Jović: Protiv Rusa će proraditi srpski inat, bićemo bolji

Košarkaš Srbije Stefan Jović kaže da je Srbija protiv Italije odigrala odlično tokom celog meča izuzev u prvih pet minuta.

Izvor: MLJ

Sreda, 13.09.2017.

22:32

Jović: Protiv Rusa će proraditi srpski inat, bićemo bolji
StarSport

"Orlovi" su sa 83:67 pobedili Italiju i prošli u polufinale, do borbe za medalje na Evrobasketu.

Jović kaže da je možda i značaj utakmice doprineo uvodnoj stegnutosti košarkaša Srbije.

"Najbitnije da smo dobili i prošli u polufinale. Na početku nismo igrali dobro, sigurno je i sam značaj utakmice doprineo da budemo u grču. Uspeli smo da se vratimo što kaže Sale u naše stvari, da sprovodimo na terenu sve ono što vežbamo i rezultat nije izostao", rekao je Jović posle meča.

Sa reprezentacijom je nekoliko godina unazad, a Srbija konstantno beleži dobre rezultate. Tu su srebro sa Mundobasketa u Španiji, srebro iz Rija i nesrećni poraz od Litvanije u polufinalu pre dve godine. Stefan Jović na tome zahvaljuje selektoru Saši Đorđeviću.

"Sigurno da prija, sistem koji Sale sprovodi daje rezultat i to pokazuju rezultati na svim takmičenjima pre ovog Evropskog prvenstva. Verujemo u sve ono što radimo i to je najbitnije što se vidi na terenu", kaže Jović.

"To je ono što mi na sastancima radimo. Mnogo je bitno da budemo mirni i da znamo šta hoćemo. Zato to možda izgleda onako rutinski ali do ovog nivoa treba mnogo treninga i potrebno je mnogo štošta da bi to izgledalo ovako. I svaka čast svima, od prvog dana mi znamo šta radimo šta želimo da sprovedemo na terenu i to daje rezultate", kaže Jović i dodaje da prostora za napredak u igri ima.

Srbija protiv narednog protivnika igra treći put u poslednje tri nedelje. Jedna pobeda i jedan poraz. Vreme je za majstoricu sa Rusijom.

"Igrali smo sa njima u grupi, sigurno ćemo izgledati znatno bolje, ubeđen sam u to, prvenstveno zbog našeg srpskog inata koji će siguran sam proraditi u petak i sigurno ćemo ostaviti srce na terenu kao i danas, to je ono što svi mogu da očekuju od nas, nadamo se dobrom rezultatu", kaže Jović.

Rusija po njegovim rečima nije blistala u prvom poluvremenu protiv Grčke, ali je Jović jasan "Krasi ih to što ne odustaju, sigurno će igrati 40 minuta i mi na to moramo da odgovorimo".

Stefan Jović je u pobedi nad Italijom imao šest poena, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: