Nedelja, 17.09.2017.

23:35

Sale ostaje selektor: Ako me ne oteraju...

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević između redova je poručio da ostaje na toj funkciji i dalje, posle poraza u finalu Evrobasketa.

Izvor: B92

Sale ostaje selektor: Ako me ne oteraju... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

ja ko

pre 6 godina

Molim pantere da ne osporavaju veliki uspeh sa ovakvim timom. "Kokoškov bi osvojio", " drugi selektor bi se prošetao",i ostalo, svoje gluposti sačuvajte za sebe.

Negativni

pre 6 godina

Nisam nesto posebno impresioniran,jer smo imali mnogo srece,a nismo uzeli zlato.Cak se Doncic povredio,Dragica nije bilo u poslednjoj cetvrtini,i opet nista.ZOC bi ovo dobio sa plus 10.Treba pitati Obradovica,valjda ga je posle 12 godina prosla ljutnja.Ako sada nismo uzeli,necemo nikada.Spanci su dosli na izlet,nisu uopste ozbiljno shvatili EP,Francuzi takodje.Kada krene NBA,pitanje u kom stanju ce biti Jokic,Teo,Bogdan,i da li ce hteti,i u kom stanju ce doci,posle 82 meca po sezoni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladek, 18. septembar 2017 06:12)

Žoc je sa mnogo boljim timom isprašen u sred Beograda. I još je bio dovoljno bahat i nepošten da optuži igrače. Od njega su trenera napravile Saletove i Danilovićeve trojke u zadnjih par minuta finala protiv Huventuda. Da nisu to uradili, za njega niko više ne bi čuo, a ovako je dobio šansu da radi u najskupljim evropskim timovima. Sale je za njega doktor i u igračkom i u trenerskom smislu. Sa ovim timom, Žoc bi ispao od Madjara.

Nikola Markovic

pre 6 godina

(MareNS, 18. septembar 2017 00:42)

Ilija Petković?
Ilija petković?!
Ilija Petković??!!

Izgleda da cvetaju dobre bunike na Fruškoj gori.
Sloveniji su gotovo svi igrači bolji 1 na 1 od naših. Dragić je bolji od Jovića, Dončić od Bogdanovića, Rendolf od Mačvana, Vidmar od Kuzmića, Prepelič od Micića....bukvalno su skoro svi bolji. Naša prednost bila je tim, a ne individualni kvalitet. Zbog nedostatka nekoliko vrhunskih igrača. Prosto k'o pasulj.

borisbl

pre 6 godina

Samo budala moze otjerati selektora koji posle otkaza, povreda 8 vrhunskih igraca osvoji srebro i uz malo bolje sudjenje bi osvojio zlato. Zato:
Aleksandar Sasa the king, car, doktor, magistar, fenomen DJORDJEVIC!!!!

Aleks

pre 6 godina

Живи били па видели.
(Крагујевчанин®, 18. septembar 2017 04:33)

A ovi sto napisu "zivi bili pa videli" nemaju nikakav drugi argument pa napisu to, jadno.

Kifla

pre 6 godina

Nije Sale kriv. Pa trebalo je stici "slovence" posle druge cetvrtine. A ta druga cetvrtina je odlucila mec. Sudija napravi razliku "slovencima", jer nas je isekao, pa ti to sad stizi do kraja ako mozes. Da je Obradovic bio na klupi isamarao bi sudiju, a mi bi opet izgubili. I sa pola tima i protiv sudija nismo se obrukali.

varga stevan

pre 6 godina

zna se koje se medalje osvajaju zlato i bronza , srebro se dobija !??? trebalo je osvojiti zlato ,posle 2 srebra sa svetskog prvenstva i olimpijskih igara, zlato je trebalo doci u srbiju? za 4 godine je naredno evropsko prvenstvo i šansa za zlato, pošto naredno prvrnstvo za 2 godine je svetsko i tu je zlato već rezervisano za amerikance nba !!! znači nismo ništa postigli i trebali smo se okititi zlatom ovo srebro je ipak neuspeh , ova ekipa je pokazala timski da igra ali trebao je ipak da neko odskoči i da da preko 30 poena, evo goran dragić je pokazao kako se predvodi reprezentacija svoje zemlje, sećate se i 1995 u finalu u atini djordjevicevih 11 trojki završio mec sa 42 poena zlato uzeli
ipak je neuspeh srebro
i trebali smo izabrati kokoskova za selektora
pošto su djordjevic i kokoskov bili kandidati
svak čast saletu bio je extrakosarkaski fenomen ali selektorski i trenerski posao treba da usavrsi i da se stekne trenersko iskustvo...svaka čast igru zna tu nema premca ali ipak trenersko znanje i iskustvo sa klupe
pozdrav od varga stevana
pratio sam jugoslovenski sport

u ono vreme zajedničke države sećam se cosica ,kicanovica , dalipagica, dražena petrovića, kukoca. divca......i mnogih asova

jose j.

pre 6 godina

Da se nešto pitam, a mislim da se sa mnom slaže većina, Saletu dati doživotni ugovor! Sale kralju, ti si naš ponos, zajedno sa ovim momcima! Svaka čast i hvala za sve!

jasdf

pre 6 godina

Jesam li ja nesto propustio u kosarci kada svi pricate da nam fali Raduljica? Covek imao ocajnu sezonu, za razliku od sve trojice prisutnih centara.

Che

pre 6 godina

Ovaj narod je glup, naivan, malouman, cuti nad nepravdom, ne bori se za svoje prava, radi za 200e, ali ako se neko drzne da Saleta Djordjevica smakne ili da bilo kako pokusa da se umesa u kosarku, taj ga je ugasio za sva vremena.

Politicare proterati iz sporta!

M

pre 6 godina

Djorjdevic je izgubio utakmicu. Tri minuta pre kraja poveli smo 82:80, Slovenci ostali bez Doncica i umornog Dragica, a tada prave seriju od 12:0!!! Mi do kraja nijedan kos sem trojke Macvana kad je sve bilo gotovo 30 sek. pre kraja. U napadu i odbrani rasulo - Slovencima svaki sut ulazi a Bogdanovic siluje trojke, Marjanovic sedi na klupi a igra Stimac koji je presedeo skoro celo prvenstvo! Ovo ne znaci da je Djordjevic los trener, ali recimo tandem Jovic - Kuzmic koji je harao Evroligom, na prvenstvu se nije video. Bogdanovicu dodeljena uloga lidera, ali je jos mlad i nezreo za nju. Sve ekipe su igrale brze od nas u napadu i odbrani, sto se videlo po Guduricu koji nikad nije ostao sam na sutu za 3 nego uvek preko ruke, dok su nama protivnici sipali trojke iz svih mogucih pozicija neometani. Kad se ohlade glave, mozda ce se pojaviti neko strucan u javnosti da analizira odluke selektora u finalu. Pogledajte primer Radonjica koji je sa 3 slaba centra i 8-9 osrednjih igraca u rotaciji dobio sve skupe Evroligaske velikane! Zato mislim da bi drugi trener i sa ovom ekipom relativno lako osvojio zlato.

Darko

pre 6 godina

A kad nam se vrati prvi tim, odracemo i Amere. Realno. Sto se Saleta tice, postao je legenda za zivota i svi mogu samo da mu pljunu pod prozor. Momci su se lavovski borili, svaka im cast, da smo pravi rodoljubi kao Islandjani, svima bi podigli spomenik.

Negativni

pre 6 godina

Naravno da je ovo Saletov uspeh, pre svega. Pokazao je da i sa igračima koji nisu vrhunski može da se igra za zlato. Napravio je timsku atmosferu. Nadam se da će doći do zlata. Verujem u to. Da je imao samo Jokića, Tea i Bjelicu, mi bi se prošetali,kroz ovo prvenstvo.

Marko

pre 6 godina

Djordjevic je legenda i treba sam da odluci kad je dosta. Ima neogranicen kredit. Ucinilo mi se da smo imali dva "eksperimenta" - Macvan u II i Stimac u III cetvrtini. Ovaj drugi je dao rezultat, ali me je prvi prilicno zbunio. Ako su nam centri spori defanzivno, a jesu, to je jedno, no, skoro svaka lopta na Bobija pod protivnickim kosem donosila je faul, a nikako da "uteramo" Slovence u bonus. Pritom su nam, obrni-okreni, punili kos i tokom Macvan "eksperimenta". Zao mi je sto nismo imali dvojicu startnih centara malo vise u igri i pod kosem, zarad napada, odbrana je ionako bila na konopcima u drugoj deonici.

Zokara

pre 6 godina

Saletu potrebno podići spomenik. Čovek radi čuda i izvlači maksimum sa onim šta ima, niti jednog se trenutka nije žalio na nekoga koga nema. Takvi ljudi su potrebni srpskom sportu i narodu opčenito. Moj poklon do poda! Na ove politikantske fore, ne treba trošiti ni reć.

zoran ivkovic

pre 6 godina

sve cestitke djordjevicu za veliki uspeh jer napraviti rezultat bez pola igraca je uspeh ....nema 1 pleja tea ,nema bjelice,kaline,raduljice ,jokica itd ....tako da je djordjevic raspolagao sa onim sto je imao i napravio uspeh ....i ne smeta nama sto nismo uzeli zlato vec sto izgubismo bas od slovenije ....svi mi znamo da kad bih igrali nasi najbolji igraci skoro za klasu smo bolji od njih.....e sad sitvacija je takva da nasa rezervna petorka ipak nije bila bolja od njih ...cestitke slovencima veliki je ovo tim njihov ... dragic je veliki igrac i doncic isto a kokoskov sjajan trener ....sve cestitke i nasim momcima ....mislim da je kljucno bilo 3 minuta pred kraj promasena kuzmina 2 bacanja ....posle smo samo jurili

nbg

pre 6 godina

Čestitao bih svim građanima ove zemlje muslimanske veroispovesti, koji su valjda iz razloga što za sloveniju igra neki Edo Murić navijali za sloveniju, a ne za zemlju u kojoj žive.

Srrrrrrdjan

pre 6 godina

.
Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:49) # Link komentara

Prijatelju, to o cemu ti pricas se zove Barselona, Celzi, Inter...ovo je reprezentacija jedne drzave. Svaka im cast za multinaciomalnost jer to su osobe koje tamo zive i respektuju tu drzavu. Sto se tice Rendolfa ...pa covek ne zna ni gde je Slovenija.

senad

pre 6 godina

Super onda ostaje i borbeni Stimac mislio sam da bi mesto njega mogo da igra Andjusic jel Srbiji je trebo na prvestvu dobar suter ovaj i tako igra po dva minuta.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@(Roby, 18. septembar 2017 00:14)

Micic zato sto je Jovic povredjen, Bircevic koliko god cudno zvucalo, covek dao dve trojke, a nije ni igrao u poslednjim minutima koliko se secam Macvan je bio na parketu, Gudura takodje dao par trojki kada se lomilo, Stimac unosio energiju u ekipi u odbrani.

Pantagruel

pre 6 godina

Ма ко сме њега да отера? Људи који нису били први у било чему ни на школском, а камо ли општинском такмичењу, да му суде што је у року од три године тренерског стажа освојио друго место на светском првенству, олимпијским играма и првенству Европе? А какви су нам били резултати репрезентације непосредно пре тога? Нико није имао довољан ауторитет да обузда умишљене звезде са вишемилионским уговорима, па чак ни велики Душан Ивковић. То је могао да уради само неко ко је и као играч стекао већу славу од свих њих заједно.

vladek

pre 6 godina

Nisam nesto posebno impresioniran,jer smo imali mnogo srece,a nismo uzeli zlato.Cak se Doncic povredio,Dragica nije bilo u poslednjoj cetvrtini,i opet nista.ZOC bi ovo dobio sa plus 10.Treba pitati Obradovica,valjda ga je posle 12 godina prosla ljutnja.Ako sada nismo uzeli,necemo nikada.Spanci su dosli na izlet,nisu uopste ozbiljno shvatili EP,Francuzi takodje.Kada krene NBA,pitanje u kom stanju ce biti Jokic,Teo,Bogdan,i da li ce hteti,i u kom stanju ce doci,posle 82 meca po sezoni

kaokakao

pre 6 godina

Mozda je njegova krivica sto nismo uzeli zlato, ali da nije bilo njega, ne bi smo uzeli medalju! Mislim da je veci motivator nego sto je trener, da iz igraca izvlaci maksimim i da mu je to najveca vrlina u trenerskom poslu. Volio bih da ostane, jer za ovakav sistem takmicenja je idealno resenje. Samo da smo sinoc imali Tea, dobili bi smo. Falio je neko da razigra ekipu. Sta je tu je. Po meni smo izgubili od losije reprezentacije od nas na papiru, ali boze moj.

BWresident

pre 6 godina

Ako citas ovo Sale ovi minusi su najverovatnije zato sto neko pogresno klikne. Meni se desilo :( steta sto ne moze da se vrati izbor.

maconii

pre 6 godina

sad sam video...namerno je iskulirao premijerku....mozda nije lepo,ali svaka mu cast:a sto se tice srebra...to bacite u kantu,to je medalja za gubitnike...a sto se tice drugog mesta veliki uspeh,sa ovim timom da...ali opet je finale finale...ostaje bol

Крагујевчанин®

pre 6 godina

Ја од 2013. причам да је Ђорђевић превара од тренера (легендарни кошаркаш). Резултати на СП и ОИ су инерција Душана Ивковића. Слушам пажљиво Ђорђевиће тајмауте, човек нема појма. Чим се пензионише Ивковићева генерација, враћамо се у 2007. Где је Ђорђевић успео као тренер? Из сваког клуба је најурен. Плус што је арогантан егоиста пун сујеверја. Живи били па видели.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ko da te tera?
(NbgDeki, 18. septembar 2017 00:11)

Isti oni koji ne biraju sredsva da uniste klub u kome je ponikao i sa kojim je osvojio EL. Isti oni koji unistavaju srpsku kosarku iznutra vec nekoliko godina.
Ovi drugi su bili uz srpski tim sinoc i da nema njih ne bi bilo ni srpske kosarke. Eto ko.

Kaiim

pre 6 godina

Koga da otjeraju? Covjeka koji je uzeo medalju na svakom takmicenju! Ako se to desi ja vise necu ptatiti reprezentaciju Srbije u kosarci, a vjerujem ni velika vecina navijaca. U tom slucaju pozivam i sve igrace na bojkot nacionalnog dresa! Ako negdje drugo ima, politici nema mjesta u SPORTU i tacka! Hvala ti Sale!

P.S. Ne znam sta je ona/onaj traila/trazio u Istambulu??? Cemu oni pozdravi sa igracima i izlazak na parket??? Saletu jos jednom naklon do poda!

Nesa

pre 6 godina

Hvala selektoru,dosta od njega
Odmah ostavka,i novi ljudi
Tako isto o u savezu
Ovde nesto nije u redu ni sa drzavom,savezom,narodom
Mi smo mozda jedini narod koji igra protiv sebe
Zasto nije pet Nemaca igralo za Sloveniju iako zive tamo
Srbi su proklet narod kao i zemlja, na zalost

Mare

pre 6 godina

@Виоп

Sve si ti to lepo rekao, samo ima vise problema u tvojoj izjavi.

1. Nisi kosarkaski trener i nikada nikoga nisi trenirao. Dakle ne znas ni taktiku da napravis, a kamoli da sprovodis u delo takticke rotacije u finalu Evrobasketa. Znaci to zaboravi.

2. Ako tvrdis da je Sale prodao utakmicu, onda za to moras imati dokaze, ovo rekla kazala okaci macku o rep.

cica

pre 6 godina

Zasto nisi hteo da uzmes ovo zlato?Jel je u pitanju igra sa Kokoskovim....kao njemu ne igraju glavni pa ces i ti sa drugom postavom....ili je nesto drugo?Nemoguce da nisi video put ka pobedi.Zasto Sale!

Knez

pre 6 godina

(Damir, 17. septembar 2017 23:48)

Realno, ako gledamo samokritički DA. Možda je to i najveća sramota, da te dobije ABA ekipa na kraju, ali šta sad...pogreši čovek, uzme ekipa srebro i ide kući ;))..a neke druge ekipe se nisu ni vratile, nego kud koji mili moji...to još veća sramota. Pored toga, realno je da je sudjenje bilo ČIST KRIMINAL!!!

Zvezdaš since 1986.

pre 6 godina

Volim te i poštujem kao brata starijeg. Za mene si uvek bio i ostao naš najbolji košarkaš svih vremena. ONI jesu jako bezobrazni, ONI zaista mogu pokušati, ali ONI neće smeti, jer ONI dobro znaju ko si ti i koliko je ovakvih kao ja, koji ti se divmo i koj te beskrajno poštujemo i podržavamo. Zato će ONI uvek biti ONI, a ti, legendo, ćeš uvek biti MI. Živ ti nama bio!

oleole

pre 6 godina

A zasto su mase odusevljene time sto Brnabicevoj nije pruzena ruka? Zato sto je gay? Ma dajte ljudi, doba inkvizicije je davno proslo. Malo manje nesuvisle mrznje, vise rada na sebi ne bi skodilo. Interesantni su mi beskrajno ovi veliki hriscani sto bi kamenovali sve sto nije bijele koze i hetero. Elem..sto se tice medalje, reprezentacije i selektora - nasa ste radost!

Dragan car

pre 6 godina

Pa svi znamo ko je Aca legenda i ko je u zadnjim sekundama donosio pobedu i medalju.I sada je isto to uradeo i ali sa klupe.Hvala ti Aco i hvala vam momci na medalji kako je samo lepo imati tako ponosnu reprezentaciju.Zivela košarka i živeo taj adrenalin koji nam ovaj sport pruža.

Aleks

pre 6 godina

Neko kaze Kokoskov umesto Saleta.. Alo bre rodjaci, polako, malo prst na celo. Svaka cast Kokoskovu i Slovencima ali video bih ga da mu je otkazalo 7 igraca prvog tima plus dvojica povredjenih tokom sampionata. Polako malo.
Kada je Sale stigao 2013-e znao sam da su ispred nas velika ostvarenja. I najbolje tek sledi...

Nex

pre 6 godina

"Ајде Сале Буди човек и иступи јавно и реци како смо изгубили ово финале. Ако ниси био условљен онда си тешка незналица. Три минута до краја они у бонусу и ти држиш Бобија, и Гагија на клупи. Боби би их појео у завршници у нападу и затворио рекет а Гаги затворио спољњу линију. Мада боде очи то што си искулиро премијера на крају. Реци да ли си морао да изгубиш, ако јеси опет си испо нечовек према играчима и народу у Србији и заслужујеш да одеш.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Виоп, 18. septembar 2017 00:07) "

E, pa jesi mu objasnio, svaka ti čast. Evo, tebe ćemo za selektora!

c7-5

pre 6 godina

Zasto vodis centre ako igras bez njih!? Po toj logici, treba samo da izvedemo bekove protiv SAD, a oni ce DeAndre Dzordana, D.Haurda, Kazinsa drzati na klupi...
(Daca, 18. septembar 2017 00:01)

Tebi nije jasno zasto Bobi igra 2 minuta u NBA? Zato sto se igra brza kosarka . E tako igraju Slovenci. Brzo, to nisi primetio? I sta bi tu centar radio? Spori su za takvu igru, razumes? Zato je Macvan koji je pokretniji, vodi loptu i prenosi je na polovinu vise igrao i igrao je odlicno i poentirao. Zato je uveo Stimca koji je igrao centra jer je pokretniji od Kuzmica i Bobija i tada smo imali dobar rezultat ali cim smo prisli...sudije. Pljuvanje ti nema nikakav efekat. Dzabe kvaris tastaturu.

Крагујевчанин®

pre 6 godina

Пре 2 године је ишао на пријем код Вучића и однео му лопту са потписима свих играча. СНС човек.

fortissimo

pre 6 godina

Ja jednostavno ne mogu a da ne kazem da su sudije bile katastrofa. Da se razumemo, Slovenci su igrali odlicno i najzasluzniji je Dragic. Morali smo da mu odbranom smanjimo ucinak posebno u prvom poluvremenu. I pored takve njegove igre, oni nisu imali neku nedostiznu prednost ali...svaki put kada bi prisli na 4 ili 2 poena eto...ili tehnicka ili neki faul. Jednostavno nismo mogli i protiv njihove igre i sudija. Gledas usporeni snimak, vidis da ga nije pipnuo sudija svira nesto...nemam pojma sta? Mi ulazimo u bonus, oni izvode penale a oni nikako da udju u bonus da bi i mi izvodili penale, udju par minuta pred kraj cetvrtine? Oni igraju bez faula? I to je izgleda moguce. Za to vreme, Dragic ubija. Nema sanse da im barem pridjes. U svakom slucaju da si srebro dao Spaniji, Rusiji, Turcima, Hrvatima oni bi bili prezadovoljni. I na kraju, nemojte da pisete da je ovo drugi tim Srbije. Za mene su oni prvi tim jer su igrali na ovom EP i ne interesuju me drugi. Nemam nameru da im podizem reiting. Uzdizite ove momke koji su se borili za Srbiju i osvojili srebro koje sija kao zlato. A sto se tice Slovenije...ima dana..vraticemo mi sve i to sa kamatom.

zlo

pre 6 godina

Ko bre da te otera, covece?!? U takvoj "drzavi" logicno bi bilo da neki vodoinstalater (lupio zanimanje, svaka cast spomenutima) sa clanskom kartom vladajuce partije preuzme tim, i da se ama bas niko ne pobuni, ali, Vi, legendo nasa, cete uvek ziveti kroz istoriju srpske kosarke i u nasim srcima. HVALA!!!

Simo

pre 6 godina

Samo neko ciji IQ ne prelazi broj cipela bi mogao da Saleta skloni/otera sa mesta selektora.
(pregradni blok, 17. septembar 2017 23:52)
Ko? Onaj što je oterao Duleta i uništio KK Partizan.

max

pre 6 godina

Saletu svaka cast,tri finala,hvala do neba.Ovde se pise o novom finalu sa SAD na sledecem svetskom prvenstvu,ali...fiba(namerno malim slovima) vestacki pravi novi poredak u kosarci.Kvalifikacije za SP igraju se bez NBA igraca i bez "Ulebovih igraca".Sa kojim igracima cemo igrati kvalifikacije,hocemo li uopste otici na SP,a ako ne odemo tamo,nema ni Olimpijade za nas.

mađar

pre 6 godina

Na sledećem velikom takmičenju Đorđević će raditi sa prvom petorkom:
1. Bogdanom (prosek po utakmici 25 poena)
2. Jokićem (p.p.u. 25 poena)
3. Teodosićem (p.p.u. 20 poena)
4. Marjanovićem (p.p.u. 15 poena)
5. Bjelicom (p.p.u. 15 poena)
Plus poeni sa klupe Jovića, Nedovića, Raduljice, Kuzmića, Lučića, Mačvana itd.
Pa vi izračunajte kako ćemo da deremo sve redom?!
Ispravite me ako grešim?!

sempervivum

pre 6 godina

Да се разумемо... Све ове медаље су највећим делом његов успех. Од овог шареног састава он је направио ТИМ. Слично је било и претходних година. Ни на претходним такмичењима нисмо играли у најбољем саставу, али... Поједини играчи су се заправо разиграли и афирмисали под његовим вођством у репрезентацији (Радуљица, Јокић...).

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 6 godina

S obzirom da nisi pozdravio Brnabicku, ne da ce te oterati,nego ce ustanoviti da imas nelegalnu vikendicu na Avali,da ne placas struju i da si Jezdin sestric :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vladimir, 17. septembar 2017 23:55)hahahhaa...bravo sad si me oraspolozio,svaka ti je ko Njegoseva

Daca

pre 6 godina

Zasto vodis centre ako igras bez njih!? Po toj logici, treba samo da izvedemo bekove protiv SAD, a oni ce DeAndre Dzordana, D.Haurda, Kazinsa drzati na klupi...

Skoba

pre 6 godina

Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:49)

Šta pokušavaš da kažeš mučeniče, ajde lepo objasni

Kuka a Bogami i motika

pre 6 godina

Sale je na ovo prvenstvo odveo najbolje i najspremnije od nasih kosarkasa. To je srebrom i dokazao. A bas bi bilo simpaticno da ga neko ili nesto smeni sa mesta selektora. Mozda bi to pokrenulo ovu nasu zabokrecinu da STADO postane STAMPEDO !

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Ko bre tebe da otera?
Čovek igra finale bez Teodosića, Jokića, Kalinića, Raduljice, Bjelice, Nedovića i još nekih igrača.
Pa mi možemo sa takvim timom Amerima na crtu 2019. na Svetskom.
Pre svega, ko i omisli tebe da otera, neka pročita ponovo prvi red.
Zna se ko si ti selektore, pobedniče, legendo.

spetnaz

pre 6 godina

Covek sa drugom i trecom postavom uzme srebro....ne smem ni da pomislim sta bi bilo da smo igrali u punom sastavu...prosetali bi se do finala i uzeli zlato naravno...uz minimum 20 koseva razlike za nas protiv svih...

MareNS

pre 6 godina

Nisam bio optimista kad je poceo. Smatrao sam da nema iskustva. U medjuvremenu je postigao mnogo toga, vratio reprezentaciju u vrh. Sa duge strane kao trener mi je vise Marculjonis nego Djordjevic. Nesto nedostaje. Ako imas neverovatnu snagu da uzdignes ekipu (ko Ilija Petkovic kadgod), moras naci model kako da se okruzis saradnicima koji ce ti skauting uraditi do genijalnosti. Ovde ne govorim o povredama. Govorim o tome da 1 na 1 Slovenija nije bolja. Prepelic? Vidmar? Moralo je bolje danas. Ali nastavi dalje i poradi na sebi i strucnom stabu. Napred Sale.

ivan78bg

pre 6 godina

@Sandzak
Amerikanac je placen da igra za Sloveniju.Ali ti jos nisu obaveten da nema otomanskog carstva i da raska nije u tom otomaskom carstvu pa da se zove sandzak.

crni_redstar

pre 6 godina

koji bre bobi? pa zalepio ga je za klupu jer je uz macvana bio najgori. bircevic je odradio vrhunski sve sto je mogao. stimac je vise pokazso od bobija.

Torrente

pre 6 godina

Đorđević je izgubio ovu utakmicu svojim potezima na 3.30 do kraja.
Bio bi red da barem ponudi ostavku.
* Igrao je bez prvog centra kada je protivnik bio u bonusu
* Rasturio petorku koja je preokrenula rezultat
* Uveo Štimca koji je generalno malo igrao
* Uveo Kuzmića koji je slab sa linije sl. bacanja.
* igrali smo bezidejne napade
* Sve rešavao Bogdanović, a bilo je jasno da će ga udvajati; nije bilo alternativnog rešenja.

crni_redstar

pre 6 godina

ko sme da te otera? da mi dodju metuzalemi, zastareli boza maljkovic, tanjevic i drugari? sale trener ako treba narednih 30 godina!

veeegi

pre 6 godina

Djordjevic je proslost, sadasnjost i buducnost nase reprezentacije! Od SADa smo izgubili 2x ocekivano u finalima, desetkovani dosli do finala eura! Lider. Obozavam ga do imbecilnosti!

Dabome

pre 6 godina

Ko je uopste postavio pitanje oko odlaska? SVAŠTA! Čovek je igrao finale, alo rođaci finale..šta bi drugi dali za to. Da je ispao na startu pa da se mozda misli o odlasku, ovako je napravio cudo sa ovim momcima (bez nekoliko najboljih) i da ga oteraju?! Ali tipično srpska posla, čim nije zlato odmah je neuspeh. Pogledajte Špance u fudbalu, Del boske je na dva prvenstva doživeo debakl i niko nije ni pomislio da ga smeni ili otera, otišao je kasnije zbog drugih stvari, samo mi posle svake izgubljene utakmice oteramo selektora..
Alo čovek stigao do finala, ogroman uspen. A za ovo kuliranje premijera je dobio veliki plus od mene..BRAVO SALE NACIONALE!

Danilo

pre 6 godina

Veliki trener i velika faca. Verovatno najbolji izbor selktora us vim sportovima proteklih 20 godina.
Sa ovoliko hendikepa, biti u igri za zlato, jeste malo čudo.
Svako sa iole znanja o košarci i svako sa neštp logike, zna da nas je Sale izvukao ikz bunara i da sada sve sem zlata jeste skoro neuspeh.
Pre Saleta smo na EP bili 7. a na OI 2012. nismo ni išli.

Виоп

pre 6 godina

Ајде Сале Буди човек и иступи јавно и реци како смо изгубили ово финале. Ако ниси био условљен онда си тешка незналица. Три минута до краја они у бонусу и ти држиш Бобија, и Гагија на клупи. Боби би их појео у завршници у нападу и затворио рекет а Гаги затворио спољњу линију. Мада боде очи то што си искулиро премијера на крају. Реци да ли си морао да изгубиш, ако јеси опет си испо нечовек према играчима и народу у Србији и заслужујеш да одеш.

Slovenac

pre 6 godina

Da vam dodje Kokoskov kao trener sa svim igracima koje imate, tukli bi sve za 30 poena. Ovako mozete biti super sretni sa srebrom. Sale nije uopste skontao sta Igor radi. Preveo ga zednog preko vode samo tako.

Mirko

pre 6 godina

Što se nas tiče Sale, ti možeš doživotno da budeš trener reprezentacije Srbije. Samo je do tebe dokle ćeš to biti. Možda se u nekom trenutku i zasitiš ili htedneš da predaš nekom mlađem od sebe, što je i normalno, ali verujem da to neće biti u skorije vreme, možda za jedno desetak godina...

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Kako je iskulirao premijerku, za zlatnu medalju. Car! Zato je i rekao "ako me ne oteraju". Mnogo je blizak Dudi, Danilovicu i ostalim protivnicima rezima.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zna čovek i zašto kaže "ako me ne oteraju"... Ko je video kuliranje rukovanja sa Brnabićkom, biće mu jasnije... Ali bio bi to ipak preveliki orah za njih. Gospodin integritet!!!
(Ivan, 17. septembar 2017 23:45)

Brnabicku je posle zagrlio. Aj sad lepo da obrisea komentar jer se brukas.

Roby

pre 6 godina

Kad se lomio rezultat u finalu, Sale kao da je rekao sebi: "E sad ću da svima dokažem da možemo pobediti i sa lošijim igračima" i počeo je forsirati Štimca, Gudurića, Micića, Birčevića... Ta neka njegova drskost i hrabrost su mu u trenerskoj, a pogotovo igračkoj karijeri, puno puta pomagale. Večeras nažalost nisu. Srebro je fantastičan uspeh, ali mrlja ostaje. Malo je nedostajalo.

Veljoni

pre 6 godina

Dokle god imaš snage treba da budeš tu! Hvala ti Sale, ovo su neverovatni rezultati koje beležimo i svako ko smatra suprotno nije realan najblaže rečeno...

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

Ispalio brnabicku, ako je. Ako ga smene sa pozicije, nadam se da ce biti neka vrsta da kazem strajka ili cega vec, ne moze se protiv volje naroda, a mi Srbi smo pokazali da smo slozni samo kada je u pitanju sport.

Ivan

pre 6 godina

Zna čovek i zašto kaže "ako me ne oteraju"... Ko je video kuliranje rukovanja sa Brnabićkom, biće mu jasnije... Ali bio bi to ipak preveliki orah za njih. Gospodin integritet!!!

sasa jokic

pre 6 godina

Sale, sve je ovo super, ali moras malo i na taktici da poradis pored "lozenja". Veceras ste se svi pogubili kada je bilo najvaznije, SVI.

I samo napred, biće i zlata da svi stavimo zlatne zube

pre 6 godina

Dva srebra protiv Amera i srebro bez sedam igrača. Je li moglo bolje? Možda, ali sigurno ne mnogo bolje. Da li je moglo gore? Sigurno, i to mnooogo gore. Bez Đorđevića ne da se danas ne bismo živcirali što nije zlato nego možda ne bismo ni igrali na ovim turnirima. Ne zadržati ga, nego ga moliti da ne ode.

samo kažem

pre 6 godina

Iskreno, ovo je za mene srećnija vest od medalje. Sale, cela Srbija te voli! Podići ovom čoveku spomenik ispred Beogradske Arene kao MJu u Čikagu.

Sandzak

pre 6 godina

.
Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.

Damir

pre 6 godina

KAKVA IRONIJA NA KRAJU!!!
-SLOVENIJA POBEDJUJE U POSLEDNJIM MINUTAMA BEZ DRAGICA I DONCICA U TIMU! A toliko price je bilo da je Slovenija bez njih prosecna ekipa!? Okej, ta neka prosecna petorka je na kraju dobila Srbiju...
-POSLEDNJA TRI PROMASAJA U SRBIJI PRAVI BOGDAN BOGDANOVIC I ODLUCUJE UTAKMICU ZA SLOVENIJU! A toliko ste ga preuvelicano trpali u zvezde

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Lepo je okrenuti se buducnosti a ovo veceras jos koliko veceras ostaviti iza sebe. Bice interesantno videti kakvu ce ekipu Sale okupiti za kvalifikacije. Znamo da nece biti igraca iz NBA i Evrolige. Mnogo momaka je odbilo univerzitetsku selekciju i pitanje da li ce njih Sale zvati. Od ovih sadasnjih tu ce biti samo Macvan, Jovic i Lucic. Ali posle prikazanog na ovom prvenstvu jasno je da svi ostali imaju vise razloga za brigu nego mi. Mi cemo i sa C selekcijom opet biti favoriti :)

Blek-Chicago

pre 6 godina

Sale da ostane! Samo vidite sa kakvim timom je osvojio srebro. Kontinuitet donosi uspeh. Sa igračima koji nisu bili na Euro biće to moćan tim. Plus Sale I Muta. :)

vile

pre 6 godina

jeeeeeeej..Idolu nas..Lepsa vest no da smo osvojili zlato..Ti si nas vratio u vrh,ti ces nas voditi I u buducnosti..Imas to nesto,smeker si,autoritet,uzor,lider,odlicno vodis ove momke..Sad mi je srce na mestu..Lepe vesti

vladimir

pre 6 godina

S obzirom da nisi pozdravio Brnabicku, ne da ce te oterati,nego ce ustanoviti da imas nelegalnu vikendicu na Avali,da ne placas struju i da si Jezdin sestric :)

Ivan

pre 6 godina

Zna čovek i zašto kaže "ako me ne oteraju"... Ko je video kuliranje rukovanja sa Brnabićkom, biće mu jasnije... Ali bio bi to ipak preveliki orah za njih. Gospodin integritet!!!

samo kažem

pre 6 godina

Iskreno, ovo je za mene srećnija vest od medalje. Sale, cela Srbija te voli! Podići ovom čoveku spomenik ispred Beogradske Arene kao MJu u Čikagu.

vladimir

pre 6 godina

S obzirom da nisi pozdravio Brnabicku, ne da ce te oterati,nego ce ustanoviti da imas nelegalnu vikendicu na Avali,da ne placas struju i da si Jezdin sestric :)

sempervivum

pre 6 godina

Да се разумемо... Све ове медаље су највећим делом његов успех. Од овог шареног састава он је направио ТИМ. Слично је било и претходних година. Ни на претходним такмичењима нисмо играли у најбољем саставу, али... Поједини играчи су се заправо разиграли и афирмисали под његовим вођством у репрезентацији (Радуљица, Јокић...).

Dabome

pre 6 godina

Ko je uopste postavio pitanje oko odlaska? SVAŠTA! Čovek je igrao finale, alo rođaci finale..šta bi drugi dali za to. Da je ispao na startu pa da se mozda misli o odlasku, ovako je napravio cudo sa ovim momcima (bez nekoliko najboljih) i da ga oteraju?! Ali tipično srpska posla, čim nije zlato odmah je neuspeh. Pogledajte Špance u fudbalu, Del boske je na dva prvenstva doživeo debakl i niko nije ni pomislio da ga smeni ili otera, otišao je kasnije zbog drugih stvari, samo mi posle svake izgubljene utakmice oteramo selektora..
Alo čovek stigao do finala, ogroman uspen. A za ovo kuliranje premijera je dobio veliki plus od mene..BRAVO SALE NACIONALE!

mađar

pre 6 godina

Na sledećem velikom takmičenju Đorđević će raditi sa prvom petorkom:
1. Bogdanom (prosek po utakmici 25 poena)
2. Jokićem (p.p.u. 25 poena)
3. Teodosićem (p.p.u. 20 poena)
4. Marjanovićem (p.p.u. 15 poena)
5. Bjelicom (p.p.u. 15 poena)
Plus poeni sa klupe Jovića, Nedovića, Raduljice, Kuzmića, Lučića, Mačvana itd.
Pa vi izračunajte kako ćemo da deremo sve redom?!
Ispravite me ako grešim?!

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Ko bre tebe da otera?
Čovek igra finale bez Teodosića, Jokića, Kalinića, Raduljice, Bjelice, Nedovića i još nekih igrača.
Pa mi možemo sa takvim timom Amerima na crtu 2019. na Svetskom.
Pre svega, ko i omisli tebe da otera, neka pročita ponovo prvi red.
Zna se ko si ti selektore, pobedniče, legendo.

Danilo

pre 6 godina

Veliki trener i velika faca. Verovatno najbolji izbor selktora us vim sportovima proteklih 20 godina.
Sa ovoliko hendikepa, biti u igri za zlato, jeste malo čudo.
Svako sa iole znanja o košarci i svako sa neštp logike, zna da nas je Sale izvukao ikz bunara i da sada sve sem zlata jeste skoro neuspeh.
Pre Saleta smo na EP bili 7. a na OI 2012. nismo ni išli.

I samo napred, biće i zlata da svi stavimo zlatne zube

pre 6 godina

Dva srebra protiv Amera i srebro bez sedam igrača. Je li moglo bolje? Možda, ali sigurno ne mnogo bolje. Da li je moglo gore? Sigurno, i to mnooogo gore. Bez Đorđevića ne da se danas ne bismo živcirali što nije zlato nego možda ne bismo ni igrali na ovim turnirima. Ne zadržati ga, nego ga moliti da ne ode.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

Ispalio brnabicku, ako je. Ako ga smene sa pozicije, nadam se da ce biti neka vrsta da kazem strajka ili cega vec, ne moze se protiv volje naroda, a mi Srbi smo pokazali da smo slozni samo kada je u pitanju sport.

Blek-Chicago

pre 6 godina

Sale da ostane! Samo vidite sa kakvim timom je osvojio srebro. Kontinuitet donosi uspeh. Sa igračima koji nisu bili na Euro biće to moćan tim. Plus Sale I Muta. :)

spetnaz

pre 6 godina

Covek sa drugom i trecom postavom uzme srebro....ne smem ni da pomislim sta bi bilo da smo igrali u punom sastavu...prosetali bi se do finala i uzeli zlato naravno...uz minimum 20 koseva razlike za nas protiv svih...

Veljoni

pre 6 godina

Dokle god imaš snage treba da budeš tu! Hvala ti Sale, ovo su neverovatni rezultati koje beležimo i svako ko smatra suprotno nije realan najblaže rečeno...

vile

pre 6 godina

jeeeeeeej..Idolu nas..Lepsa vest no da smo osvojili zlato..Ti si nas vratio u vrh,ti ces nas voditi I u buducnosti..Imas to nesto,smeker si,autoritet,uzor,lider,odlicno vodis ove momke..Sad mi je srce na mestu..Lepe vesti

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Lepo je okrenuti se buducnosti a ovo veceras jos koliko veceras ostaviti iza sebe. Bice interesantno videti kakvu ce ekipu Sale okupiti za kvalifikacije. Znamo da nece biti igraca iz NBA i Evrolige. Mnogo momaka je odbilo univerzitetsku selekciju i pitanje da li ce njih Sale zvati. Od ovih sadasnjih tu ce biti samo Macvan, Jovic i Lucic. Ali posle prikazanog na ovom prvenstvu jasno je da svi ostali imaju vise razloga za brigu nego mi. Mi cemo i sa C selekcijom opet biti favoriti :)

Roby

pre 6 godina

Kad se lomio rezultat u finalu, Sale kao da je rekao sebi: "E sad ću da svima dokažem da možemo pobediti i sa lošijim igračima" i počeo je forsirati Štimca, Gudurića, Micića, Birčevića... Ta neka njegova drskost i hrabrost su mu u trenerskoj, a pogotovo igračkoj karijeri, puno puta pomagale. Večeras nažalost nisu. Srebro je fantastičan uspeh, ali mrlja ostaje. Malo je nedostajalo.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zna čovek i zašto kaže "ako me ne oteraju"... Ko je video kuliranje rukovanja sa Brnabićkom, biće mu jasnije... Ali bio bi to ipak preveliki orah za njih. Gospodin integritet!!!
(Ivan, 17. septembar 2017 23:45)

Brnabicku je posle zagrlio. Aj sad lepo da obrisea komentar jer se brukas.

sasa jokic

pre 6 godina

Sale, sve je ovo super, ali moras malo i na taktici da poradis pored "lozenja". Veceras ste se svi pogubili kada je bilo najvaznije, SVI.

Виоп

pre 6 godina

Ајде Сале Буди човек и иступи јавно и реци како смо изгубили ово финале. Ако ниси био условљен онда си тешка незналица. Три минута до краја они у бонусу и ти држиш Бобија, и Гагија на клупи. Боби би их појео у завршници у нападу и затворио рекет а Гаги затворио спољњу линију. Мада боде очи то што си искулиро премијера на крају. Реци да ли си морао да изгубиш, ако јеси опет си испо нечовек према играчима и народу у Србији и заслужујеш да одеш.

Damir

pre 6 godina

KAKVA IRONIJA NA KRAJU!!!
-SLOVENIJA POBEDJUJE U POSLEDNJIM MINUTAMA BEZ DRAGICA I DONCICA U TIMU! A toliko price je bilo da je Slovenija bez njih prosecna ekipa!? Okej, ta neka prosecna petorka je na kraju dobila Srbiju...
-POSLEDNJA TRI PROMASAJA U SRBIJI PRAVI BOGDAN BOGDANOVIC I ODLUCUJE UTAKMICU ZA SLOVENIJU! A toliko ste ga preuvelicano trpali u zvezde

Daca

pre 6 godina

Zasto vodis centre ako igras bez njih!? Po toj logici, treba samo da izvedemo bekove protiv SAD, a oni ce DeAndre Dzordana, D.Haurda, Kazinsa drzati na klupi...

borisbl

pre 6 godina

Samo budala moze otjerati selektora koji posle otkaza, povreda 8 vrhunskih igraca osvoji srebro i uz malo bolje sudjenje bi osvojio zlato. Zato:
Aleksandar Sasa the king, car, doktor, magistar, fenomen DJORDJEVIC!!!!

Sandzak

pre 6 godina

.
Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.

Che

pre 6 godina

Ovaj narod je glup, naivan, malouman, cuti nad nepravdom, ne bori se za svoje prava, radi za 200e, ali ako se neko drzne da Saleta Djordjevica smakne ili da bilo kako pokusa da se umesa u kosarku, taj ga je ugasio za sva vremena.

Politicare proterati iz sporta!

ja ko

pre 6 godina

Molim pantere da ne osporavaju veliki uspeh sa ovakvim timom. "Kokoškov bi osvojio", " drugi selektor bi se prošetao",i ostalo, svoje gluposti sačuvajte za sebe.

jose j.

pre 6 godina

Da se nešto pitam, a mislim da se sa mnom slaže većina, Saletu dati doživotni ugovor! Sale kralju, ti si naš ponos, zajedno sa ovim momcima! Svaka čast i hvala za sve!

Aleks

pre 6 godina

Neko kaze Kokoskov umesto Saleta.. Alo bre rodjaci, polako, malo prst na celo. Svaka cast Kokoskovu i Slovencima ali video bih ga da mu je otkazalo 7 igraca prvog tima plus dvojica povredjenih tokom sampionata. Polako malo.
Kada je Sale stigao 2013-e znao sam da su ispred nas velika ostvarenja. I najbolje tek sledi...

veeegi

pre 6 godina

Djordjevic je proslost, sadasnjost i buducnost nase reprezentacije! Od SADa smo izgubili 2x ocekivano u finalima, desetkovani dosli do finala eura! Lider. Obozavam ga do imbecilnosti!

Darko

pre 6 godina

A kad nam se vrati prvi tim, odracemo i Amere. Realno. Sto se Saleta tice, postao je legenda za zivota i svi mogu samo da mu pljunu pod prozor. Momci su se lavovski borili, svaka im cast, da smo pravi rodoljubi kao Islandjani, svima bi podigli spomenik.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Kako je iskulirao premijerku, za zlatnu medalju. Car! Zato je i rekao "ako me ne oteraju". Mnogo je blizak Dudi, Danilovicu i ostalim protivnicima rezima.

Negativni

pre 6 godina

Naravno da je ovo Saletov uspeh, pre svega. Pokazao je da i sa igračima koji nisu vrhunski može da se igra za zlato. Napravio je timsku atmosferu. Nadam se da će doći do zlata. Verujem u to. Da je imao samo Jokića, Tea i Bjelicu, mi bi se prošetali,kroz ovo prvenstvo.

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 6 godina

S obzirom da nisi pozdravio Brnabicku, ne da ce te oterati,nego ce ustanoviti da imas nelegalnu vikendicu na Avali,da ne placas struju i da si Jezdin sestric :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vladimir, 17. septembar 2017 23:55)hahahhaa...bravo sad si me oraspolozio,svaka ti je ko Njegoseva

Skoba

pre 6 godina

Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:49)

Šta pokušavaš da kažeš mučeniče, ajde lepo objasni

Kifla

pre 6 godina

Nije Sale kriv. Pa trebalo je stici "slovence" posle druge cetvrtine. A ta druga cetvrtina je odlucila mec. Sudija napravi razliku "slovencima", jer nas je isekao, pa ti to sad stizi do kraja ako mozes. Da je Obradovic bio na klupi isamarao bi sudiju, a mi bi opet izgubili. I sa pola tima i protiv sudija nismo se obrukali.

Zvezdaš since 1986.

pre 6 godina

Volim te i poštujem kao brata starijeg. Za mene si uvek bio i ostao naš najbolji košarkaš svih vremena. ONI jesu jako bezobrazni, ONI zaista mogu pokušati, ali ONI neće smeti, jer ONI dobro znaju ko si ti i koliko je ovakvih kao ja, koji ti se divmo i koj te beskrajno poštujemo i podržavamo. Zato će ONI uvek biti ONI, a ti, legendo, ćeš uvek biti MI. Živ ti nama bio!

Aleks

pre 6 godina

Живи били па видели.
(Крагујевчанин®, 18. septembar 2017 04:33)

A ovi sto napisu "zivi bili pa videli" nemaju nikakav drugi argument pa napisu to, jadno.

Pantagruel

pre 6 godina

Ма ко сме њега да отера? Људи који нису били први у било чему ни на школском, а камо ли општинском такмичењу, да му суде што је у року од три године тренерског стажа освојио друго место на светском првенству, олимпијским играма и првенству Европе? А какви су нам били резултати репрезентације непосредно пре тога? Нико није имао довољан ауторитет да обузда умишљене звезде са вишемилионским уговорима, па чак ни велики Душан Ивковић. То је могао да уради само неко ко је и као играч стекао већу славу од свих њих заједно.

Simo

pre 6 godina

Samo neko ciji IQ ne prelazi broj cipela bi mogao da Saleta skloni/otera sa mesta selektora.
(pregradni blok, 17. septembar 2017 23:52)
Ko? Onaj što je oterao Duleta i uništio KK Partizan.

crni_redstar

pre 6 godina

ko sme da te otera? da mi dodju metuzalemi, zastareli boza maljkovic, tanjevic i drugari? sale trener ako treba narednih 30 godina!

Nex

pre 6 godina

"Ајде Сале Буди човек и иступи јавно и реци како смо изгубили ово финале. Ако ниси био условљен онда си тешка незналица. Три минута до краја они у бонусу и ти држиш Бобија, и Гагија на клупи. Боби би их појео у завршници у нападу и затворио рекет а Гаги затворио спољњу линију. Мада боде очи то што си искулиро премијера на крају. Реци да ли си морао да изгубиш, ако јеси опет си испо нечовек према играчима и народу у Србији и заслужујеш да одеш.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Виоп, 18. septembar 2017 00:07) "

E, pa jesi mu objasnio, svaka ti čast. Evo, tebe ćemo za selektora!

c7-5

pre 6 godina

Zasto vodis centre ako igras bez njih!? Po toj logici, treba samo da izvedemo bekove protiv SAD, a oni ce DeAndre Dzordana, D.Haurda, Kazinsa drzati na klupi...
(Daca, 18. septembar 2017 00:01)

Tebi nije jasno zasto Bobi igra 2 minuta u NBA? Zato sto se igra brza kosarka . E tako igraju Slovenci. Brzo, to nisi primetio? I sta bi tu centar radio? Spori su za takvu igru, razumes? Zato je Macvan koji je pokretniji, vodi loptu i prenosi je na polovinu vise igrao i igrao je odlicno i poentirao. Zato je uveo Stimca koji je igrao centra jer je pokretniji od Kuzmica i Bobija i tada smo imali dobar rezultat ali cim smo prisli...sudije. Pljuvanje ti nema nikakav efekat. Dzabe kvaris tastaturu.

Srrrrrrdjan

pre 6 godina

.
Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:49) # Link komentara

Prijatelju, to o cemu ti pricas se zove Barselona, Celzi, Inter...ovo je reprezentacija jedne drzave. Svaka im cast za multinaciomalnost jer to su osobe koje tamo zive i respektuju tu drzavu. Sto se tice Rendolfa ...pa covek ne zna ni gde je Slovenija.

kaokakao

pre 6 godina

Mozda je njegova krivica sto nismo uzeli zlato, ali da nije bilo njega, ne bi smo uzeli medalju! Mislim da je veci motivator nego sto je trener, da iz igraca izvlaci maksimim i da mu je to najveca vrlina u trenerskom poslu. Volio bih da ostane, jer za ovakav sistem takmicenja je idealno resenje. Samo da smo sinoc imali Tea, dobili bi smo. Falio je neko da razigra ekipu. Sta je tu je. Po meni smo izgubili od losije reprezentacije od nas na papiru, ali boze moj.

ivan78bg

pre 6 godina

@Sandzak
Amerikanac je placen da igra za Sloveniju.Ali ti jos nisu obaveten da nema otomanskog carstva i da raska nije u tom otomaskom carstvu pa da se zove sandzak.

Kuka a Bogami i motika

pre 6 godina

Sale je na ovo prvenstvo odveo najbolje i najspremnije od nasih kosarkasa. To je srebrom i dokazao. A bas bi bilo simpaticno da ga neko ili nesto smeni sa mesta selektora. Mozda bi to pokrenulo ovu nasu zabokrecinu da STADO postane STAMPEDO !

M

pre 6 godina

Djorjdevic je izgubio utakmicu. Tri minuta pre kraja poveli smo 82:80, Slovenci ostali bez Doncica i umornog Dragica, a tada prave seriju od 12:0!!! Mi do kraja nijedan kos sem trojke Macvana kad je sve bilo gotovo 30 sek. pre kraja. U napadu i odbrani rasulo - Slovencima svaki sut ulazi a Bogdanovic siluje trojke, Marjanovic sedi na klupi a igra Stimac koji je presedeo skoro celo prvenstvo! Ovo ne znaci da je Djordjevic los trener, ali recimo tandem Jovic - Kuzmic koji je harao Evroligom, na prvenstvu se nije video. Bogdanovicu dodeljena uloga lidera, ali je jos mlad i nezreo za nju. Sve ekipe su igrale brze od nas u napadu i odbrani, sto se videlo po Guduricu koji nikad nije ostao sam na sutu za 3 nego uvek preko ruke, dok su nama protivnici sipali trojke iz svih mogucih pozicija neometani. Kad se ohlade glave, mozda ce se pojaviti neko strucan u javnosti da analizira odluke selektora u finalu. Pogledajte primer Radonjica koji je sa 3 slaba centra i 8-9 osrednjih igraca u rotaciji dobio sve skupe Evroligaske velikane! Zato mislim da bi drugi trener i sa ovom ekipom relativno lako osvojio zlato.

max

pre 6 godina

Saletu svaka cast,tri finala,hvala do neba.Ovde se pise o novom finalu sa SAD na sledecem svetskom prvenstvu,ali...fiba(namerno malim slovima) vestacki pravi novi poredak u kosarci.Kvalifikacije za SP igraju se bez NBA igraca i bez "Ulebovih igraca".Sa kojim igracima cemo igrati kvalifikacije,hocemo li uopste otici na SP,a ako ne odemo tamo,nema ni Olimpijade za nas.

Marko

pre 6 godina

Djordjevic je legenda i treba sam da odluci kad je dosta. Ima neogranicen kredit. Ucinilo mi se da smo imali dva "eksperimenta" - Macvan u II i Stimac u III cetvrtini. Ovaj drugi je dao rezultat, ali me je prvi prilicno zbunio. Ako su nam centri spori defanzivno, a jesu, to je jedno, no, skoro svaka lopta na Bobija pod protivnickim kosem donosila je faul, a nikako da "uteramo" Slovence u bonus. Pritom su nam, obrni-okreni, punili kos i tokom Macvan "eksperimenta". Zao mi je sto nismo imali dvojicu startnih centara malo vise u igri i pod kosem, zarad napada, odbrana je ionako bila na konopcima u drugoj deonici.

nbg

pre 6 godina

Čestitao bih svim građanima ove zemlje muslimanske veroispovesti, koji su valjda iz razloga što za sloveniju igra neki Edo Murić navijali za sloveniju, a ne za zemlju u kojoj žive.

zlo

pre 6 godina

Ko bre da te otera, covece?!? U takvoj "drzavi" logicno bi bilo da neki vodoinstalater (lupio zanimanje, svaka cast spomenutima) sa clanskom kartom vladajuce partije preuzme tim, i da se ama bas niko ne pobuni, ali, Vi, legendo nasa, cete uvek ziveti kroz istoriju srpske kosarke i u nasim srcima. HVALA!!!

Zokara

pre 6 godina

Saletu potrebno podići spomenik. Čovek radi čuda i izvlači maksimum sa onim šta ima, niti jednog se trenutka nije žalio na nekoga koga nema. Takvi ljudi su potrebni srpskom sportu i narodu opčenito. Moj poklon do poda! Na ove politikantske fore, ne treba trošiti ni reć.

zoran ivkovic

pre 6 godina

sve cestitke djordjevicu za veliki uspeh jer napraviti rezultat bez pola igraca je uspeh ....nema 1 pleja tea ,nema bjelice,kaline,raduljice ,jokica itd ....tako da je djordjevic raspolagao sa onim sto je imao i napravio uspeh ....i ne smeta nama sto nismo uzeli zlato vec sto izgubismo bas od slovenije ....svi mi znamo da kad bih igrali nasi najbolji igraci skoro za klasu smo bolji od njih.....e sad sitvacija je takva da nasa rezervna petorka ipak nije bila bolja od njih ...cestitke slovencima veliki je ovo tim njihov ... dragic je veliki igrac i doncic isto a kokoskov sjajan trener ....sve cestitke i nasim momcima ....mislim da je kljucno bilo 3 minuta pred kraj promasena kuzmina 2 bacanja ....posle smo samo jurili

MareNS

pre 6 godina

Nisam bio optimista kad je poceo. Smatrao sam da nema iskustva. U medjuvremenu je postigao mnogo toga, vratio reprezentaciju u vrh. Sa duge strane kao trener mi je vise Marculjonis nego Djordjevic. Nesto nedostaje. Ako imas neverovatnu snagu da uzdignes ekipu (ko Ilija Petkovic kadgod), moras naci model kako da se okruzis saradnicima koji ce ti skauting uraditi do genijalnosti. Ovde ne govorim o povredama. Govorim o tome da 1 na 1 Slovenija nije bolja. Prepelic? Vidmar? Moralo je bolje danas. Ali nastavi dalje i poradi na sebi i strucnom stabu. Napred Sale.

Mare

pre 6 godina

@Виоп

Sve si ti to lepo rekao, samo ima vise problema u tvojoj izjavi.

1. Nisi kosarkaski trener i nikada nikoga nisi trenirao. Dakle ne znas ni taktiku da napravis, a kamoli da sprovodis u delo takticke rotacije u finalu Evrobasketa. Znaci to zaboravi.

2. Ako tvrdis da je Sale prodao utakmicu, onda za to moras imati dokaze, ovo rekla kazala okaci macku o rep.

jasdf

pre 6 godina

Jesam li ja nesto propustio u kosarci kada svi pricate da nam fali Raduljica? Covek imao ocajnu sezonu, za razliku od sve trojice prisutnih centara.

Mirko

pre 6 godina

Što se nas tiče Sale, ti možeš doživotno da budeš trener reprezentacije Srbije. Samo je do tebe dokle ćeš to biti. Možda se u nekom trenutku i zasitiš ili htedneš da predaš nekom mlađem od sebe, što je i normalno, ali verujem da to neće biti u skorije vreme, možda za jedno desetak godina...

fortissimo

pre 6 godina

Ja jednostavno ne mogu a da ne kazem da su sudije bile katastrofa. Da se razumemo, Slovenci su igrali odlicno i najzasluzniji je Dragic. Morali smo da mu odbranom smanjimo ucinak posebno u prvom poluvremenu. I pored takve njegove igre, oni nisu imali neku nedostiznu prednost ali...svaki put kada bi prisli na 4 ili 2 poena eto...ili tehnicka ili neki faul. Jednostavno nismo mogli i protiv njihove igre i sudija. Gledas usporeni snimak, vidis da ga nije pipnuo sudija svira nesto...nemam pojma sta? Mi ulazimo u bonus, oni izvode penale a oni nikako da udju u bonus da bi i mi izvodili penale, udju par minuta pred kraj cetvrtine? Oni igraju bez faula? I to je izgleda moguce. Za to vreme, Dragic ubija. Nema sanse da im barem pridjes. U svakom slucaju da si srebro dao Spaniji, Rusiji, Turcima, Hrvatima oni bi bili prezadovoljni. I na kraju, nemojte da pisete da je ovo drugi tim Srbije. Za mene su oni prvi tim jer su igrali na ovom EP i ne interesuju me drugi. Nemam nameru da im podizem reiting. Uzdizite ove momke koji su se borili za Srbiju i osvojili srebro koje sija kao zlato. A sto se tice Slovenije...ima dana..vraticemo mi sve i to sa kamatom.

Knez

pre 6 godina

(Damir, 17. septembar 2017 23:48)

Realno, ako gledamo samokritički DA. Možda je to i najveća sramota, da te dobije ABA ekipa na kraju, ali šta sad...pogreši čovek, uzme ekipa srebro i ide kući ;))..a neke druge ekipe se nisu ni vratile, nego kud koji mili moji...to još veća sramota. Pored toga, realno je da je sudjenje bilo ČIST KRIMINAL!!!

crni_redstar

pre 6 godina

koji bre bobi? pa zalepio ga je za klupu jer je uz macvana bio najgori. bircevic je odradio vrhunski sve sto je mogao. stimac je vise pokazso od bobija.

Kaiim

pre 6 godina

Koga da otjeraju? Covjeka koji je uzeo medalju na svakom takmicenju! Ako se to desi ja vise necu ptatiti reprezentaciju Srbije u kosarci, a vjerujem ni velika vecina navijaca. U tom slucaju pozivam i sve igrace na bojkot nacionalnog dresa! Ako negdje drugo ima, politici nema mjesta u SPORTU i tacka! Hvala ti Sale!

P.S. Ne znam sta je ona/onaj traila/trazio u Istambulu??? Cemu oni pozdravi sa igracima i izlazak na parket??? Saletu jos jednom naklon do poda!

maconii

pre 6 godina

sad sam video...namerno je iskulirao premijerku....mozda nije lepo,ali svaka mu cast:a sto se tice srebra...to bacite u kantu,to je medalja za gubitnike...a sto se tice drugog mesta veliki uspeh,sa ovim timom da...ali opet je finale finale...ostaje bol

BWresident

pre 6 godina

Ako citas ovo Sale ovi minusi su najverovatnije zato sto neko pogresno klikne. Meni se desilo :( steta sto ne moze da se vrati izbor.

Torrente

pre 6 godina

Đorđević je izgubio ovu utakmicu svojim potezima na 3.30 do kraja.
Bio bi red da barem ponudi ostavku.
* Igrao je bez prvog centra kada je protivnik bio u bonusu
* Rasturio petorku koja je preokrenula rezultat
* Uveo Štimca koji je generalno malo igrao
* Uveo Kuzmića koji je slab sa linije sl. bacanja.
* igrali smo bezidejne napade
* Sve rešavao Bogdanović, a bilo je jasno da će ga udvajati; nije bilo alternativnog rešenja.

Slovenac

pre 6 godina

Da vam dodje Kokoskov kao trener sa svim igracima koje imate, tukli bi sve za 30 poena. Ovako mozete biti super sretni sa srebrom. Sale nije uopste skontao sta Igor radi. Preveo ga zednog preko vode samo tako.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ko da te tera?
(NbgDeki, 18. septembar 2017 00:11)

Isti oni koji ne biraju sredsva da uniste klub u kome je ponikao i sa kojim je osvojio EL. Isti oni koji unistavaju srpsku kosarku iznutra vec nekoliko godina.
Ovi drugi su bili uz srpski tim sinoc i da nema njih ne bi bilo ni srpske kosarke. Eto ko.

vladek

pre 6 godina

Nisam nesto posebno impresioniran,jer smo imali mnogo srece,a nismo uzeli zlato.Cak se Doncic povredio,Dragica nije bilo u poslednjoj cetvrtini,i opet nista.ZOC bi ovo dobio sa plus 10.Treba pitati Obradovica,valjda ga je posle 12 godina prosla ljutnja.Ako sada nismo uzeli,necemo nikada.Spanci su dosli na izlet,nisu uopste ozbiljno shvatili EP,Francuzi takodje.Kada krene NBA,pitanje u kom stanju ce biti Jokic,Teo,Bogdan,i da li ce hteti,i u kom stanju ce doci,posle 82 meca po sezoni

varga stevan

pre 6 godina

zna se koje se medalje osvajaju zlato i bronza , srebro se dobija !??? trebalo je osvojiti zlato ,posle 2 srebra sa svetskog prvenstva i olimpijskih igara, zlato je trebalo doci u srbiju? za 4 godine je naredno evropsko prvenstvo i šansa za zlato, pošto naredno prvrnstvo za 2 godine je svetsko i tu je zlato već rezervisano za amerikance nba !!! znači nismo ništa postigli i trebali smo se okititi zlatom ovo srebro je ipak neuspeh , ova ekipa je pokazala timski da igra ali trebao je ipak da neko odskoči i da da preko 30 poena, evo goran dragić je pokazao kako se predvodi reprezentacija svoje zemlje, sećate se i 1995 u finalu u atini djordjevicevih 11 trojki završio mec sa 42 poena zlato uzeli
ipak je neuspeh srebro
i trebali smo izabrati kokoskova za selektora
pošto su djordjevic i kokoskov bili kandidati
svak čast saletu bio je extrakosarkaski fenomen ali selektorski i trenerski posao treba da usavrsi i da se stekne trenersko iskustvo...svaka čast igru zna tu nema premca ali ipak trenersko znanje i iskustvo sa klupe
pozdrav od varga stevana
pratio sam jugoslovenski sport

u ono vreme zajedničke države sećam se cosica ,kicanovica , dalipagica, dražena petrovića, kukoca. divca......i mnogih asova

Dragan car

pre 6 godina

Pa svi znamo ko je Aca legenda i ko je u zadnjim sekundama donosio pobedu i medalju.I sada je isto to uradeo i ali sa klupe.Hvala ti Aco i hvala vam momci na medalji kako je samo lepo imati tako ponosnu reprezentaciju.Zivela košarka i živeo taj adrenalin koji nam ovaj sport pruža.

Крагујевчанин®

pre 6 godina

Ја од 2013. причам да је Ђорђевић превара од тренера (легендарни кошаркаш). Резултати на СП и ОИ су инерција Душана Ивковића. Слушам пажљиво Ђорђевиће тајмауте, човек нема појма. Чим се пензионише Ивковићева генерација, враћамо се у 2007. Где је Ђорђевић успео као тренер? Из сваког клуба је најурен. Плус што је арогантан егоиста пун сујеверја. Живи били па видели.

oleole

pre 6 godina

A zasto su mase odusevljene time sto Brnabicevoj nije pruzena ruka? Zato sto je gay? Ma dajte ljudi, doba inkvizicije je davno proslo. Malo manje nesuvisle mrznje, vise rada na sebi ne bi skodilo. Interesantni su mi beskrajno ovi veliki hriscani sto bi kamenovali sve sto nije bijele koze i hetero. Elem..sto se tice medalje, reprezentacije i selektora - nasa ste radost!

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@(Roby, 18. septembar 2017 00:14)

Micic zato sto je Jovic povredjen, Bircevic koliko god cudno zvucalo, covek dao dve trojke, a nije ni igrao u poslednjim minutima koliko se secam Macvan je bio na parketu, Gudura takodje dao par trojki kada se lomilo, Stimac unosio energiju u ekipi u odbrani.

cica

pre 6 godina

Zasto nisi hteo da uzmes ovo zlato?Jel je u pitanju igra sa Kokoskovim....kao njemu ne igraju glavni pa ces i ti sa drugom postavom....ili je nesto drugo?Nemoguce da nisi video put ka pobedi.Zasto Sale!

Nikola Markovic

pre 6 godina

(MareNS, 18. septembar 2017 00:42)

Ilija Petković?
Ilija petković?!
Ilija Petković??!!

Izgleda da cvetaju dobre bunike na Fruškoj gori.
Sloveniji su gotovo svi igrači bolji 1 na 1 od naših. Dragić je bolji od Jovića, Dončić od Bogdanovića, Rendolf od Mačvana, Vidmar od Kuzmića, Prepelič od Micića....bukvalno su skoro svi bolji. Naša prednost bila je tim, a ne individualni kvalitet. Zbog nedostatka nekoliko vrhunskih igrača. Prosto k'o pasulj.

Крагујевчанин®

pre 6 godina

Пре 2 године је ишао на пријем код Вучића и однео му лопту са потписима свих играча. СНС човек.

Nesa

pre 6 godina

Hvala selektoru,dosta od njega
Odmah ostavka,i novi ljudi
Tako isto o u savezu
Ovde nesto nije u redu ni sa drzavom,savezom,narodom
Mi smo mozda jedini narod koji igra protiv sebe
Zasto nije pet Nemaca igralo za Sloveniju iako zive tamo
Srbi su proklet narod kao i zemlja, na zalost

senad

pre 6 godina

Super onda ostaje i borbeni Stimac mislio sam da bi mesto njega mogo da igra Andjusic jel Srbiji je trebo na prvestvu dobar suter ovaj i tako igra po dva minuta.

Negativni

pre 6 godina

Nisam nesto posebno impresioniran,jer smo imali mnogo srece,a nismo uzeli zlato.Cak se Doncic povredio,Dragica nije bilo u poslednjoj cetvrtini,i opet nista.ZOC bi ovo dobio sa plus 10.Treba pitati Obradovica,valjda ga je posle 12 godina prosla ljutnja.Ako sada nismo uzeli,necemo nikada.Spanci su dosli na izlet,nisu uopste ozbiljno shvatili EP,Francuzi takodje.Kada krene NBA,pitanje u kom stanju ce biti Jokic,Teo,Bogdan,i da li ce hteti,i u kom stanju ce doci,posle 82 meca po sezoni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladek, 18. septembar 2017 06:12)

Žoc je sa mnogo boljim timom isprašen u sred Beograda. I još je bio dovoljno bahat i nepošten da optuži igrače. Od njega su trenera napravile Saletove i Danilovićeve trojke u zadnjih par minuta finala protiv Huventuda. Da nisu to uradili, za njega niko više ne bi čuo, a ovako je dobio šansu da radi u najskupljim evropskim timovima. Sale je za njega doktor i u igračkom i u trenerskom smislu. Sa ovim timom, Žoc bi ispao od Madjara.

Виоп

pre 6 godina

Ајде Сале Буди човек и иступи јавно и реци како смо изгубили ово финале. Ако ниси био условљен онда си тешка незналица. Три минута до краја они у бонусу и ти држиш Бобија, и Гагија на клупи. Боби би их појео у завршници у нападу и затворио рекет а Гаги затворио спољњу линију. Мада боде очи то што си искулиро премијера на крају. Реци да ли си морао да изгубиш, ако јеси опет си испо нечовек према играчима и народу у Србији и заслужујеш да одеш.

Roby

pre 6 godina

Kad se lomio rezultat u finalu, Sale kao da je rekao sebi: "E sad ću da svima dokažem da možemo pobediti i sa lošijim igračima" i počeo je forsirati Štimca, Gudurića, Micića, Birčevića... Ta neka njegova drskost i hrabrost su mu u trenerskoj, a pogotovo igračkoj karijeri, puno puta pomagale. Večeras nažalost nisu. Srebro je fantastičan uspeh, ali mrlja ostaje. Malo je nedostajalo.

Damir

pre 6 godina

KAKVA IRONIJA NA KRAJU!!!
-SLOVENIJA POBEDJUJE U POSLEDNJIM MINUTAMA BEZ DRAGICA I DONCICA U TIMU! A toliko price je bilo da je Slovenija bez njih prosecna ekipa!? Okej, ta neka prosecna petorka je na kraju dobila Srbiju...
-POSLEDNJA TRI PROMASAJA U SRBIJI PRAVI BOGDAN BOGDANOVIC I ODLUCUJE UTAKMICU ZA SLOVENIJU! A toliko ste ga preuvelicano trpali u zvezde

Sandzak

pre 6 godina

.
Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.

Daca

pre 6 godina

Zasto vodis centre ako igras bez njih!? Po toj logici, treba samo da izvedemo bekove protiv SAD, a oni ce DeAndre Dzordana, D.Haurda, Kazinsa drzati na klupi...

nista o nicemu

pre 6 godina

Zna čovek i zašto kaže "ako me ne oteraju"... Ko je video kuliranje rukovanja sa Brnabićkom, biće mu jasnije... Ali bio bi to ipak preveliki orah za njih. Gospodin integritet!!!
(Ivan, 17. septembar 2017 23:45)

Brnabicku je posle zagrlio. Aj sad lepo da obrisea komentar jer se brukas.

sasa jokic

pre 6 godina

Sale, sve je ovo super, ali moras malo i na taktici da poradis pored "lozenja". Veceras ste se svi pogubili kada je bilo najvaznije, SVI.

mađar

pre 6 godina

Na sledećem velikom takmičenju Đorđević će raditi sa prvom petorkom:
1. Bogdanom (prosek po utakmici 25 poena)
2. Jokićem (p.p.u. 25 poena)
3. Teodosićem (p.p.u. 20 poena)
4. Marjanovićem (p.p.u. 15 poena)
5. Bjelicom (p.p.u. 15 poena)
Plus poeni sa klupe Jovića, Nedovića, Raduljice, Kuzmića, Lučića, Mačvana itd.
Pa vi izračunajte kako ćemo da deremo sve redom?!
Ispravite me ako grešim?!

Ivan

pre 6 godina

Zna čovek i zašto kaže "ako me ne oteraju"... Ko je video kuliranje rukovanja sa Brnabićkom, biće mu jasnije... Ali bio bi to ipak preveliki orah za njih. Gospodin integritet!!!

varga stevan

pre 6 godina

zna se koje se medalje osvajaju zlato i bronza , srebro se dobija !??? trebalo je osvojiti zlato ,posle 2 srebra sa svetskog prvenstva i olimpijskih igara, zlato je trebalo doci u srbiju? za 4 godine je naredno evropsko prvenstvo i šansa za zlato, pošto naredno prvrnstvo za 2 godine je svetsko i tu je zlato već rezervisano za amerikance nba !!! znači nismo ništa postigli i trebali smo se okititi zlatom ovo srebro je ipak neuspeh , ova ekipa je pokazala timski da igra ali trebao je ipak da neko odskoči i da da preko 30 poena, evo goran dragić je pokazao kako se predvodi reprezentacija svoje zemlje, sećate se i 1995 u finalu u atini djordjevicevih 11 trojki završio mec sa 42 poena zlato uzeli
ipak je neuspeh srebro
i trebali smo izabrati kokoskova za selektora
pošto su djordjevic i kokoskov bili kandidati
svak čast saletu bio je extrakosarkaski fenomen ali selektorski i trenerski posao treba da usavrsi i da se stekne trenersko iskustvo...svaka čast igru zna tu nema premca ali ipak trenersko znanje i iskustvo sa klupe
pozdrav od varga stevana
pratio sam jugoslovenski sport

u ono vreme zajedničke države sećam se cosica ,kicanovica , dalipagica, dražena petrovića, kukoca. divca......i mnogih asova

M

pre 6 godina

Djorjdevic je izgubio utakmicu. Tri minuta pre kraja poveli smo 82:80, Slovenci ostali bez Doncica i umornog Dragica, a tada prave seriju od 12:0!!! Mi do kraja nijedan kos sem trojke Macvana kad je sve bilo gotovo 30 sek. pre kraja. U napadu i odbrani rasulo - Slovencima svaki sut ulazi a Bogdanovic siluje trojke, Marjanovic sedi na klupi a igra Stimac koji je presedeo skoro celo prvenstvo! Ovo ne znaci da je Djordjevic los trener, ali recimo tandem Jovic - Kuzmic koji je harao Evroligom, na prvenstvu se nije video. Bogdanovicu dodeljena uloga lidera, ali je jos mlad i nezreo za nju. Sve ekipe su igrale brze od nas u napadu i odbrani, sto se videlo po Guduricu koji nikad nije ostao sam na sutu za 3 nego uvek preko ruke, dok su nama protivnici sipali trojke iz svih mogucih pozicija neometani. Kad se ohlade glave, mozda ce se pojaviti neko strucan u javnosti da analizira odluke selektora u finalu. Pogledajte primer Radonjica koji je sa 3 slaba centra i 8-9 osrednjih igraca u rotaciji dobio sve skupe Evroligaske velikane! Zato mislim da bi drugi trener i sa ovom ekipom relativno lako osvojio zlato.

samo kažem

pre 6 godina

Iskreno, ovo je za mene srećnija vest od medalje. Sale, cela Srbija te voli! Podići ovom čoveku spomenik ispred Beogradske Arene kao MJu u Čikagu.

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

Ispalio brnabicku, ako je. Ako ga smene sa pozicije, nadam se da ce biti neka vrsta da kazem strajka ili cega vec, ne moze se protiv volje naroda, a mi Srbi smo pokazali da smo slozni samo kada je u pitanju sport.

sempervivum

pre 6 godina

Да се разумемо... Све ове медаље су највећим делом његов успех. Од овог шареног састава он је направио ТИМ. Слично је било и претходних година. Ни на претходним такмичењима нисмо играли у најбољем саставу, али... Поједини играчи су се заправо разиграли и афирмисали под његовим вођством у репрезентацији (Радуљица, Јокић...).

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Ko bre tebe da otera?
Čovek igra finale bez Teodosića, Jokića, Kalinića, Raduljice, Bjelice, Nedovića i još nekih igrača.
Pa mi možemo sa takvim timom Amerima na crtu 2019. na Svetskom.
Pre svega, ko i omisli tebe da otera, neka pročita ponovo prvi red.
Zna se ko si ti selektore, pobedniče, legendo.

Slovenac

pre 6 godina

Da vam dodje Kokoskov kao trener sa svim igracima koje imate, tukli bi sve za 30 poena. Ovako mozete biti super sretni sa srebrom. Sale nije uopste skontao sta Igor radi. Preveo ga zednog preko vode samo tako.

spetnaz

pre 6 godina

Covek sa drugom i trecom postavom uzme srebro....ne smem ni da pomislim sta bi bilo da smo igrali u punom sastavu...prosetali bi se do finala i uzeli zlato naravno...uz minimum 20 koseva razlike za nas protiv svih...

vladimir

pre 6 godina

S obzirom da nisi pozdravio Brnabicku, ne da ce te oterati,nego ce ustanoviti da imas nelegalnu vikendicu na Avali,da ne placas struju i da si Jezdin sestric :)

Danilo

pre 6 godina

Veliki trener i velika faca. Verovatno najbolji izbor selktora us vim sportovima proteklih 20 godina.
Sa ovoliko hendikepa, biti u igri za zlato, jeste malo čudo.
Svako sa iole znanja o košarci i svako sa neštp logike, zna da nas je Sale izvukao ikz bunara i da sada sve sem zlata jeste skoro neuspeh.
Pre Saleta smo na EP bili 7. a na OI 2012. nismo ni išli.

Dabome

pre 6 godina

Ko je uopste postavio pitanje oko odlaska? SVAŠTA! Čovek je igrao finale, alo rođaci finale..šta bi drugi dali za to. Da je ispao na startu pa da se mozda misli o odlasku, ovako je napravio cudo sa ovim momcima (bez nekoliko najboljih) i da ga oteraju?! Ali tipično srpska posla, čim nije zlato odmah je neuspeh. Pogledajte Špance u fudbalu, Del boske je na dva prvenstva doživeo debakl i niko nije ni pomislio da ga smeni ili otera, otišao je kasnije zbog drugih stvari, samo mi posle svake izgubljene utakmice oteramo selektora..
Alo čovek stigao do finala, ogroman uspen. A za ovo kuliranje premijera je dobio veliki plus od mene..BRAVO SALE NACIONALE!

Крагујевчанин®

pre 6 godina

Ја од 2013. причам да је Ђорђевић превара од тренера (легендарни кошаркаш). Резултати на СП и ОИ су инерција Душана Ивковића. Слушам пажљиво Ђорђевиће тајмауте, човек нема појма. Чим се пензионише Ивковићева генерација, враћамо се у 2007. Где је Ђорђевић успео као тренер? Из сваког клуба је најурен. Плус што је арогантан егоиста пун сујеверја. Живи били па видели.

oleole

pre 6 godina

A zasto su mase odusevljene time sto Brnabicevoj nije pruzena ruka? Zato sto je gay? Ma dajte ljudi, doba inkvizicije je davno proslo. Malo manje nesuvisle mrznje, vise rada na sebi ne bi skodilo. Interesantni su mi beskrajno ovi veliki hriscani sto bi kamenovali sve sto nije bijele koze i hetero. Elem..sto se tice medalje, reprezentacije i selektora - nasa ste radost!

Крагујевчанин®

pre 6 godina

Пре 2 године је ишао на пријем код Вучића и однео му лопту са потписима свих играча. СНС човек.

Veljoni

pre 6 godina

Dokle god imaš snage treba da budeš tu! Hvala ti Sale, ovo su neverovatni rezultati koje beležimo i svako ko smatra suprotno nije realan najblaže rečeno...

Torrente

pre 6 godina

Đorđević je izgubio ovu utakmicu svojim potezima na 3.30 do kraja.
Bio bi red da barem ponudi ostavku.
* Igrao je bez prvog centra kada je protivnik bio u bonusu
* Rasturio petorku koja je preokrenula rezultat
* Uveo Štimca koji je generalno malo igrao
* Uveo Kuzmića koji je slab sa linije sl. bacanja.
* igrali smo bezidejne napade
* Sve rešavao Bogdanović, a bilo je jasno da će ga udvajati; nije bilo alternativnog rešenja.

Negativni

pre 6 godina

Nisam nesto posebno impresioniran,jer smo imali mnogo srece,a nismo uzeli zlato.Cak se Doncic povredio,Dragica nije bilo u poslednjoj cetvrtini,i opet nista.ZOC bi ovo dobio sa plus 10.Treba pitati Obradovica,valjda ga je posle 12 godina prosla ljutnja.Ako sada nismo uzeli,necemo nikada.Spanci su dosli na izlet,nisu uopste ozbiljno shvatili EP,Francuzi takodje.Kada krene NBA,pitanje u kom stanju ce biti Jokic,Teo,Bogdan,i da li ce hteti,i u kom stanju ce doci,posle 82 meca po sezoni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladek, 18. septembar 2017 06:12)

Žoc je sa mnogo boljim timom isprašen u sred Beograda. I još je bio dovoljno bahat i nepošten da optuži igrače. Od njega su trenera napravile Saletove i Danilovićeve trojke u zadnjih par minuta finala protiv Huventuda. Da nisu to uradili, za njega niko više ne bi čuo, a ovako je dobio šansu da radi u najskupljim evropskim timovima. Sale je za njega doktor i u igračkom i u trenerskom smislu. Sa ovim timom, Žoc bi ispao od Madjara.

vile

pre 6 godina

jeeeeeeej..Idolu nas..Lepsa vest no da smo osvojili zlato..Ti si nas vratio u vrh,ti ces nas voditi I u buducnosti..Imas to nesto,smeker si,autoritet,uzor,lider,odlicno vodis ove momke..Sad mi je srce na mestu..Lepe vesti

vladek

pre 6 godina

Nisam nesto posebno impresioniran,jer smo imali mnogo srece,a nismo uzeli zlato.Cak se Doncic povredio,Dragica nije bilo u poslednjoj cetvrtini,i opet nista.ZOC bi ovo dobio sa plus 10.Treba pitati Obradovica,valjda ga je posle 12 godina prosla ljutnja.Ako sada nismo uzeli,necemo nikada.Spanci su dosli na izlet,nisu uopste ozbiljno shvatili EP,Francuzi takodje.Kada krene NBA,pitanje u kom stanju ce biti Jokic,Teo,Bogdan,i da li ce hteti,i u kom stanju ce doci,posle 82 meca po sezoni

Nesa

pre 6 godina

Hvala selektoru,dosta od njega
Odmah ostavka,i novi ljudi
Tako isto o u savezu
Ovde nesto nije u redu ni sa drzavom,savezom,narodom
Mi smo mozda jedini narod koji igra protiv sebe
Zasto nije pet Nemaca igralo za Sloveniju iako zive tamo
Srbi su proklet narod kao i zemlja, na zalost

cica

pre 6 godina

Zasto nisi hteo da uzmes ovo zlato?Jel je u pitanju igra sa Kokoskovim....kao njemu ne igraju glavni pa ces i ti sa drugom postavom....ili je nesto drugo?Nemoguce da nisi video put ka pobedi.Zasto Sale!

I samo napred, biće i zlata da svi stavimo zlatne zube

pre 6 godina

Dva srebra protiv Amera i srebro bez sedam igrača. Je li moglo bolje? Možda, ali sigurno ne mnogo bolje. Da li je moglo gore? Sigurno, i to mnooogo gore. Bez Đorđevića ne da se danas ne bismo živcirali što nije zlato nego možda ne bismo ni igrali na ovim turnirima. Ne zadržati ga, nego ga moliti da ne ode.

Nikola Markovic

pre 6 godina

(MareNS, 18. septembar 2017 00:42)

Ilija Petković?
Ilija petković?!
Ilija Petković??!!

Izgleda da cvetaju dobre bunike na Fruškoj gori.
Sloveniji su gotovo svi igrači bolji 1 na 1 od naših. Dragić je bolji od Jovića, Dončić od Bogdanovića, Rendolf od Mačvana, Vidmar od Kuzmića, Prepelič od Micića....bukvalno su skoro svi bolji. Naša prednost bila je tim, a ne individualni kvalitet. Zbog nedostatka nekoliko vrhunskih igrača. Prosto k'o pasulj.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Lepo je okrenuti se buducnosti a ovo veceras jos koliko veceras ostaviti iza sebe. Bice interesantno videti kakvu ce ekipu Sale okupiti za kvalifikacije. Znamo da nece biti igraca iz NBA i Evrolige. Mnogo momaka je odbilo univerzitetsku selekciju i pitanje da li ce njih Sale zvati. Od ovih sadasnjih tu ce biti samo Macvan, Jovic i Lucic. Ali posle prikazanog na ovom prvenstvu jasno je da svi ostali imaju vise razloga za brigu nego mi. Mi cemo i sa C selekcijom opet biti favoriti :)

Blek-Chicago

pre 6 godina

Sale da ostane! Samo vidite sa kakvim timom je osvojio srebro. Kontinuitet donosi uspeh. Sa igračima koji nisu bili na Euro biće to moćan tim. Plus Sale I Muta. :)

crni_redstar

pre 6 godina

koji bre bobi? pa zalepio ga je za klupu jer je uz macvana bio najgori. bircevic je odradio vrhunski sve sto je mogao. stimac je vise pokazso od bobija.

nbg

pre 6 godina

Čestitao bih svim građanima ove zemlje muslimanske veroispovesti, koji su valjda iz razloga što za sloveniju igra neki Edo Murić navijali za sloveniju, a ne za zemlju u kojoj žive.

senad

pre 6 godina

Super onda ostaje i borbeni Stimac mislio sam da bi mesto njega mogo da igra Andjusic jel Srbiji je trebo na prvestvu dobar suter ovaj i tako igra po dva minuta.

jose j.

pre 6 godina

Da se nešto pitam, a mislim da se sa mnom slaže većina, Saletu dati doživotni ugovor! Sale kralju, ti si naš ponos, zajedno sa ovim momcima! Svaka čast i hvala za sve!

ja ko

pre 6 godina

Molim pantere da ne osporavaju veliki uspeh sa ovakvim timom. "Kokoškov bi osvojio", " drugi selektor bi se prošetao",i ostalo, svoje gluposti sačuvajte za sebe.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ko da te tera?
(NbgDeki, 18. septembar 2017 00:11)

Isti oni koji ne biraju sredsva da uniste klub u kome je ponikao i sa kojim je osvojio EL. Isti oni koji unistavaju srpsku kosarku iznutra vec nekoliko godina.
Ovi drugi su bili uz srpski tim sinoc i da nema njih ne bi bilo ni srpske kosarke. Eto ko.

Darko

pre 6 godina

A kad nam se vrati prvi tim, odracemo i Amere. Realno. Sto se Saleta tice, postao je legenda za zivota i svi mogu samo da mu pljunu pod prozor. Momci su se lavovski borili, svaka im cast, da smo pravi rodoljubi kao Islandjani, svima bi podigli spomenik.

Nex

pre 6 godina

"Ајде Сале Буди човек и иступи јавно и реци како смо изгубили ово финале. Ако ниси био условљен онда си тешка незналица. Три минута до краја они у бонусу и ти држиш Бобија, и Гагија на клупи. Боби би их појео у завршници у нападу и затворио рекет а Гаги затворио спољњу линију. Мада боде очи то што си искулиро премијера на крају. Реци да ли си морао да изгубиш, ако јеси опет си испо нечовек према играчима и народу у Србији и заслужујеш да одеш.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Виоп, 18. septembar 2017 00:07) "

E, pa jesi mu objasnio, svaka ti čast. Evo, tebe ćemo za selektora!

Jeri smo ta ko u mo gucnosti

pre 6 godina

@(Roby, 18. septembar 2017 00:14)

Micic zato sto je Jovic povredjen, Bircevic koliko god cudno zvucalo, covek dao dve trojke, a nije ni igrao u poslednjim minutima koliko se secam Macvan je bio na parketu, Gudura takodje dao par trojki kada se lomilo, Stimac unosio energiju u ekipi u odbrani.

jasdf

pre 6 godina

Jesam li ja nesto propustio u kosarci kada svi pricate da nam fali Raduljica? Covek imao ocajnu sezonu, za razliku od sve trojice prisutnih centara.

veeegi

pre 6 godina

Djordjevic je proslost, sadasnjost i buducnost nase reprezentacije! Od SADa smo izgubili 2x ocekivano u finalima, desetkovani dosli do finala eura! Lider. Obozavam ga do imbecilnosti!

c7-5

pre 6 godina

Zasto vodis centre ako igras bez njih!? Po toj logici, treba samo da izvedemo bekove protiv SAD, a oni ce DeAndre Dzordana, D.Haurda, Kazinsa drzati na klupi...
(Daca, 18. septembar 2017 00:01)

Tebi nije jasno zasto Bobi igra 2 minuta u NBA? Zato sto se igra brza kosarka . E tako igraju Slovenci. Brzo, to nisi primetio? I sta bi tu centar radio? Spori su za takvu igru, razumes? Zato je Macvan koji je pokretniji, vodi loptu i prenosi je na polovinu vise igrao i igrao je odlicno i poentirao. Zato je uveo Stimca koji je igrao centra jer je pokretniji od Kuzmica i Bobija i tada smo imali dobar rezultat ali cim smo prisli...sudije. Pljuvanje ti nema nikakav efekat. Dzabe kvaris tastaturu.

Mare

pre 6 godina

@Виоп

Sve si ti to lepo rekao, samo ima vise problema u tvojoj izjavi.

1. Nisi kosarkaski trener i nikada nikoga nisi trenirao. Dakle ne znas ni taktiku da napravis, a kamoli da sprovodis u delo takticke rotacije u finalu Evrobasketa. Znaci to zaboravi.

2. Ako tvrdis da je Sale prodao utakmicu, onda za to moras imati dokaze, ovo rekla kazala okaci macku o rep.

kaokakao

pre 6 godina

Mozda je njegova krivica sto nismo uzeli zlato, ali da nije bilo njega, ne bi smo uzeli medalju! Mislim da je veci motivator nego sto je trener, da iz igraca izvlaci maksimim i da mu je to najveca vrlina u trenerskom poslu. Volio bih da ostane, jer za ovakav sistem takmicenja je idealno resenje. Samo da smo sinoc imali Tea, dobili bi smo. Falio je neko da razigra ekipu. Sta je tu je. Po meni smo izgubili od losije reprezentacije od nas na papiru, ali boze moj.

Che

pre 6 godina

Ovaj narod je glup, naivan, malouman, cuti nad nepravdom, ne bori se za svoje prava, radi za 200e, ali ako se neko drzne da Saleta Djordjevica smakne ili da bilo kako pokusa da se umesa u kosarku, taj ga je ugasio za sva vremena.

Politicare proterati iz sporta!

Kifla

pre 6 godina

Nije Sale kriv. Pa trebalo je stici "slovence" posle druge cetvrtine. A ta druga cetvrtina je odlucila mec. Sudija napravi razliku "slovencima", jer nas je isekao, pa ti to sad stizi do kraja ako mozes. Da je Obradovic bio na klupi isamarao bi sudiju, a mi bi opet izgubili. I sa pola tima i protiv sudija nismo se obrukali.

MareNS

pre 6 godina

Nisam bio optimista kad je poceo. Smatrao sam da nema iskustva. U medjuvremenu je postigao mnogo toga, vratio reprezentaciju u vrh. Sa duge strane kao trener mi je vise Marculjonis nego Djordjevic. Nesto nedostaje. Ako imas neverovatnu snagu da uzdignes ekipu (ko Ilija Petkovic kadgod), moras naci model kako da se okruzis saradnicima koji ce ti skauting uraditi do genijalnosti. Ovde ne govorim o povredama. Govorim o tome da 1 na 1 Slovenija nije bolja. Prepelic? Vidmar? Moralo je bolje danas. Ali nastavi dalje i poradi na sebi i strucnom stabu. Napred Sale.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Kako je iskulirao premijerku, za zlatnu medalju. Car! Zato je i rekao "ako me ne oteraju". Mnogo je blizak Dudi, Danilovicu i ostalim protivnicima rezima.

crni_redstar

pre 6 godina

ko sme da te otera? da mi dodju metuzalemi, zastareli boza maljkovic, tanjevic i drugari? sale trener ako treba narednih 30 godina!

Mirko

pre 6 godina

Što se nas tiče Sale, ti možeš doživotno da budeš trener reprezentacije Srbije. Samo je do tebe dokle ćeš to biti. Možda se u nekom trenutku i zasitiš ili htedneš da predaš nekom mlađem od sebe, što je i normalno, ali verujem da to neće biti u skorije vreme, možda za jedno desetak godina...

Skoba

pre 6 godina

Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:49)

Šta pokušavaš da kažeš mučeniče, ajde lepo objasni

fortissimo

pre 6 godina

Ja jednostavno ne mogu a da ne kazem da su sudije bile katastrofa. Da se razumemo, Slovenci su igrali odlicno i najzasluzniji je Dragic. Morali smo da mu odbranom smanjimo ucinak posebno u prvom poluvremenu. I pored takve njegove igre, oni nisu imali neku nedostiznu prednost ali...svaki put kada bi prisli na 4 ili 2 poena eto...ili tehnicka ili neki faul. Jednostavno nismo mogli i protiv njihove igre i sudija. Gledas usporeni snimak, vidis da ga nije pipnuo sudija svira nesto...nemam pojma sta? Mi ulazimo u bonus, oni izvode penale a oni nikako da udju u bonus da bi i mi izvodili penale, udju par minuta pred kraj cetvrtine? Oni igraju bez faula? I to je izgleda moguce. Za to vreme, Dragic ubija. Nema sanse da im barem pridjes. U svakom slucaju da si srebro dao Spaniji, Rusiji, Turcima, Hrvatima oni bi bili prezadovoljni. I na kraju, nemojte da pisete da je ovo drugi tim Srbije. Za mene su oni prvi tim jer su igrali na ovom EP i ne interesuju me drugi. Nemam nameru da im podizem reiting. Uzdizite ove momke koji su se borili za Srbiju i osvojili srebro koje sija kao zlato. A sto se tice Slovenije...ima dana..vraticemo mi sve i to sa kamatom.

Kaiim

pre 6 godina

Koga da otjeraju? Covjeka koji je uzeo medalju na svakom takmicenju! Ako se to desi ja vise necu ptatiti reprezentaciju Srbije u kosarci, a vjerujem ni velika vecina navijaca. U tom slucaju pozivam i sve igrace na bojkot nacionalnog dresa! Ako negdje drugo ima, politici nema mjesta u SPORTU i tacka! Hvala ti Sale!

P.S. Ne znam sta je ona/onaj traila/trazio u Istambulu??? Cemu oni pozdravi sa igracima i izlazak na parket??? Saletu jos jednom naklon do poda!

maconii

pre 6 godina

sad sam video...namerno je iskulirao premijerku....mozda nije lepo,ali svaka mu cast:a sto se tice srebra...to bacite u kantu,to je medalja za gubitnike...a sto se tice drugog mesta veliki uspeh,sa ovim timom da...ali opet je finale finale...ostaje bol

BWresident

pre 6 godina

Ako citas ovo Sale ovi minusi su najverovatnije zato sto neko pogresno klikne. Meni se desilo :( steta sto ne moze da se vrati izbor.

Pantagruel

pre 6 godina

Ма ко сме њега да отера? Људи који нису били први у било чему ни на школском, а камо ли општинском такмичењу, да му суде што је у року од три године тренерског стажа освојио друго место на светском првенству, олимпијским играма и првенству Европе? А какви су нам били резултати репрезентације непосредно пре тога? Нико није имао довољан ауторитет да обузда умишљене звезде са вишемилионским уговорима, па чак ни велики Душан Ивковић. То је могао да уради само неко ко је и као играч стекао већу славу од свих њих заједно.

Aleks

pre 6 godina

Живи били па видели.
(Крагујевчанин®, 18. septembar 2017 04:33)

A ovi sto napisu "zivi bili pa videli" nemaju nikakav drugi argument pa napisu to, jadno.

borisbl

pre 6 godina

Samo budala moze otjerati selektora koji posle otkaza, povreda 8 vrhunskih igraca osvoji srebro i uz malo bolje sudjenje bi osvojio zlato. Zato:
Aleksandar Sasa the king, car, doktor, magistar, fenomen DJORDJEVIC!!!!

max

pre 6 godina

Saletu svaka cast,tri finala,hvala do neba.Ovde se pise o novom finalu sa SAD na sledecem svetskom prvenstvu,ali...fiba(namerno malim slovima) vestacki pravi novi poredak u kosarci.Kvalifikacije za SP igraju se bez NBA igraca i bez "Ulebovih igraca".Sa kojim igracima cemo igrati kvalifikacije,hocemo li uopste otici na SP,a ako ne odemo tamo,nema ni Olimpijade za nas.

Kuka a Bogami i motika

pre 6 godina

Sale je na ovo prvenstvo odveo najbolje i najspremnije od nasih kosarkasa. To je srebrom i dokazao. A bas bi bilo simpaticno da ga neko ili nesto smeni sa mesta selektora. Mozda bi to pokrenulo ovu nasu zabokrecinu da STADO postane STAMPEDO !

Simo

pre 6 godina

Samo neko ciji IQ ne prelazi broj cipela bi mogao da Saleta skloni/otera sa mesta selektora.
(pregradni blok, 17. septembar 2017 23:52)
Ko? Onaj što je oterao Duleta i uništio KK Partizan.

ivan78bg

pre 6 godina

@Sandzak
Amerikanac je placen da igra za Sloveniju.Ali ti jos nisu obaveten da nema otomanskog carstva i da raska nije u tom otomaskom carstvu pa da se zove sandzak.

Aleks

pre 6 godina

Neko kaze Kokoskov umesto Saleta.. Alo bre rodjaci, polako, malo prst na celo. Svaka cast Kokoskovu i Slovencima ali video bih ga da mu je otkazalo 7 igraca prvog tima plus dvojica povredjenih tokom sampionata. Polako malo.
Kada je Sale stigao 2013-e znao sam da su ispred nas velika ostvarenja. I najbolje tek sledi...

Dragan car

pre 6 godina

Pa svi znamo ko je Aca legenda i ko je u zadnjim sekundama donosio pobedu i medalju.I sada je isto to uradeo i ali sa klupe.Hvala ti Aco i hvala vam momci na medalji kako je samo lepo imati tako ponosnu reprezentaciju.Zivela košarka i živeo taj adrenalin koji nam ovaj sport pruža.

Zvezdaš since 1986.

pre 6 godina

Volim te i poštujem kao brata starijeg. Za mene si uvek bio i ostao naš najbolji košarkaš svih vremena. ONI jesu jako bezobrazni, ONI zaista mogu pokušati, ali ONI neće smeti, jer ONI dobro znaju ko si ti i koliko je ovakvih kao ja, koji ti se divmo i koj te beskrajno poštujemo i podržavamo. Zato će ONI uvek biti ONI, a ti, legendo, ćeš uvek biti MI. Živ ti nama bio!

Knez

pre 6 godina

(Damir, 17. septembar 2017 23:48)

Realno, ako gledamo samokritički DA. Možda je to i najveća sramota, da te dobije ABA ekipa na kraju, ali šta sad...pogreši čovek, uzme ekipa srebro i ide kući ;))..a neke druge ekipe se nisu ni vratile, nego kud koji mili moji...to još veća sramota. Pored toga, realno je da je sudjenje bilo ČIST KRIMINAL!!!

Srrrrrrdjan

pre 6 godina

.
Slovenija nije Srbija, ekipa samo tri prsta vec ekipa puno nacija, slovenaca, hrvata , srba, bosnjaka pa cak i amerikanaca..
Tako se osvaja zlato.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 17. septembar 2017 23:49) # Link komentara

Prijatelju, to o cemu ti pricas se zove Barselona, Celzi, Inter...ovo je reprezentacija jedne drzave. Svaka im cast za multinaciomalnost jer to su osobe koje tamo zive i respektuju tu drzavu. Sto se tice Rendolfa ...pa covek ne zna ni gde je Slovenija.

Zokara

pre 6 godina

Saletu potrebno podići spomenik. Čovek radi čuda i izvlači maksimum sa onim šta ima, niti jednog se trenutka nije žalio na nekoga koga nema. Takvi ljudi su potrebni srpskom sportu i narodu opčenito. Moj poklon do poda! Na ove politikantske fore, ne treba trošiti ni reć.

zoran ivkovic

pre 6 godina

sve cestitke djordjevicu za veliki uspeh jer napraviti rezultat bez pola igraca je uspeh ....nema 1 pleja tea ,nema bjelice,kaline,raduljice ,jokica itd ....tako da je djordjevic raspolagao sa onim sto je imao i napravio uspeh ....i ne smeta nama sto nismo uzeli zlato vec sto izgubismo bas od slovenije ....svi mi znamo da kad bih igrali nasi najbolji igraci skoro za klasu smo bolji od njih.....e sad sitvacija je takva da nasa rezervna petorka ipak nije bila bolja od njih ...cestitke slovencima veliki je ovo tim njihov ... dragic je veliki igrac i doncic isto a kokoskov sjajan trener ....sve cestitke i nasim momcima ....mislim da je kljucno bilo 3 minuta pred kraj promasena kuzmina 2 bacanja ....posle smo samo jurili

Negativni

pre 6 godina

Naravno da je ovo Saletov uspeh, pre svega. Pokazao je da i sa igračima koji nisu vrhunski može da se igra za zlato. Napravio je timsku atmosferu. Nadam se da će doći do zlata. Verujem u to. Da je imao samo Jokića, Tea i Bjelicu, mi bi se prošetali,kroz ovo prvenstvo.

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 6 godina

S obzirom da nisi pozdravio Brnabicku, ne da ce te oterati,nego ce ustanoviti da imas nelegalnu vikendicu na Avali,da ne placas struju i da si Jezdin sestric :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vladimir, 17. septembar 2017 23:55)hahahhaa...bravo sad si me oraspolozio,svaka ti je ko Njegoseva

zlo

pre 6 godina

Ko bre da te otera, covece?!? U takvoj "drzavi" logicno bi bilo da neki vodoinstalater (lupio zanimanje, svaka cast spomenutima) sa clanskom kartom vladajuce partije preuzme tim, i da se ama bas niko ne pobuni, ali, Vi, legendo nasa, cete uvek ziveti kroz istoriju srpske kosarke i u nasim srcima. HVALA!!!

Marko

pre 6 godina

Djordjevic je legenda i treba sam da odluci kad je dosta. Ima neogranicen kredit. Ucinilo mi se da smo imali dva "eksperimenta" - Macvan u II i Stimac u III cetvrtini. Ovaj drugi je dao rezultat, ali me je prvi prilicno zbunio. Ako su nam centri spori defanzivno, a jesu, to je jedno, no, skoro svaka lopta na Bobija pod protivnickim kosem donosila je faul, a nikako da "uteramo" Slovence u bonus. Pritom su nam, obrni-okreni, punili kos i tokom Macvan "eksperimenta". Zao mi je sto nismo imali dvojicu startnih centara malo vise u igri i pod kosem, zarad napada, odbrana je ionako bila na konopcima u drugoj deonici.