Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.09.2017.

23:00

Utisak dana – čudo iz Finske!

Lauri Markanen oduševljava sve ljubitelje košarke na Evrobasketu, a posle današnjeg dana i oni koji slabije prate igru pod koševima zapamtiće njegovo ime.

Izvor: PT

Autor: PT

Utisak dana – čudo iz Finske!
Foto: fiba.com

Reprezentacija Finske jedna je od najprijatnijih iznenađenja na Evropskom prvenstvu i predstavljaju pravo osveženje.

Izabranici Henrika Detmana u prvom kolu pobedili su Francusku, da bi u trećem posle dva produžetka bili bolji od Poljske.

Junak u oba meča bio je dvadesetogodišnji košarkaš Čikago Bulsa – Lauri Markanen. Krilni centar je u meču sa Poljskom postigao 27 poena i tome dodao devet skokova, kao i dve asistencije i jednu blokadu i isto toliko ukradenih lopti.

Markanen je na parketu proveo 34 minuta i bio je nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja (7/7). Ono što najviše oduševljava jeste njegovo razmišljanje u tesnim završnicama.

Nije se plašio da preuzme odgovornost, lopta je u poslednjih trenucima utakmice išla kod njega u ruke, a realizacija je bila perfektna.

Poljaci bili su pred pobedom, pošto su imali čak devet poena prednosti na minu ipo. Međutim, koševima Koponena, Salina i na kraju Markanena ušlo se u produžetak.

Tamo je mladi Finac preuzeo stvari u svoje ruke i doneo veliku pobedu za svoju državu. Treba napomenuti da je utakmica rešena tek posle drugog produžetka, a akter ovog teksta je ponovo bio zaslužan zašto su se Finci izborili za novih pet minuta.

Za sada izgleda su Čikago Bulsi dobili premiju u vidu Markanena koji je biran kao sedmi pik na ovogodišnjem draftu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve