Četvrtak, 14.09.2017.

12:00

Đorđević: Napad – jedna pobeda, odbrana – medalja

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je uoči duela sa Rusijom u polufinalu Evrobasketa (petak, 20:30h), da je tim izvukao pouke iz prvog susreta.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðorðeviæ: Napad – jedna pobeda, odbrana – medalja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

osam tona boje

pre 6 godina

Ako nasa ekipa bude igrala svoju igru i bude njihov dan, zlato je nase.
Ovako medalja je sigurna, jer dobar deo (njih 7) ne igra pa je i bronza zaista zlata vredna..skracena klupa nas opterecuje.

osam tona boje

pre 6 godina

Sale je od kako preuzeo našu selekciju, 2013...manje vise... igrao za redom na 4 turnira 4 polufinala.
Sve je otvoreno, nema Nemacke, Italije, Spanije...bas je zanimljivo prvenstvo za gledanje
nadam se medalji

2+2=5

pre 6 godina

Ko je živeo u Rusiji taj zna da Rusi imaju kompleks od Srba u košarci i vaterpolu, te će njima biti podjednako teško kao hrvatima što moraju da gledaju Srbiju do zadnje sekunde ovog prvenstva i tu zadnju trojku u zadnjoj sekundi za Zlato Srbije ali neko reče :"sve je to normalno, šta se čudite, sve je to normalno". Hrvati nama je stvarno normalno da ja već i ne idem na doček, dosadilo više brate jer sve je to normalno kod nas komšije, a vi kako'te?!

antiDebil

pre 6 godina

Jedan fun fact :

Sale je od kako preuzeo našu selekciju, igrao za redom na 4 turnira 4 polufinala :)
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 14. septembar 2017 16:34)

Djordjevic nikada u reprezentativnoj karijeri nije izgubio pre polufinala, od kadeta do dana danasnjeg. Mislim da je isti slucaj i kod Divca i kod Paspalja a Danilovicu se to dogodilo na poslednjem takmicenju u karijeri na OI u Sidneju !

Prije 20 godina

pre 6 godina

Heh, sjećam se one Đorđevićeve trice u zadnjoj sekundi protiv naših 1997. Nisam spavao te noći... Poslije sam se na naše poraze u zadnjim sekundama toliko navikao da više skoro uopće ne bole. Ono, ide trica preko centra i skoro se čudiš ako ne završi u košu. I čudiš se što to protivnici slave kad je čisto normalno da tako izgubimo ili da nas pokradu. Ali na stranu sve to, nego tko bi rekao da ću se sada, 20 godina poslije, veseliti sportskom uspjehu jedne simpatične ekipe. Ekipe u kojoj vidim elan, zdravo slavljeničko raspoleženje, mladost, bez one neke agresije i nabrušenosti iz 90-ih. Tako nekako. Jedino mi žao da nije finale Rusija-Srbija. Sretno!

milan

pre 6 godina

@mikii

Dobro je da si se sam podsetio: ''U Finalu''.
Ne secam se kad su tvoji zadnji put bili u nekom kosarkaskom finalu.
Oh, izvini, sad sam se setio - Nikad!
(Dragan, 14. septembar 2017 14:38)

Ladno nikad ahahahahaha

vulkanizer gumenih bombona

pre 6 godina

@analiticar. nadam se da si ulagao u kladionicu pozamasne sume verujuci u svoju procenu, sad ti je prilika da povratis izgubljeno, prodaj kucu i pravac kladionica

Knez

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29) 

Nekom je drvena neuspeh, a nekome historijski uspjeh...a šta ćeš...

Dragacevski trubac

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Analiticar ni drvenu nemas i pokrij se usima. Eventualno da dobijete zahvalnicu od sponzora pa da budete srecni.

Kontras

pre 6 godina

@ Mikii

Nismo mi zazalili sto smo u finalu izasli na teren jer smo igrali u finalu. To je za tvoje na primer misaona imenica.

Sto se tice utakmice sa rusima - videcemo.

Sasa Djapic

pre 6 godina

El Selectore-Aleksandar Sasa Djordjevic! Ja sam '77 godiste, secam se svih njegovih epskih utakmica u partizanu i reprezentaciji! Koliko mi je samo taj covek srece doneo u zivotu. Voli da igra u Istanbulu!
Ipak iz one sjajne generacije koliko god bio tezak izbor (divac, paspalj,bodiroga..) , Sale je iznad svih!!!

Sa postovanjem,

мерак

pre 6 godina

Идемо по злато! Наша енергија као нације се не може измерити када сте ви у питању; то осећате и зато смо најбољи. Србија бре

Dragan

pre 6 godina

@mikii

Dobro je da si se sam podsetio: ''U Finalu''.
Ne secam se kad su tvoji zadnji put bili u nekom kosarkaskom finalu.
Oh, izvini, sad sam se setio - Nikad!

cofi0089

pre 6 godina

koja je ovo legenda ljudi moji....
kao igrac koliko nam je samo radosti donosio i sad kao trener...
jednostavno covek je rodjen da bude pobednik!
Aleksandar Veliki :)

hehe

pre 6 godina

(Mikii, 14. septembar 2017 13:48)

Mi Srbi sa selektivnim pamćenjem barem imamo šta da selektivno pamtimo, vi Hrvati nemate ama baš ništa. Vama je drvena madalja sanak pusti. Sportska nacija, ahahaaa...

iv13

pre 6 godina

najbolja stvar u celoj prici je sto igramo gde je bilo namenjeno domaćinu turnira.
najbolji termini, najviše vremena za pripremu, protivnici... ali, trebalo je i to da se zasluži

Sasa

pre 6 godina

@Mikii, izvini predstavi se uz naklon kad govoris sa Srbima o kosarci? Takodje kazi iz koje si luzerske kosarkaske drzave, Kroasanije ili Milogorije? Hvala. (: Pozdrav iz polufinala i mi smo najmanje cetvrti u evropi. Ej cetvrti najmanje. Dok su neki osmi, deseti, trinaesti ili ko zna koji.

Rain

pre 6 godina

Kakav je majstor Aleksandar Đorđević, dovoljno govori kada sa ovako osakaćenom ekipom uspeva da stigne po završnice prvenstva. Stalno ga neki ovde osporavaju bez argumenata.
Hejteri, gde ste sad kad igramo za ulazak u finale?

Samo napred Sale Nacionale! Do medalje!

WillyWonka

pre 6 godina

Rusija fizički izuzetno spremna ekipa, njih ne možeš umoriti. Ali gledajući cijelo prvenstvo i tempiranje forme, imam osjećaj da će Srbija ovo dobiti bez problema. Vidjelo se u utakmici Rusije protiv Grčke, dok su Grci imali energije da ganjaju Šveda, Rusija je imala veliki zaostatak. Čim su malo popustili, odoše Rusi. A u Srbiji ima ko da se naganja sa Švedom svih 40 minuta.

zekonja

pre 6 godina

Ko bi rekao da Lucic ima 28 god. i dalje ima onu decacku facu. Verovatno se protivnici pitaju (oni koji ga ne znaju) "ko im je ovaj novi klinja"

novikorisnik

pre 6 godina

ja bih sutra pustio šveda da igra, ali bih zato na ostaloj četvorici igrao najjaču odbranu do sada...i eto nas sa špancima u finalu...ili slovencima...

Астер

pre 6 godina

1) Више бих волио да раде шутерски тренинг него теретану у хотелу, али добро, шта је ту је. Турци су подбацили са организацијом.

2) Лазићу, Тима је потписао за Басконију, кад се сретнете наредне сезоне у Евролиги научи га памети. Он ће тебе да лишава прилике да помогнеш друговима у завршници првенства.
Најгоре је што је фаул био неспортски, а десио се кад је утакмица била ријешена; Летонци су и против Словеније показали да не умију да поднесу пораз.

nex

pre 6 godina

Ima Sale neku harizmu, malo ipak naši protivnici klonu duhom kada ga vide pored terena, a sa druge strane ovi NAŠI puni sebe, naravno onaj zanatski deo ne dovodim u pitanje to se sve stručno i profesionalno priprema i sprovodi, ali eto razmišlljam o tim psihološkim detaljima.

d

pre 6 godina

Sale,
vi ste naš ponos!
Mnogo su nam značile vaše utakmice i pobede poslednjih 25-30 godina. Velika je stvar bila odrastati gledajući tebe i druge naše igrače.
Samo hrabro! Meso u meso, pa dokle stignete... za mene ste sampioni!

saša

pre 6 godina

Treba zapaziti sve slabosti Rusa protivu Grčke,pošto su ovi drugi sve vreme dominirali,pa možda to iskoristiti...odbrana nam je dobra,Mačvan je došo k sebi...i svakako,iskontrolisati ivrsnog Šveda,ako je ikako moguće!!!

Razocarani Srbin

pre 6 godina

Nas tim nije najbolje sto imamo (barem po imenima),ali igraju srcem, a razlog za to je sledeci:
Zazmurite i zamislite da ste jedan od tih momaka u dresu; ulazis sa klupe, hrabri te selektor...bodri te Predsednik KSS, a pored njega tu je Tomasevic, uz tebe,svim srcem je Bodiroga, i na kraju, savet ti daju, pozdravljaju ili vriste iz sve snage za tebe i tovj tim Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic... Ljudi, pa da covek nije trenirao kosarku, tog momenta bi zaigrao kao najbolji na svetu...svim srcem,kao nikada do tada... E to je ono sto mi imamo,a drugi ili nemaju ili imaju u manjim kolicinama... e to Srbiju izdvaja od svih drugih...zato bi nasi Dragacevski trubaci bili u vrhu...

JOE

pre 6 godina

Sećam se kada su neki pametnjakovići komentarisali posle odustajanja Teodosića da će nas i Vel. Britanija pobediti.... Tako da šta god momci i Sale uradili u polufinalu svi hejteri treba da se pokriju ušima... Bravo momci Bravo Sale

hehe

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Nama se smeši drvena medalja, vama se smeje ceo svet!

terza

pre 6 godina

uvek mi izmami osmeh kada djordjevic favorizuje odbranu u odnosu na napad, a kao igrac je bio susta suprotnost :) mislim da je u ex sfrj jedini gori odbrambeni igrac bio drazen petrovic, a u srj... pa niko :)
ali, pre nego sto sada "znalci" aka "matorore kajle" krenu da pametuju kako se "tada igrala druga kosarka" i kako "takvim igracima odbrana ni ne treba" da ostavimo na stranu to, svaka mu cast i kao selektoru, ono sto on izvlaci iz ovih momaka vec 4 godine je za svaki respekt. ja sam mislio da cemo najverovatnije ostvariti plasman izmedju 5. i 8. mesta ili uci u polufinale u najboljem slucaju, sada cekam da mi opet pokazu kako nisam bio u pravu :)

Perje

pre 6 godina

Seca li se neko kad je Toma Diploma primao nase olimpijce prosle godine? On jos nije dosao u gradsku skupstinu, a novinarka je pocela da intervjuise Saleta Djordjevica. Na pola, pronela se vest da je stigao predsednik aka Toma Dipl.i ta GLUPACA prekida Djordjevica i kaze:"Upravo je stigao predsednik Srbije, nastavicemo posle", na sta joj on odgovara:"Ne, necemo!"
Zaboleo me gest kao da je meni licno to uradila, ali je on iskulirao like a boss.

deda

pre 6 godina

Ja pamtim kad su Djordjevica pre evropskog 1997 pitali koji je cilj reprezentacije na prvenstvu, a on rekao: 'Cilj nam je plasman na Olimpijske igre'. Jedino što je samo pobednik išao direktno na OI ;o).
Nepotrebno je naglasiti da su izborili plasman https://de.wikipedia.org/wiki/Basketball-Europameisterschaft

Krcko

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (analiticar, 14. septembar 2017 12:29)
Jesi li ti ikada bio cetvrti u Evropi, u bilo cemu? Makar u svom gradu? U ulici? Zgradi? Ne, a?
Svi timovi na prvenstvima su satkani od izuzetno uspesnih ljudi, i to razume svako osim vrlo malog procenta ljudi kao sto si ocigledno ti.

milanbg

pre 6 godina

Recenicu "Napad donosi jednu pobedu, odbrana medalju" odstampati na dresovima svih kolektivnih sportova u svim kategorijama. Da uvek imaju kao podsetnik!
Svaka cast, Sale

Nebojša

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Od kada je sramota biti četvrti a ti iz koje god zemlje da si bi rado menjao mesto koje je tvoja zemlja osvojila za to četvrto mesto tako da oladi mali.

Mikii

pre 6 godina

Ono što meni skreće pažnju je sećanje na svetsko prvenstvo 2014,kada nas je brazil lagano dobio u grupi,a onda u 1/4 zažalio što su izašli na teren...sećam se i kako nas je australija nadigrala u grupi na olimpijskim igrama,a u polufinalu smo baš protiv njih odigrali najbolji meč na turniru i veliki deo utakmice vodili sa 20+razlike...šta je tu najbitnije? Selektor i baza igrača su isti,prosto ih niko nikad nije dobio dva puta na jednom turniru,osim SAD
(broz, 14. septembar 2017 12:31)

Boga mi, ja se secam i prosle godine na OI kad su vas Amerikanci jedva dobili u grupi, pa u finalu zazaliste sto ste izasli na teren. Vidis kako Srbi imaju selektivno pamcenje, pamte samo ono sto im odgovara. I znas sta je tu najbitnije? To da Rusi itekako mogu da vas biju jos jednom na istom turniru ;)

#

pre 6 godina

U SAD ima izreka "napad dobija utakmicu, odbrana sampionat" tako da napred Sale
(pravdazastimca, 14. septembar 2017 12:51)

Pogrešno!

“Napad donosi aplauze,
odbrana donosi pobedu!“

Greg Popović - SA Spurs headcouch

Milorad Popov

pre 6 godina

Рецепт са прошлог светског првенства и ОИ. Ђорђевић прича и води екипу корак по корак, али од прве утакмице он види само једно, финале и злато. У његовим плановима и стратегији све је посвећено томе. Тако размишљају ПОБЕДНИЦИ!!!

gremlin

pre 6 godina

Aleksandre Saša Djordjevicu imam 33 god,nemam rodjenog brata,ali da ga imam voleo bi da bude takav car kao ti!!!Kralju najveći,idemo u finale BRE!!!

Jovan

pre 6 godina

Ljudi treba da shvate pravi razlog nasih kosarkaskih uspeha. Pozitivna selekcija kadrova, tj. susta suprotnost u odnosu na politicki izbor Srbije. Jeste Djordjevic selektor, ali definitivno nije sam na toj poziciji. Rece juce Sarenac, Djordjevic se posle pobede pozdravljao sa Danilovicem, Paspaljem, Bodirogom...To je ono sto cini nasu reprezentaciju velikom, legende sporta koje zive za kosarku, koje su jos uvek u timu, igraju neprimetno i prenose znanje dalje. Skola je osnova svega i najvaznija.

broz

pre 6 godina

Ono što meni skreće pažnju je sećanje na svetsko prvenstvo 2014,kada nas je brazil lagano dobio u grupi,a onda u 1/4 zažalio što su izašli na teren...sećam se i kako nas je australija nadigrala u grupi na olimpijskim igrama,a u polufinalu smo baš protiv njih odigrali najbolji meč na turniru i veliki deo utakmice vodili sa 20+razlike...šta je tu najbitnije? Selektor i baza igrača su isti,prosto ih niko nikad nije dobio dva puta na jednom turniru,osim SAD

NAPRED SRBIJA!

pre 6 godina

uplašio sam se za lučića kad je pao posle onog zakucavanja i držao se za lakat. ali vidim da je sve ok.
inače slike su extra.

and justice for all

pre 6 godina

Ovako se, gospodo političari, predstavlja zemlja. Ovo što rade oni, sada skoro u svim sportovima, može da vam bude samo za nauk.

miško

pre 6 godina

Cetri moraju da ponove igru iz prošle utakmice,veću minutažu Joviću ,oni su najbolji tandemi jer su dugo igrali zajedno,Bogdan da ne divlja,da se malo više podredi timu (igra kao basket ispred zgrade),ostali kao dosad i eto titule.Novinare da malo realnije izveštavaju ,naročito kada je u pitanju Jović koji je glavni stub tima.

STRUČNJAK BEZ PRAMCA

pre 6 godina

Nije Šved problem, nego centri. Ne mogu Kuzmić i Marjanović da rade sta hoće protiv Rusa i tu je problem. Nije nas pobedio Šved jer je dao 50p nego centri jer mi nismo mogli preko 71. U Štimcu je spas.

Jovan

pre 6 godina

Ljudi treba da shvate pravi razlog nasih kosarkaskih uspeha. Pozitivna selekcija kadrova, tj. susta suprotnost u odnosu na politicki izbor Srbije. Jeste Djordjevic selektor, ali definitivno nije sam na toj poziciji. Rece juce Sarenac, Djordjevic se posle pobede pozdravljao sa Danilovicem, Paspaljem, Bodirogom...To je ono sto cini nasu reprezentaciju velikom, legende sporta koje zive za kosarku, koje su jos uvek u timu, igraju neprimetno i prenose znanje dalje. Skola je osnova svega i najvaznija.

Krcko

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (analiticar, 14. septembar 2017 12:29)
Jesi li ti ikada bio cetvrti u Evropi, u bilo cemu? Makar u svom gradu? U ulici? Zgradi? Ne, a?
Svi timovi na prvenstvima su satkani od izuzetno uspesnih ljudi, i to razume svako osim vrlo malog procenta ljudi kao sto si ocigledno ti.

and justice for all

pre 6 godina

Ovako se, gospodo političari, predstavlja zemlja. Ovo što rade oni, sada skoro u svim sportovima, može da vam bude samo za nauk.

NAPRED SRBIJA!

pre 6 godina

uplašio sam se za lučića kad je pao posle onog zakucavanja i držao se za lakat. ali vidim da je sve ok.
inače slike su extra.

gremlin

pre 6 godina

Aleksandre Saša Djordjevicu imam 33 god,nemam rodjenog brata,ali da ga imam voleo bi da bude takav car kao ti!!!Kralju najveći,idemo u finale BRE!!!

Perje

pre 6 godina

Seca li se neko kad je Toma Diploma primao nase olimpijce prosle godine? On jos nije dosao u gradsku skupstinu, a novinarka je pocela da intervjuise Saleta Djordjevica. Na pola, pronela se vest da je stigao predsednik aka Toma Dipl.i ta GLUPACA prekida Djordjevica i kaze:"Upravo je stigao predsednik Srbije, nastavicemo posle", na sta joj on odgovara:"Ne, necemo!"
Zaboleo me gest kao da je meni licno to uradila, ali je on iskulirao like a boss.

hehe

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Nama se smeši drvena medalja, vama se smeje ceo svet!

broz

pre 6 godina

Ono što meni skreće pažnju je sećanje na svetsko prvenstvo 2014,kada nas je brazil lagano dobio u grupi,a onda u 1/4 zažalio što su izašli na teren...sećam se i kako nas je australija nadigrala u grupi na olimpijskim igrama,a u polufinalu smo baš protiv njih odigrali najbolji meč na turniru i veliki deo utakmice vodili sa 20+razlike...šta je tu najbitnije? Selektor i baza igrača su isti,prosto ih niko nikad nije dobio dva puta na jednom turniru,osim SAD

milanbg

pre 6 godina

Recenicu "Napad donosi jednu pobedu, odbrana medalju" odstampati na dresovima svih kolektivnih sportova u svim kategorijama. Da uvek imaju kao podsetnik!
Svaka cast, Sale

Nebojša

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Od kada je sramota biti četvrti a ti iz koje god zemlje da si bi rado menjao mesto koje je tvoja zemlja osvojila za to četvrto mesto tako da oladi mali.

Razocarani Srbin

pre 6 godina

Nas tim nije najbolje sto imamo (barem po imenima),ali igraju srcem, a razlog za to je sledeci:
Zazmurite i zamislite da ste jedan od tih momaka u dresu; ulazis sa klupe, hrabri te selektor...bodri te Predsednik KSS, a pored njega tu je Tomasevic, uz tebe,svim srcem je Bodiroga, i na kraju, savet ti daju, pozdravljaju ili vriste iz sve snage za tebe i tovj tim Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic... Ljudi, pa da covek nije trenirao kosarku, tog momenta bi zaigrao kao najbolji na svetu...svim srcem,kao nikada do tada... E to je ono sto mi imamo,a drugi ili nemaju ili imaju u manjim kolicinama... e to Srbiju izdvaja od svih drugih...zato bi nasi Dragacevski trubaci bili u vrhu...

Milorad Popov

pre 6 godina

Рецепт са прошлог светског првенства и ОИ. Ђорђевић прича и води екипу корак по корак, али од прве утакмице он види само једно, финале и злато. У његовим плановима и стратегији све је посвећено томе. Тако размишљају ПОБЕДНИЦИ!!!

JOE

pre 6 godina

Sećam se kada su neki pametnjakovići komentarisali posle odustajanja Teodosića da će nas i Vel. Britanija pobediti.... Tako da šta god momci i Sale uradili u polufinalu svi hejteri treba da se pokriju ušima... Bravo momci Bravo Sale

#

pre 6 godina

U SAD ima izreka "napad dobija utakmicu, odbrana sampionat" tako da napred Sale
(pravdazastimca, 14. septembar 2017 12:51)

Pogrešno!

“Napad donosi aplauze,
odbrana donosi pobedu!“

Greg Popović - SA Spurs headcouch

STRUČNJAK BEZ PRAMCA

pre 6 godina

Nije Šved problem, nego centri. Ne mogu Kuzmić i Marjanović da rade sta hoće protiv Rusa i tu je problem. Nije nas pobedio Šved jer je dao 50p nego centri jer mi nismo mogli preko 71. U Štimcu je spas.

Rain

pre 6 godina

Kakav je majstor Aleksandar Đorđević, dovoljno govori kada sa ovako osakaćenom ekipom uspeva da stigne po završnice prvenstva. Stalno ga neki ovde osporavaju bez argumenata.
Hejteri, gde ste sad kad igramo za ulazak u finale?

Samo napred Sale Nacionale! Do medalje!

deda

pre 6 godina

Ja pamtim kad su Djordjevica pre evropskog 1997 pitali koji je cilj reprezentacije na prvenstvu, a on rekao: 'Cilj nam je plasman na Olimpijske igre'. Jedino što je samo pobednik išao direktno na OI ;o).
Nepotrebno je naglasiti da su izborili plasman https://de.wikipedia.org/wiki/Basketball-Europameisterschaft

terza

pre 6 godina

uvek mi izmami osmeh kada djordjevic favorizuje odbranu u odnosu na napad, a kao igrac je bio susta suprotnost :) mislim da je u ex sfrj jedini gori odbrambeni igrac bio drazen petrovic, a u srj... pa niko :)
ali, pre nego sto sada "znalci" aka "matorore kajle" krenu da pametuju kako se "tada igrala druga kosarka" i kako "takvim igracima odbrana ni ne treba" da ostavimo na stranu to, svaka mu cast i kao selektoru, ono sto on izvlaci iz ovih momaka vec 4 godine je za svaki respekt. ja sam mislio da cemo najverovatnije ostvariti plasman izmedju 5. i 8. mesta ili uci u polufinale u najboljem slucaju, sada cekam da mi opet pokazu kako nisam bio u pravu :)

zekonja

pre 6 godina

Ko bi rekao da Lucic ima 28 god. i dalje ima onu decacku facu. Verovatno se protivnici pitaju (oni koji ga ne znaju) "ko im je ovaj novi klinja"

Астер

pre 6 godina

1) Више бих волио да раде шутерски тренинг него теретану у хотелу, али добро, шта је ту је. Турци су подбацили са организацијом.

2) Лазићу, Тима је потписао за Басконију, кад се сретнете наредне сезоне у Евролиги научи га памети. Он ће тебе да лишава прилике да помогнеш друговима у завршници првенства.
Најгоре је што је фаул био неспортски, а десио се кад је утакмица била ријешена; Летонци су и против Словеније показали да не умију да поднесу пораз.

hehe

pre 6 godina

(Mikii, 14. septembar 2017 13:48)

Mi Srbi sa selektivnim pamćenjem barem imamo šta da selektivno pamtimo, vi Hrvati nemate ama baš ništa. Vama je drvena madalja sanak pusti. Sportska nacija, ahahaaa...

d

pre 6 godina

Sale,
vi ste naš ponos!
Mnogo su nam značile vaše utakmice i pobede poslednjih 25-30 godina. Velika je stvar bila odrastati gledajući tebe i druge naše igrače.
Samo hrabro! Meso u meso, pa dokle stignete... za mene ste sampioni!

WillyWonka

pre 6 godina

Rusija fizički izuzetno spremna ekipa, njih ne možeš umoriti. Ali gledajući cijelo prvenstvo i tempiranje forme, imam osjećaj da će Srbija ovo dobiti bez problema. Vidjelo se u utakmici Rusije protiv Grčke, dok su Grci imali energije da ganjaju Šveda, Rusija je imala veliki zaostatak. Čim su malo popustili, odoše Rusi. A u Srbiji ima ko da se naganja sa Švedom svih 40 minuta.

Sasa Djapic

pre 6 godina

El Selectore-Aleksandar Sasa Djordjevic! Ja sam '77 godiste, secam se svih njegovih epskih utakmica u partizanu i reprezentaciji! Koliko mi je samo taj covek srece doneo u zivotu. Voli da igra u Istanbulu!
Ipak iz one sjajne generacije koliko god bio tezak izbor (divac, paspalj,bodiroga..) , Sale je iznad svih!!!

Sa postovanjem,

cofi0089

pre 6 godina

koja je ovo legenda ljudi moji....
kao igrac koliko nam je samo radosti donosio i sad kao trener...
jednostavno covek je rodjen da bude pobednik!
Aleksandar Veliki :)

nex

pre 6 godina

Ima Sale neku harizmu, malo ipak naši protivnici klonu duhom kada ga vide pored terena, a sa druge strane ovi NAŠI puni sebe, naravno onaj zanatski deo ne dovodim u pitanje to se sve stručno i profesionalno priprema i sprovodi, ali eto razmišlljam o tim psihološkim detaljima.

Dragan

pre 6 godina

@mikii

Dobro je da si se sam podsetio: ''U Finalu''.
Ne secam se kad su tvoji zadnji put bili u nekom kosarkaskom finalu.
Oh, izvini, sad sam se setio - Nikad!

Prije 20 godina

pre 6 godina

Heh, sjećam se one Đorđevićeve trice u zadnjoj sekundi protiv naših 1997. Nisam spavao te noći... Poslije sam se na naše poraze u zadnjim sekundama toliko navikao da više skoro uopće ne bole. Ono, ide trica preko centra i skoro se čudiš ako ne završi u košu. I čudiš se što to protivnici slave kad je čisto normalno da tako izgubimo ili da nas pokradu. Ali na stranu sve to, nego tko bi rekao da ću se sada, 20 godina poslije, veseliti sportskom uspjehu jedne simpatične ekipe. Ekipe u kojoj vidim elan, zdravo slavljeničko raspoleženje, mladost, bez one neke agresije i nabrušenosti iz 90-ih. Tako nekako. Jedino mi žao da nije finale Rusija-Srbija. Sretno!

iv13

pre 6 godina

najbolja stvar u celoj prici je sto igramo gde je bilo namenjeno domaćinu turnira.
najbolji termini, najviše vremena za pripremu, protivnici... ali, trebalo je i to da se zasluži

Sasa

pre 6 godina

@Mikii, izvini predstavi se uz naklon kad govoris sa Srbima o kosarci? Takodje kazi iz koje si luzerske kosarkaske drzave, Kroasanije ili Milogorije? Hvala. (: Pozdrav iz polufinala i mi smo najmanje cetvrti u evropi. Ej cetvrti najmanje. Dok su neki osmi, deseti, trinaesti ili ko zna koji.

Dragacevski trubac

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Analiticar ni drvenu nemas i pokrij se usima. Eventualno da dobijete zahvalnicu od sponzora pa da budete srecni.

мерак

pre 6 godina

Идемо по злато! Наша енергија као нације се не може измерити када сте ви у питању; то осећате и зато смо најбољи. Србија бре

Knez

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29) 

Nekom je drvena neuspeh, a nekome historijski uspjeh...a šta ćeš...

novikorisnik

pre 6 godina

ja bih sutra pustio šveda da igra, ali bih zato na ostaloj četvorici igrao najjaču odbranu do sada...i eto nas sa špancima u finalu...ili slovencima...

saša

pre 6 godina

Treba zapaziti sve slabosti Rusa protivu Grčke,pošto su ovi drugi sve vreme dominirali,pa možda to iskoristiti...odbrana nam je dobra,Mačvan je došo k sebi...i svakako,iskontrolisati ivrsnog Šveda,ako je ikako moguće!!!

antiDebil

pre 6 godina

Jedan fun fact :

Sale je od kako preuzeo našu selekciju, igrao za redom na 4 turnira 4 polufinala :)
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 14. septembar 2017 16:34)

Djordjevic nikada u reprezentativnoj karijeri nije izgubio pre polufinala, od kadeta do dana danasnjeg. Mislim da je isti slucaj i kod Divca i kod Paspalja a Danilovicu se to dogodilo na poslednjem takmicenju u karijeri na OI u Sidneju !

2+2=5

pre 6 godina

Ko je živeo u Rusiji taj zna da Rusi imaju kompleks od Srba u košarci i vaterpolu, te će njima biti podjednako teško kao hrvatima što moraju da gledaju Srbiju do zadnje sekunde ovog prvenstva i tu zadnju trojku u zadnjoj sekundi za Zlato Srbije ali neko reče :"sve je to normalno, šta se čudite, sve je to normalno". Hrvati nama je stvarno normalno da ja već i ne idem na doček, dosadilo više brate jer sve je to normalno kod nas komšije, a vi kako'te?!

Kontras

pre 6 godina

@ Mikii

Nismo mi zazalili sto smo u finalu izasli na teren jer smo igrali u finalu. To je za tvoje na primer misaona imenica.

Sto se tice utakmice sa rusima - videcemo.

milan

pre 6 godina

@mikii

Dobro je da si se sam podsetio: ''U Finalu''.
Ne secam se kad su tvoji zadnji put bili u nekom kosarkaskom finalu.
Oh, izvini, sad sam se setio - Nikad!
(Dragan, 14. septembar 2017 14:38)

Ladno nikad ahahahahaha

miško

pre 6 godina

Cetri moraju da ponove igru iz prošle utakmice,veću minutažu Joviću ,oni su najbolji tandemi jer su dugo igrali zajedno,Bogdan da ne divlja,da se malo više podredi timu (igra kao basket ispred zgrade),ostali kao dosad i eto titule.Novinare da malo realnije izveštavaju ,naročito kada je u pitanju Jović koji je glavni stub tima.

vulkanizer gumenih bombona

pre 6 godina

@analiticar. nadam se da si ulagao u kladionicu pozamasne sume verujuci u svoju procenu, sad ti je prilika da povratis izgubljeno, prodaj kucu i pravac kladionica

Mikii

pre 6 godina

Ono što meni skreće pažnju je sećanje na svetsko prvenstvo 2014,kada nas je brazil lagano dobio u grupi,a onda u 1/4 zažalio što su izašli na teren...sećam se i kako nas je australija nadigrala u grupi na olimpijskim igrama,a u polufinalu smo baš protiv njih odigrali najbolji meč na turniru i veliki deo utakmice vodili sa 20+razlike...šta je tu najbitnije? Selektor i baza igrača su isti,prosto ih niko nikad nije dobio dva puta na jednom turniru,osim SAD
(broz, 14. septembar 2017 12:31)

Boga mi, ja se secam i prosle godine na OI kad su vas Amerikanci jedva dobili u grupi, pa u finalu zazaliste sto ste izasli na teren. Vidis kako Srbi imaju selektivno pamcenje, pamte samo ono sto im odgovara. I znas sta je tu najbitnije? To da Rusi itekako mogu da vas biju jos jednom na istom turniru ;)

osam tona boje

pre 6 godina

Sale je od kako preuzeo našu selekciju, 2013...manje vise... igrao za redom na 4 turnira 4 polufinala.
Sve je otvoreno, nema Nemacke, Italije, Spanije...bas je zanimljivo prvenstvo za gledanje
nadam se medalji

osam tona boje

pre 6 godina

Ako nasa ekipa bude igrala svoju igru i bude njihov dan, zlato je nase.
Ovako medalja je sigurna, jer dobar deo (njih 7) ne igra pa je i bronza zaista zlata vredna..skracena klupa nas opterecuje.

Mikii

pre 6 godina

Ono što meni skreće pažnju je sećanje na svetsko prvenstvo 2014,kada nas je brazil lagano dobio u grupi,a onda u 1/4 zažalio što su izašli na teren...sećam se i kako nas je australija nadigrala u grupi na olimpijskim igrama,a u polufinalu smo baš protiv njih odigrali najbolji meč na turniru i veliki deo utakmice vodili sa 20+razlike...šta je tu najbitnije? Selektor i baza igrača su isti,prosto ih niko nikad nije dobio dva puta na jednom turniru,osim SAD
(broz, 14. septembar 2017 12:31)

Boga mi, ja se secam i prosle godine na OI kad su vas Amerikanci jedva dobili u grupi, pa u finalu zazaliste sto ste izasli na teren. Vidis kako Srbi imaju selektivno pamcenje, pamte samo ono sto im odgovara. I znas sta je tu najbitnije? To da Rusi itekako mogu da vas biju jos jednom na istom turniru ;)

miško

pre 6 godina

Cetri moraju da ponove igru iz prošle utakmice,veću minutažu Joviću ,oni su najbolji tandemi jer su dugo igrali zajedno,Bogdan da ne divlja,da se malo više podredi timu (igra kao basket ispred zgrade),ostali kao dosad i eto titule.Novinare da malo realnije izveštavaju ,naročito kada je u pitanju Jović koji je glavni stub tima.

STRUČNJAK BEZ PRAMCA

pre 6 godina

Nije Šved problem, nego centri. Ne mogu Kuzmić i Marjanović da rade sta hoće protiv Rusa i tu je problem. Nije nas pobedio Šved jer je dao 50p nego centri jer mi nismo mogli preko 71. U Štimcu je spas.

gremlin

pre 6 godina

Aleksandre Saša Djordjevicu imam 33 god,nemam rodjenog brata,ali da ga imam voleo bi da bude takav car kao ti!!!Kralju najveći,idemo u finale BRE!!!

Razocarani Srbin

pre 6 godina

Nas tim nije najbolje sto imamo (barem po imenima),ali igraju srcem, a razlog za to je sledeci:
Zazmurite i zamislite da ste jedan od tih momaka u dresu; ulazis sa klupe, hrabri te selektor...bodri te Predsednik KSS, a pored njega tu je Tomasevic, uz tebe,svim srcem je Bodiroga, i na kraju, savet ti daju, pozdravljaju ili vriste iz sve snage za tebe i tovj tim Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic... Ljudi, pa da covek nije trenirao kosarku, tog momenta bi zaigrao kao najbolji na svetu...svim srcem,kao nikada do tada... E to je ono sto mi imamo,a drugi ili nemaju ili imaju u manjim kolicinama... e to Srbiju izdvaja od svih drugih...zato bi nasi Dragacevski trubaci bili u vrhu...

Dragan

pre 6 godina

@mikii

Dobro je da si se sam podsetio: ''U Finalu''.
Ne secam se kad su tvoji zadnji put bili u nekom kosarkaskom finalu.
Oh, izvini, sad sam se setio - Nikad!

novikorisnik

pre 6 godina

ja bih sutra pustio šveda da igra, ali bih zato na ostaloj četvorici igrao najjaču odbranu do sada...i eto nas sa špancima u finalu...ili slovencima...

Jovan

pre 6 godina

Ljudi treba da shvate pravi razlog nasih kosarkaskih uspeha. Pozitivna selekcija kadrova, tj. susta suprotnost u odnosu na politicki izbor Srbije. Jeste Djordjevic selektor, ali definitivno nije sam na toj poziciji. Rece juce Sarenac, Djordjevic se posle pobede pozdravljao sa Danilovicem, Paspaljem, Bodirogom...To je ono sto cini nasu reprezentaciju velikom, legende sporta koje zive za kosarku, koje su jos uvek u timu, igraju neprimetno i prenose znanje dalje. Skola je osnova svega i najvaznija.

and justice for all

pre 6 godina

Ovako se, gospodo političari, predstavlja zemlja. Ovo što rade oni, sada skoro u svim sportovima, može da vam bude samo za nauk.

milanbg

pre 6 godina

Recenicu "Napad donosi jednu pobedu, odbrana medalju" odstampati na dresovima svih kolektivnih sportova u svim kategorijama. Da uvek imaju kao podsetnik!
Svaka cast, Sale

hehe

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Nama se smeši drvena medalja, vama se smeje ceo svet!

Sasa Djapic

pre 6 godina

El Selectore-Aleksandar Sasa Djordjevic! Ja sam '77 godiste, secam se svih njegovih epskih utakmica u partizanu i reprezentaciji! Koliko mi je samo taj covek srece doneo u zivotu. Voli da igra u Istanbulu!
Ipak iz one sjajne generacije koliko god bio tezak izbor (divac, paspalj,bodiroga..) , Sale je iznad svih!!!

Sa postovanjem,

Krcko

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (analiticar, 14. septembar 2017 12:29)
Jesi li ti ikada bio cetvrti u Evropi, u bilo cemu? Makar u svom gradu? U ulici? Zgradi? Ne, a?
Svi timovi na prvenstvima su satkani od izuzetno uspesnih ljudi, i to razume svako osim vrlo malog procenta ljudi kao sto si ocigledno ti.

terza

pre 6 godina

uvek mi izmami osmeh kada djordjevic favorizuje odbranu u odnosu na napad, a kao igrac je bio susta suprotnost :) mislim da je u ex sfrj jedini gori odbrambeni igrac bio drazen petrovic, a u srj... pa niko :)
ali, pre nego sto sada "znalci" aka "matorore kajle" krenu da pametuju kako se "tada igrala druga kosarka" i kako "takvim igracima odbrana ni ne treba" da ostavimo na stranu to, svaka mu cast i kao selektoru, ono sto on izvlaci iz ovih momaka vec 4 godine je za svaki respekt. ja sam mislio da cemo najverovatnije ostvariti plasman izmedju 5. i 8. mesta ili uci u polufinale u najboljem slucaju, sada cekam da mi opet pokazu kako nisam bio u pravu :)

WillyWonka

pre 6 godina

Rusija fizički izuzetno spremna ekipa, njih ne možeš umoriti. Ali gledajući cijelo prvenstvo i tempiranje forme, imam osjećaj da će Srbija ovo dobiti bez problema. Vidjelo se u utakmici Rusije protiv Grčke, dok su Grci imali energije da ganjaju Šveda, Rusija je imala veliki zaostatak. Čim su malo popustili, odoše Rusi. A u Srbiji ima ko da se naganja sa Švedom svih 40 minuta.

Rain

pre 6 godina

Kakav je majstor Aleksandar Đorđević, dovoljno govori kada sa ovako osakaćenom ekipom uspeva da stigne po završnice prvenstva. Stalno ga neki ovde osporavaju bez argumenata.
Hejteri, gde ste sad kad igramo za ulazak u finale?

Samo napred Sale Nacionale! Do medalje!

JOE

pre 6 godina

Sećam se kada su neki pametnjakovići komentarisali posle odustajanja Teodosića da će nas i Vel. Britanija pobediti.... Tako da šta god momci i Sale uradili u polufinalu svi hejteri treba da se pokriju ušima... Bravo momci Bravo Sale

#

pre 6 godina

U SAD ima izreka "napad dobija utakmicu, odbrana sampionat" tako da napred Sale
(pravdazastimca, 14. septembar 2017 12:51)

Pogrešno!

“Napad donosi aplauze,
odbrana donosi pobedu!“

Greg Popović - SA Spurs headcouch

Perje

pre 6 godina

Seca li se neko kad je Toma Diploma primao nase olimpijce prosle godine? On jos nije dosao u gradsku skupstinu, a novinarka je pocela da intervjuise Saleta Djordjevica. Na pola, pronela se vest da je stigao predsednik aka Toma Dipl.i ta GLUPACA prekida Djordjevica i kaze:"Upravo je stigao predsednik Srbije, nastavicemo posle", na sta joj on odgovara:"Ne, necemo!"
Zaboleo me gest kao da je meni licno to uradila, ali je on iskulirao like a boss.

Астер

pre 6 godina

1) Више бих волио да раде шутерски тренинг него теретану у хотелу, али добро, шта је ту је. Турци су подбацили са организацијом.

2) Лазићу, Тима је потписао за Басконију, кад се сретнете наредне сезоне у Евролиги научи га памети. Он ће тебе да лишава прилике да помогнеш друговима у завршници првенства.
Најгоре је што је фаул био неспортски, а десио се кад је утакмица била ријешена; Летонци су и против Словеније показали да не умију да поднесу пораз.

zekonja

pre 6 godina

Ko bi rekao da Lucic ima 28 god. i dalje ima onu decacku facu. Verovatno se protivnici pitaju (oni koji ga ne znaju) "ko im je ovaj novi klinja"

Prije 20 godina

pre 6 godina

Heh, sjećam se one Đorđevićeve trice u zadnjoj sekundi protiv naših 1997. Nisam spavao te noći... Poslije sam se na naše poraze u zadnjim sekundama toliko navikao da više skoro uopće ne bole. Ono, ide trica preko centra i skoro se čudiš ako ne završi u košu. I čudiš se što to protivnici slave kad je čisto normalno da tako izgubimo ili da nas pokradu. Ali na stranu sve to, nego tko bi rekao da ću se sada, 20 godina poslije, veseliti sportskom uspjehu jedne simpatične ekipe. Ekipe u kojoj vidim elan, zdravo slavljeničko raspoleženje, mladost, bez one neke agresije i nabrušenosti iz 90-ih. Tako nekako. Jedino mi žao da nije finale Rusija-Srbija. Sretno!

2+2=5

pre 6 godina

Ko je živeo u Rusiji taj zna da Rusi imaju kompleks od Srba u košarci i vaterpolu, te će njima biti podjednako teško kao hrvatima što moraju da gledaju Srbiju do zadnje sekunde ovog prvenstva i tu zadnju trojku u zadnjoj sekundi za Zlato Srbije ali neko reče :"sve je to normalno, šta se čudite, sve je to normalno". Hrvati nama je stvarno normalno da ja već i ne idem na doček, dosadilo više brate jer sve je to normalno kod nas komšije, a vi kako'te?!

broz

pre 6 godina

Ono što meni skreće pažnju je sećanje na svetsko prvenstvo 2014,kada nas je brazil lagano dobio u grupi,a onda u 1/4 zažalio što su izašli na teren...sećam se i kako nas je australija nadigrala u grupi na olimpijskim igrama,a u polufinalu smo baš protiv njih odigrali najbolji meč na turniru i veliki deo utakmice vodili sa 20+razlike...šta je tu najbitnije? Selektor i baza igrača su isti,prosto ih niko nikad nije dobio dva puta na jednom turniru,osim SAD

NAPRED SRBIJA!

pre 6 godina

uplašio sam se za lučića kad je pao posle onog zakucavanja i držao se za lakat. ali vidim da je sve ok.
inače slike su extra.

Nebojša

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Od kada je sramota biti četvrti a ti iz koje god zemlje da si bi rado menjao mesto koje je tvoja zemlja osvojila za to četvrto mesto tako da oladi mali.

Sasa

pre 6 godina

@Mikii, izvini predstavi se uz naklon kad govoris sa Srbima o kosarci? Takodje kazi iz koje si luzerske kosarkaske drzave, Kroasanije ili Milogorije? Hvala. (: Pozdrav iz polufinala i mi smo najmanje cetvrti u evropi. Ej cetvrti najmanje. Dok su neki osmi, deseti, trinaesti ili ko zna koji.

milan

pre 6 godina

@mikii

Dobro je da si se sam podsetio: ''U Finalu''.
Ne secam se kad su tvoji zadnji put bili u nekom kosarkaskom finalu.
Oh, izvini, sad sam se setio - Nikad!
(Dragan, 14. septembar 2017 14:38)

Ladno nikad ahahahahaha

Milorad Popov

pre 6 godina

Рецепт са прошлог светског првенства и ОИ. Ђорђевић прича и води екипу корак по корак, али од прве утакмице он види само једно, финале и злато. У његовим плановима и стратегији све је посвећено томе. Тако размишљају ПОБЕДНИЦИ!!!

hehe

pre 6 godina

(Mikii, 14. septembar 2017 13:48)

Mi Srbi sa selektivnim pamćenjem barem imamo šta da selektivno pamtimo, vi Hrvati nemate ama baš ništa. Vama je drvena madalja sanak pusti. Sportska nacija, ahahaaa...

nex

pre 6 godina

Ima Sale neku harizmu, malo ipak naši protivnici klonu duhom kada ga vide pored terena, a sa druge strane ovi NAŠI puni sebe, naravno onaj zanatski deo ne dovodim u pitanje to se sve stručno i profesionalno priprema i sprovodi, ali eto razmišlljam o tim psihološkim detaljima.

iv13

pre 6 godina

najbolja stvar u celoj prici je sto igramo gde je bilo namenjeno domaćinu turnira.
najbolji termini, najviše vremena za pripremu, protivnici... ali, trebalo je i to da se zasluži

мерак

pre 6 godina

Идемо по злато! Наша енергија као нације се не може измерити када сте ви у питању; то осећате и зато смо најбољи. Србија бре

Dragacevski trubac

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29)

Analiticar ni drvenu nemas i pokrij se usima. Eventualno da dobijete zahvalnicu od sponzora pa da budete srecni.

antiDebil

pre 6 godina

Jedan fun fact :

Sale je od kako preuzeo našu selekciju, igrao za redom na 4 turnira 4 polufinala :)
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 14. septembar 2017 16:34)

Djordjevic nikada u reprezentativnoj karijeri nije izgubio pre polufinala, od kadeta do dana danasnjeg. Mislim da je isti slucaj i kod Divca i kod Paspalja a Danilovicu se to dogodilo na poslednjem takmicenju u karijeri na OI u Sidneju !

deda

pre 6 godina

Ja pamtim kad su Djordjevica pre evropskog 1997 pitali koji je cilj reprezentacije na prvenstvu, a on rekao: 'Cilj nam je plasman na Olimpijske igre'. Jedino što je samo pobednik išao direktno na OI ;o).
Nepotrebno je naglasiti da su izborili plasman https://de.wikipedia.org/wiki/Basketball-Europameisterschaft

saša

pre 6 godina

Treba zapaziti sve slabosti Rusa protivu Grčke,pošto su ovi drugi sve vreme dominirali,pa možda to iskoristiti...odbrana nam je dobra,Mačvan je došo k sebi...i svakako,iskontrolisati ivrsnog Šveda,ako je ikako moguće!!!

cofi0089

pre 6 godina

koja je ovo legenda ljudi moji....
kao igrac koliko nam je samo radosti donosio i sad kao trener...
jednostavno covek je rodjen da bude pobednik!
Aleksandar Veliki :)

d

pre 6 godina

Sale,
vi ste naš ponos!
Mnogo su nam značile vaše utakmice i pobede poslednjih 25-30 godina. Velika je stvar bila odrastati gledajući tebe i druge naše igrače.
Samo hrabro! Meso u meso, pa dokle stignete... za mene ste sampioni!

Kontras

pre 6 godina

@ Mikii

Nismo mi zazalili sto smo u finalu izasli na teren jer smo igrali u finalu. To je za tvoje na primer misaona imenica.

Sto se tice utakmice sa rusima - videcemo.

Knez

pre 6 godina

Ako izgubite od Rusije, smesi vam se drvena medalja. Spanci i Slovenci su najbolji i protiv njih nemate sansu.
(analiticar, 14. septembar 2017 12:29) 

Nekom je drvena neuspeh, a nekome historijski uspjeh...a šta ćeš...

vulkanizer gumenih bombona

pre 6 godina

@analiticar. nadam se da si ulagao u kladionicu pozamasne sume verujuci u svoju procenu, sad ti je prilika da povratis izgubljeno, prodaj kucu i pravac kladionica

osam tona boje

pre 6 godina

Sale je od kako preuzeo našu selekciju, 2013...manje vise... igrao za redom na 4 turnira 4 polufinala.
Sve je otvoreno, nema Nemacke, Italije, Spanije...bas je zanimljivo prvenstvo za gledanje
nadam se medalji

osam tona boje

pre 6 godina

Ako nasa ekipa bude igrala svoju igru i bude njihov dan, zlato je nase.
Ovako medalja je sigurna, jer dobar deo (njih 7) ne igra pa je i bronza zaista zlata vredna..skracena klupa nas opterecuje.