Nova vest
Košarka

Sreda, 06.09.2017.

23:00

Utisak dana – Izrael se osvetio Gruziji

Iako je Slovenija stigla do 5-0 u Grupi A, a Litvanija osvojila Grupu B, sedmi dan Evrobasketa obeležio je jedan od domaćina – Izrael.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Utisak dana – Izrael se osvetio Gruziji
Foto: FIBA.com

Poraz od Gruzije posle produžetka u utorak ostavio je Izrael bez šansi da se domogne osmine finala takmičenja u Istanbulu.

Ipak, u poslednjem kolu domaćin je u Tel Avivu bio jedan od glavnih aktera borbe za završnicu turnira. Odlučivao je da li će dalje proći Ukrajina ili Gruzija.

Gruzini nisu uspeli da savladaju Italiju, pa im je bio potreban poraz Ukrajinaca od domaćina kako bi osvojili četvrto mesto u Grupi B.

Međutim, Izraelci kao da su to jedva dočekali. Odigrali su verovatno najgoru utakmicu na EP, nedostojnu za bilo kog učesnika, a kamoli za domaćina jedne od grupa.

Poraženi su od ni po čemu posebne Ukrajine sa čak 88:64, a osudu ljubitelje košarke i njegov bes su navukli pre svega svojim pristupom u drugom periodu.

Teško je shvatiti kako tim koji u prvih deset minuta igra egal sa Ukrajinom dozvoli rivalu da napravi seriju 26:2. Tokom poslednjeg kvartala Izrael je zaostajao i 38 poena (81:43), ali su im Ukrajinci verovatno kao znak zahvalnosti “dozvolili“ da ublaže debakl i smanje na -24.

Izraelci su iz igre šutirali skromnih 44 odsto, posebno su podbacili u šutu za dva poena gde su pogodili tek 19 od 41 pokušaja. Imali su i 17 izgubljenih lopti. Bivši plej Crvene zvezde Gal Mekel i Blajzer su se posebno "istakli", pogodili su zajedno samo dva od 13 šuteva.

Što se tiče Ukrajine, nju čeka "pakao" u "Sinan Erdem domu" predstojećeg vikenda, duel sa timom koji je uz Španiju najviše pokazao na ovom EP – Slovenijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve