zasluge za to pripisuje čelnom čoveku ruskog Košarkaškog saveza.

"Dobar je osećaj iskreno kada znate da niste igrali dobro, možda čak i loše u početku. Nismo prestali da verujemo, radili smo i znali smo da ćemo pronaći momentum, to smo i uradili na kraju", rekao je posle pobede Bazarevič.

Ruski selektor je iz igre pred kraj izveo Alekseja Šveda koji je bio vinovnik preokreta protiv Grka i još jednom vodio Rusiju do pobede. Bazarevič objašnjava da mu je Šved bio potreban za napad.

"Trebalo nam je više mišića na kraju da ih zaustavimo i to smo i uspeli. Bio je on spreman da uđe u napad", kaže Bazarevič koji potom dodaje da ruski nacionalni tim sada izgleda bolje nego prethodnih godina.

"Kiriljenko je bio sjajan igrač. Njemu su poznate ovakve situacije i dobar je predsednik. Promenio je nabolje mnoge stvari u ruskoj košarci bar u smislu nacionalnog tima i cenim to što mi ništa ne sugeriše. Verovatno mi veruje", rekao je zadovoljni selektor Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve