Nova vest
Košarka

Subota, 09.09.2017.

10:53

Rađa: Neću strance, s njima i moja majka može biti selektor

Hrvati u nedelju od 20.30 igraju protiv Rusije meč osmine finala na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Rađa: Neću strance, s njima i moja majka može biti selektor
Foto: StarSport

Dino Rađa, jedan od čelnih ljudi hrvatskog saveza, tvrdi da će biti drame protiv Rusije, da će se igrati možda na jednu loptu, al ii da očekuje prolaz u četvrtfinale.

Novinara Indexa zanimalo je mišljenje Dina Rađe o večitom pitanju: da li hrvatska treba da ima stranca plej?

Povod za ovo pitanje bio je nastup “Crnogorca” Tajrisa Rajsa, kojeg nisu mogli da čuvaju ni Popović ni Ukić.

“Tako nešto me ne interesuje. Nemam nameru da kupujem rezultat. Hrvati bi trebalo da igraju za Hrvatsku, Turci za Tursku, a Amerikanci za Ameriku. Zar nije dovoljno to što su klubovi odavno već isprostituisani, u toj meri da je to postalo gadno. Da li moramo da uništimo i reprezentaciju? Fenerbahče je prvak Europe, a u ekipi ima samo dva Turčina. Je li to normalno? Igranje za reprezentaciju trebalo bi da bude pitanje časti i ponosa i zaista ne vidim nikakvog smisla u davanju papira nekom Amerikancu kako bi on preko noći postao Hrvat. Pa, tako bi onda i moja majka mogla voditi reprezentaciju. Neka drugi to rade ako žele, mi nećemo i igraćemo s onima koje imamo'', rekao je Rađa.

Legenda hrvatske košarke o meču osmine finala kaže:

“Nakon nesigurnog otvaranja turnira pokazali smo da možemo da igramo protiv svakoga. Sada treba da zaboravimo sve što je bilo, jer počinje sasvim drugi turnir. Nema više mesta za popravni i u nedelju nas čeka dramatična utakmica, jedna od onih koje se rešavaju na jednu loptu. Ipak, mislim da smo bolji”; smatra Rađa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve