Nova vest
Košarka

Petak, 08.09.2017.

20:57

Zanimljiva statistika – kako NBA talenti igraju na EP?

Posle grupne faze Evrobasketa, košarkaški sajt Sportando izbacio je zanimljivu statistiku o igračima koji su u NBA ili će možda biti tamo.

Izvor: PT

Autor: PT

Zanimljiva statistika – kako NBA talenti igraju na EP?
SS@Twitter/Sportando

Pre svega, radi se o košarkašima koji su u najjačoj ligi na svetu godinu dana, ili će tamo biti sledeće godine, ili u budućnosti.

Na spisku se nalazi 15 igrača i to su: Lauri Markanen (Finska), Bogdan Bogdanović (Srbija), Džedi Osman (Turska), Luka Dončić (Slovenija), Vili Ernangomes (Španija), Huan Ernangomes (Španija), Danijel Tajs (Nemačka), Furkan Korkmaz (Turska), Ajzea Hartenštajn (Nemačka), Vlatko Čančar (Slovenija), Dragan Bender (Hrvatska), Jorgos Papajanis (Grčka), Trigavi Hlinason (Island), Emanuel Kate (Rumunija) i Dino Radončić (Crna Gora).

Igrači su poređanji po prosečnom indeksu korisnosti i na prvo mestu nalazi se krilni centar Čikaga i Finske, Lari Markanen – 22 indeks korisnosti.

Odmah iza Markanena nalazi se srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa indeksom korisnosti od 19,4, dok je na trećem mestu krilo Klivlenda i Turske, Džedi Osman sa 19,2.

Među najboljima su tu još Luka Dončić (17,2), braća Ernangomes, kao i Danijel Tajs i Furkan Korkmaz.

Najbolji poenter među ovim igračima je Markanen sa 22,6 poena, najviše asistencija ima Bogdanović 5,2, najbolji skakač je Vili Ernangomes 8,6, dok je Bogdanović i najbolji kradljivac lopti.

Najviše blokada po meču udaraju Bender, Papajanis i H. Ernangomes (1,2), Džedi Osman gubi 1,8 lopti po meču, dok najbolji +/- (učinak tima kada je na terenu) ima takođe Huan Ernangomes +11,6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve