Mačvan: Dok su druge ekipe tražile izgovore...

Kapiten Srbije Milan Mačvan rekao je da 'Orlovi' mogu više od plasmana u polufinale i da želi borbu za zlatnu medalju.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

22:35

Mačvan: Dok su druge ekipe tražile izgovore...
Foto: fiba.com

Srbija je u Istanbulu stigla do polufinala Evrobasketa, trijumfom nad Italijom sa 83:67.

Mačvan je posle slabe partije protiv Mađarske bio veoma nervozan i razočaran, ali je istakao da su se igrači iskupili u duelu sa 'Azurima'.

"Sad vidite da je bila opravdana nervoza posle Mađara. Izuzev uvodnih pet-šest minuta, dominirali smo tokom čitavog toka meča. Odigrali smo veoma kvalitetno, posebno u odbrani i zaustavili Italiju na 69 poena. Mislim da smo potpuno zaslužili plasman u polufinale", rekao je Mačvan.

Sledeća prepreka biće poznata – ekipa Rusije koja je slavila u prethodnom duelu u grupi.

"Rusi su nas već jednom dobili u grupi i biće veoma teška utakmica. Veliki su, igraju telima, jako, čvrsto... Predvodi ih Šved koji igra neverovatno. Imamo jedan dan da se spremimo, 40 minuta nas deli od finala i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe. Nismo došli u polufinale da se predamo, ova ekipa može više. Igraju odličan turnir, protiv Grčke su nadoknadili 10 poena manjka i biće neizvesno. Nadam se da naša forma raste, danas smo prikazali sjajnu partiju i biće to sudar dve ekipe, sudar od 40 minuta i to je jedino kako možemo da igramo", dodao je kapiten.

On je još jednom pohvalio saigrače i naveo da, uprkos velikom broju povreda, niko od njih nije tražio alibi na Evropskom prvenstvu.

"Strašno sam ponosan. Od početka turnira, nijednog trenutka niko od nas nije tražio bilo kakav izgovor. Druge ekipe su se vadile na to što im fale igrače, kako su oslabljeni... Od nas niko ništa nije rekao. Verovali smo da možemo da dođemo do polufinala. Četvrtfinale je bio osnovni cilj, pa onda korak dalje. Ponosan sam na saigrače i stručni štab. Odradili smo ovaj deo posla lavovski i idemo da se pobijemo protiv Rusije za finale", zaključio je Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: