Dončić ispred Dražena, Divca, Kukoča...

Luka Dončić, jedan od najtalentovanijih igrača današnjice, odigrao je fenomenalan meč u borbi za polufinale Evropskog prvenstva.

Izvor:

Sreda, 13.09.2017.

11:14

Dončić ispred Dražena, Divca, Kukoča...
fiba.com

Osamnaestogodišnji bek Real Madrida je, uz prvu zvezdu tima Gorana Dragića (26 poena, osam asistencija, šest skokova), bio najzaslužniji za trijumf 'Zmajčeka' nad Letonijom (103:97).

Luka je meč završio sa 27 poena (3/3 za dva, 4/11 za tri) i devet uhvaćenih lopti, a posebno je oduševio igrom kada se duel lomio u samom finišu, pogodivši i trojku sa preko deset metara.

Dončić je tako ponovo ušao u istoriju završnih turnira Evrobasketa kada su u pitanju tinejdžeri (igrači od 18 i 19 godina), a samo je Arvidas Sabonis ispred njega.

Sabonis je, od 1981. godine od kada se vodi evidencija, prvi na listi sa samo poenom više, legendarni Litvanac zauzima i treće mesto sa 26 poena, a do oba učinka stigao je sa 19 godina, kao i svi ostali na listi sem Luke.

Sledi Slovak Julijus Mihalik (26), Čeh Luboš Barton (26), pokojni Hrvat Dražen Petrović (25), odnosno naš Vlade Divac (25) i, još jedan Hrvat, Toni Kukoč (23).

Top deset zatvara upravo Dončić sa 22 poena ranije na šampionatu.

Novu šansu da napadne Sabonisov rekord imaće već u četvrtak, kada će se Slovenci od 20.30 boriti sa Špancima za veliko finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: