Trener SLO: Ne bih da zvučim bahato, ali imamo veliku šansu

Pomoćnik Aleksandra Kokoškova na klupi reprezentacije Slovenije Rado Trifunović, smatra da imaju veliku šansu da pobede Srbiju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 17.09.2017.

11:00

Trener SLO: Ne bih da zvučim bahato, ali imamo veliku šansu
Foto: FIBA.com

Dve selekcije sastaće se u nedelju (20:30h) u finalu Evrobasketa u istanbulskom Sinan Erdem Domu.

"Ne žalim da zvučim bahato, ali imamo dobru šansu da pobedimo i osvojimo titulu. Momci su fantastični, nalaze se u naletu, puni su energije koja će u finalu biti vrlo važna", rekao je Trifunović.

On je kao ključne igrače Srbije osim Bogdana Bogdanovića i Bobana Marjanovića istakao i Vladimira Lučića.

"Srbija ima izuzetno disciplinovan tim koji je agresivan u odbrani, ali možemo da se nosimo s tim pomoću brze igre i kontranapada. Slični su Španiji, ali još jači u odbrani. Glavni igrač je Bogdanovoć koji vuče sve konce u igri i oko koga se vrti agresivna realizacija. Marjanović je, posebno u poslednjoj utakmici, sjajno koristio svoju visinu, "navlačio" protivnike, a onda delio asistencije. Lučić je tihi radnik koji je uvek na pravom mestu i radi stvari koje ostali igrači ne mogu. Uvek je ispod koša, skače u napadu, uvek aktivan. Obično je nedivljiv, ali kada pogledate statistiku na kraju meča shvatite koliko je doprineo", istakao je asistent Igora Kokoškova.

Slovenija je jedini neporaženi tim na Evrobasketu, u polufinalu je pregazila branioca titule Španiju sa 20 poena razlike, dok je Srbija nadigrala Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: