Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

08:28

Bogdanović o prokletstvu: Pitam se iz godine u godinu...

Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović rekao je da ga je sramota zbog poraza od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Bogdanović o prokletstvu: Pitam se iz godine u godinu...
Foto: fiba.com

Bogdanović je istakao da njegova ekipa nije imala želju i pre svega "ponos i krv" da odigra dobro.

Hrvatska nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je u Istanbulu izgubila od Rusije sa 78:101.

"Nismo imali volju i želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama", rekao je Bogdanović posle utakmice.

On nije mogao da objasni zbog čega je ekipa pretrpela ovakav poraz.

"Pitam se iz godine u godinu, iz dana u dan. Svako leto dolazim u reprezentaciju sa nadom da ćemo to promeniti. Vi novinari nas dižete više nego što treba, pravite od nas igrače koji nismo. Očigledno da nemamo kvalitet, sramota me je to da kažem, ali to je nažalost tako", naveo je on.

Košarkaš Indijane rekao je da misli da ekipa nije bila pod pritiskom jer ima dovoljno iskustva.

"Svi smo odigrali mnogo ovakvih utakmica, manje-više skoro svaku smo izgubili. Ne verujem da je tu bilo pritiska, to može kada promašite šut pa vam se 'skrati' ruka, ali ne može kad se ne daje 100 odsto a mi to nismo uradili. U svlačionici razgovaramo, spuštamo euforiju, ne znam šta se dogodilo. Sramota me je da stojim pred kamerama i da delim pamet, kad su ostali igrači u svlačionici".

Bogdanović je rekao da se potresao zbog poraza, da ne zna šta da misli, ali da se svakog leta uoči dolaska u državni tim nada najboljem. On je danas bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena.

"Nisam samokritičan, glupo bi bilo pričati o samokritici kada odigram ovakvu utakmicu. Da smo svi bili samokritični ne bi se ovako završilo. Bez reči sam. Užas. Rusija nas je pregazila, više nego onomad Češka. Ovaj poraz je mnogo gori jer je javnost ove godine od nas više očekivala", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve