Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.08.2017.

21:00

Bivši plej Partizana šokirao Francuze!

Reprezentacija Finske pobedila je Francuze u poslednjem meču prvog kola Grupe A - 86:84.

Izvor: SM

Autor: SM

Bivši plej Partizana šokirao Francuze!
StarSport

U još jednom dramatičnom meču, Finci su košem Džamara Vilsona izborili prtodužetak, a bivši plej Partizana postigao je pobedonosni koš 26 sekundi pre kraja, a utakmicu je završio sa 12 poena i šest asistencija.

Francuzi nisu opravdali ulogu favorita, a domaćin je na startu imao veliku prednpst od osam poena - 23:15.

Ipak, 'Galski petlovi' su uspeli da preokrenu rezultat i da na odmor odu s "pola koša" prednosti.

U natsavku meča, Fimci su odmah napravili seriju od 8:0, ali je onda ulogu preuzeo Nando De Kolo i deset minuta pre kraj meča, Franucska je imala četiri pena viška.

Iako je delovalo da će ovaj meč pripasti Francuzima, Finci su se ponov vratili sjajnom serijom od 8:0 za dramatičnu zaršnicu - 70:70.
Prvo je Evan Furnije pogodio za vođstvo Francuza, da bi Vilson odgovorio za novo izjednačenje.

Tragičar na ovom meču bio je Nando De Kolo,koji je promašio šut sa zvukom sirene za pobedu, pa se otišlo u produžetak, a junak pobede bio je Vilson koji je pogodio za pobedu i konalan rezultat.

Najefikasniji u ekipi Finske bio je Lauri Markanen sa 22 poena i sedam skokova, dok su po 14 poena postigli Sasu Salin i Tuka Koti.

Evan Furnije bio je najefikasniji u francuskom timu sa 25 poena, a Nando De Kolo postigao je 21 poen uz šest asistencija. On je u poslednjim trenucima šutirao "trojku" za pobedu, ali je promašio.

Tomas Ertel meč je završio sa 10 poena, Žofri Lovernj postigao je četiri poena uz četiri skoka, a Leo Vesterman dodao je dva poena, dva skoka i tri asistencije.

U ostalim utakmicama u Grupi A Grčka je pobedila Island sa 90:61 (26:10, 11:23, 24:12, 26:19), a Slovenija je pobedila Poljsku sa 90:81 (24:22, 29:24, 21:12, 16:23).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve