Nedelja, 27.08.2017.

09:00

Dominacija ili povrede – šta je obeležilo pripreme pred EP?

Reprezentacija Srbije u stilu je završila pripremne mečeve pred Evropsko prvenstvo, pošto je u Atini savladala Grčku sa 69:67.

Izvor: Tadiæ Petar

Dominacija ili povrede – šta je obeležilo pripreme pred EP? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

biće bolje

pre 6 godina

biće ovo zanimljiva ekipa, za ove što otpisuju naše momke još na startu, treba napomenuti da sa najačim sastavom nismo uspevali da pobedimo famozne špance, ono što je dobro sa ovim izostankom ključnih igrača, da će neko novi izbiti u prvi plan, ne verujem da možemo gaziti ostale reprezrntacije sa 20+ koševa do finala, ali da imamo tim koji pobeđuje to stoji, koliko možemo realno zavisiće od preuzimanja odgovornosti mladjih igrača. Trebalo bi da osvojimo neku medalju po do sada prikazanom

vlado

pre 6 godina

Sa sadasnjim kadrom i mogucim otkazom i Kalinica, po meni ce plasman medju 8 najboljih biti uspeh, a sve preko toga zavisi od toga na koga cemo naici u 1/4 finalu. Mnogo je ovo i za selekcije sa vecim fondom igraca od nase. Medjutim,sta god da uradimo na ovom EP, misljenja sam da je ovo zadnja reprezentativna akcija ovog strucnog staba, bar za naredna 2 olimpijska ciklusa. Sale je mlad trener i on u ovim godinama treba da radi 100% klupsku kosarku. Muta je preuzeo ono sto je ostalo od KK Partizan i to je to. Ono sto me raduje je cinjenica da ce najverovatnije da ih zameni strucni stab predvodjen ludim Pirocancem Karijem Pesicem. Gledao sam skoro neke intervjue sa njim i primetio sam da ima veliku zelju da radi u reprezentaciji koja ce pokusati da napadne zlato na OI (posto je to jedini trofej kojimu fali) s obzirom da USA voditi nece, vidim da ce vec od jeseni i pocetka ovih nakaradnih FIBA kvalifikacija za SP da pocne da vodi Srbiju i polako vrsi "doselekciju" ove vec izuzetno dobro selektirane ekipe. A setimo se sta je napravio 2001. i 2002. Na OI 2020. ukoliko svi budu zdravi bi mogli imati paklenu ekipu sagradjenu oko prekaljenih NBA i EL igraca (Jokić, Teo, Bogdan, Bjelica, Marjanovic, Milutinov, Zagorac, Kalinić, Lučić, Jović, Raduljica, Gudurić...) i realno ne vidim u ostalim selekcijama ko bi realno mogao da nam parira na tim OI i da nam zasmeta da se odmerimo sa Amerima jos jednom, a mozda i 2 puta ako se sretnemo na SP. Pozdrav svima i glave gore!

Ogi

pre 6 godina

Ako je Teo napustio reprezentaciju zato što je to zahrijevao njegov novi klub, ja mu ništa ne zamjeram. Teo je poslednjih desetak godina svako ljeto uz reprezentaciju, a siguran sam da bez njega ne bismo ništa ni osvojili prethodnih godina. Sa druge strane, već godinama čekam da se oproba u NBA, pa ako će mu ovo povlačenje pomoći da se pripremi za prvu NBA sezonu - srećno mu bilo! Siguran sam da će tu biti kad se bude igralo svjetsko prvenstvo i OI, pošto će na ta prvenstva ići i mnogi američki NBA igrači, pa klubovi neće rovariti...

Milan

pre 6 godina

Možda bi trebalo da igračima damo više vremena za odmor i bar najvažnije sačuvano od povreda. Ako je Gasolu dozvoljeno da se pridruži tek pri kraju priprema zašto naši igrači nemaju isto pravo? Mosavljeić i Lazić treba da se bore za dres a za Bogdana i Tea mesto je garantovano.

TT

pre 6 godina

Rekao bih da ce ići: Jovic, Micic, Bogdanovic, Milosavljevic, Lazic, Guduric, Lucic, Kalinic, Macvan, Marjanovic, Kuzmic, Stimac. Ako Nedovic ili Simonovic bude mogao da igra vidim da jedan ipak krene umesto Lazica. Po meni Bircevic otpada sigurno, jako je slab u odbrani i onda ce Kalinic da pokriva 4, a Lazic da se spusta na 3. U svakom slucaju kljuc nase igre bice koliko snage imaju Jovic, Bogdanovic, Kalinic i Macvan da odigraju puno minuta (30+). Cak mislim da je kljucno koliko ce Jovic moci da odigra, posto i nam i napad i odbrana najbolje izgledaju kad je on na kecu. Ako on bude dobro da izdrzi toliko opterecenje onda mozemo do medalje, u suprotnom jako tesko, odnosno jedino ludackom dominacijom u napadu para Bogdanovic-Marjanovic. Bez problema imamo jake odbrambene petorke ali smo limitirani u napadu i bez Jovica na kecu ne vidim kako cemo iskoristiti Bogdanoviceve kvalitete.

mmx

pre 6 godina

Objektivno je da Nedović ne ide zbog povrede, koliko god bilo poboljšanja, ipak nije dovoljno uigran niti je trenirao. Danas Kalinić izjavljuje kako se i njegova povreda znatno pogoršala, a obzirom da nije igrao ni poslednja dva prijateljska kupa, mislim da ni on neće ići. Ostaje dilema oko još jednog igrača i tu može da bude iznenađenja, mislim da će Đorđević ići na kartu da vodi više bekova, a Jović na pleja i Bogdan po potrebi, tako da u tom rezonu verovatno Micić otpada. A i realno se loše snalazi u organizaciji napada. Bilo kako bilo, mislim da uvek kada je bilo teško proradi neki jači motiv i bude dobro! Treba da im poželimo sreću, budemo uz njih i imamo poštovanje prema izuzetnom trudu svakog momka u ekipi!

croata

pre 6 godina

Ko god da ide, nek' je sa srecom. Momcima koji su se odazvali, ali su ih povrede sprecile, svaka cast.

Sta god da uradimo na prvenstvu, hvala vam svima sto ste odvojili svoje slobodno vreme da probate da nas usrecite nekom od medalja. Carevi ste!

Sportski pozdrav.
 (Cika, 27. avgust 2017 10:53) # Link komentara

Zahvaljujes sto su odvojili slobodno vrijeme da bi igrali za reprezentaciju,za svoj narod,za svoju zemlju?! Vjerujem da je u pitanju dobra vjera,al ako jednom sportasu nije najveca cast predstavljat svoju zemlju i ako ga to nece ispuniti ponosom onda stvarno ne znam.. a onda ako ostvare neko sportsko dostignuce,pa i ako ne ostvare,al ako daju sve od sebe,tad im kao narod trebamo zahvaliti
A izgleda da bi im mi i prije bilo kakvog ostvarenog sportskog rezultata trebali titrat sto uopce igraju,e stvarno smo se kao drustvo srozali do kraja.

Afram Island

pre 6 godina

Ne vidim zašto ljudi kod nas govore kako je ulazak u četvrtfinale uspeh, to što ne igra gomila igrača ne znači da smo odjednom loši. Da igramo u najjačem sastavu bili bismo favoriti, a ovako smo i dalje jedna od boljih reprezentacija, ne vidim da postoji više od 3 bolje reprezentacije od naše, u rangu smo Litvanije i Francuske. Španci su sjajni, da, ali ne kao nekada, moguće ih je dobiti, iako su favoriti, Francuzi oslabljeni mnogo, Litvanci standard, a ispod toga su Grčka i Italija koje nisu u najjačim sastavima i reprezentacije koje ili imaju samo par odličnih pojedinaca i ništa drugo (Slovenija, Crna Gora) ili imaju super startnu postavu ali nemaju klupu (Letonija, Hrvatska).

mihajlo

pre 6 godina

Videce se ko je bio "povredjen".Ako zaigraju u prvom meču za sopstveni klub onda narode zapitaj se??A sva ta prvenstva pocinju posle EP.
Mladji igrači koji su kao povredjeni zahvaliti im se zauvek...starijima se javno zahvaliti za sve sto su ucinili i poslati ih u penziju sto se tice reprezentacije.
Njima sve zavisi od toga da li su potpisali novi ugovor..ako jesu idu na odmore,ako nisu onda ajde da se malo dokazu pa mozda i povise sebi cenu..

Divos

pre 6 godina

Када је наша селекција у питању и ово љето, можемо овако то описати. Почело је лоше, а онда су се ствари нагло погоршале.

Тако смо и ми почели ове припреме, без Јокића, из разлога знаних, без Бјелице, који се ипак није опоравио, али и без Пефија Марковића којег Сале није успио одвратити од наума, значи без тројице стартера и супер важних играча за игру "орлова".
А онда повреде Симона, Радуљице, и на крају коначни шок, идемо на ЕП без Теодосића, играча који има ту врлину да саиграче чини бољим.

Мало је рећи да смо осакаћени, брутално смо осакаћени, нас ко је клео, није дангубио.

Припремни мечеви су верујем испунили своју сврху. Да се уиграју жељене варијанте, и да се играчи испробају у разним поставкама и задацима. Резултати у припремним мечевима су неважни.
Оно што смо ипак видели, имамо више разлога за бригу него задовољство.
То је и логично, јер ово је нова селекција, а и добро, јер ако приметимо пропусте и мане на време, постоји шанса и да се отклоне.

Сале и стручни штаб ће учинити што је до њих. Можемо им само пожелети срећу, требаће им, а у Цариграду срце на паркет, па шта ураде, ураде

gremlin

pre 6 godina

Pamtim Atinu 95,pamtim Bgd 2005,pamtim Atlantu 96 i Miličica i moskitose NJENO VELIČANSTVO KOŠARKA...Igraćemo,gubili ili dobili ovako OSAKAĆENI ŠTA GOD URADILI DOBRO JE ALI POŠTO JE NACIONALE NA KLUPI OČEKUJEM MEDALJU,SRBIJA!!!

Cika

pre 6 godina

Ko god da ide, nek' je sa srecom. Momcima koji su se odazvali, ali su ih povrede sprecile, svaka cast.

Sta god da uradimo na prvenstvu, hvala vam svima sto ste odvojili svoje slobodno vreme da probate da nas usrecite nekom od medalja. Carevi ste!

Sportski pozdrav.

mtd

pre 6 godina

Micic, Lazic, Milosavljevic neko ce verovatno da otpadne. Mozda i Birca jer je u odbrani kriminalan, dok u napadu pruza solidne partije, ali to je malo verovatno jer nam fale igraci na poziciji 4. Isto tako nam fale i na poziciji 1 ali Micic je ocajan u organizaciji napada tokom svih pripremnih utakmica. Davi loptu, bez ideje sta bi sa njom. Verovatno ce tu uskakati Bogdanovic mada se to lose odrazilo na njegov sut. Lazic i Milosavljevic, po meni prednost ima Milosavljevic zbog boljeg ucinka u napadu iako igrac kao Lazic uvek treba svakoj ekipi.

Djordjevic ce imai tu dosta dilema i muka sta i kako.

Millennium

pre 6 godina

Ja nekako najviše i prvo verujem u Saleta, pa i u naše momke. Ali ne mogu a da se ne zapitam oko priprema i treninga, jer svi sem Bjelicu su povređeni na pripremama. Simon, Teo, Raduljica, Nedović, Kalinić ima problema sa leđima i pitanje je da li će igrati, Jović standardno rovit. Tačno je da su neki imali problema i ranije, ali shodno tome im se doziraju napori. Povrede su sastavni deo sporta, ali mi posle priprema obično izgledamo kao da smo prešli Albaniju.

Cika

pre 6 godina

Ko god da ide, nek' je sa srecom. Momcima koji su se odazvali, ali su ih povrede sprecile, svaka cast.

Sta god da uradimo na prvenstvu, hvala vam svima sto ste odvojili svoje slobodno vreme da probate da nas usrecite nekom od medalja. Carevi ste!

Sportski pozdrav.

Divos

pre 6 godina

Када је наша селекција у питању и ово љето, можемо овако то описати. Почело је лоше, а онда су се ствари нагло погоршале.

Тако смо и ми почели ове припреме, без Јокића, из разлога знаних, без Бјелице, који се ипак није опоравио, али и без Пефија Марковића којег Сале није успио одвратити од наума, значи без тројице стартера и супер важних играча за игру "орлова".
А онда повреде Симона, Радуљице, и на крају коначни шок, идемо на ЕП без Теодосића, играча који има ту врлину да саиграче чини бољим.

Мало је рећи да смо осакаћени, брутално смо осакаћени, нас ко је клео, није дангубио.

Припремни мечеви су верујем испунили своју сврху. Да се уиграју жељене варијанте, и да се играчи испробају у разним поставкама и задацима. Резултати у припремним мечевима су неважни.
Оно што смо ипак видели, имамо више разлога за бригу него задовољство.
То је и логично, јер ово је нова селекција, а и добро, јер ако приметимо пропусте и мане на време, постоји шанса и да се отклоне.

Сале и стручни штаб ће учинити што је до њих. Можемо им само пожелети срећу, требаће им, а у Цариграду срце на паркет, па шта ураде, ураде

gremlin

pre 6 godina

Pamtim Atinu 95,pamtim Bgd 2005,pamtim Atlantu 96 i Miličica i moskitose NJENO VELIČANSTVO KOŠARKA...Igraćemo,gubili ili dobili ovako OSAKAĆENI ŠTA GOD URADILI DOBRO JE ALI POŠTO JE NACIONALE NA KLUPI OČEKUJEM MEDALJU,SRBIJA!!!

Millennium

pre 6 godina

Ja nekako najviše i prvo verujem u Saleta, pa i u naše momke. Ali ne mogu a da se ne zapitam oko priprema i treninga, jer svi sem Bjelicu su povređeni na pripremama. Simon, Teo, Raduljica, Nedović, Kalinić ima problema sa leđima i pitanje je da li će igrati, Jović standardno rovit. Tačno je da su neki imali problema i ranije, ali shodno tome im se doziraju napori. Povrede su sastavni deo sporta, ali mi posle priprema obično izgledamo kao da smo prešli Albaniju.

Afram Island

pre 6 godina

Ne vidim zašto ljudi kod nas govore kako je ulazak u četvrtfinale uspeh, to što ne igra gomila igrača ne znači da smo odjednom loši. Da igramo u najjačem sastavu bili bismo favoriti, a ovako smo i dalje jedna od boljih reprezentacija, ne vidim da postoji više od 3 bolje reprezentacije od naše, u rangu smo Litvanije i Francuske. Španci su sjajni, da, ali ne kao nekada, moguće ih je dobiti, iako su favoriti, Francuzi oslabljeni mnogo, Litvanci standard, a ispod toga su Grčka i Italija koje nisu u najjačim sastavima i reprezentacije koje ili imaju samo par odličnih pojedinaca i ništa drugo (Slovenija, Crna Gora) ili imaju super startnu postavu ali nemaju klupu (Letonija, Hrvatska).

vlado

pre 6 godina

Sa sadasnjim kadrom i mogucim otkazom i Kalinica, po meni ce plasman medju 8 najboljih biti uspeh, a sve preko toga zavisi od toga na koga cemo naici u 1/4 finalu. Mnogo je ovo i za selekcije sa vecim fondom igraca od nase. Medjutim,sta god da uradimo na ovom EP, misljenja sam da je ovo zadnja reprezentativna akcija ovog strucnog staba, bar za naredna 2 olimpijska ciklusa. Sale je mlad trener i on u ovim godinama treba da radi 100% klupsku kosarku. Muta je preuzeo ono sto je ostalo od KK Partizan i to je to. Ono sto me raduje je cinjenica da ce najverovatnije da ih zameni strucni stab predvodjen ludim Pirocancem Karijem Pesicem. Gledao sam skoro neke intervjue sa njim i primetio sam da ima veliku zelju da radi u reprezentaciji koja ce pokusati da napadne zlato na OI (posto je to jedini trofej kojimu fali) s obzirom da USA voditi nece, vidim da ce vec od jeseni i pocetka ovih nakaradnih FIBA kvalifikacija za SP da pocne da vodi Srbiju i polako vrsi "doselekciju" ove vec izuzetno dobro selektirane ekipe. A setimo se sta je napravio 2001. i 2002. Na OI 2020. ukoliko svi budu zdravi bi mogli imati paklenu ekipu sagradjenu oko prekaljenih NBA i EL igraca (Jokić, Teo, Bogdan, Bjelica, Marjanovic, Milutinov, Zagorac, Kalinić, Lučić, Jović, Raduljica, Gudurić...) i realno ne vidim u ostalim selekcijama ko bi realno mogao da nam parira na tim OI i da nam zasmeta da se odmerimo sa Amerima jos jednom, a mozda i 2 puta ako se sretnemo na SP. Pozdrav svima i glave gore!

mtd

pre 6 godina

Micic, Lazic, Milosavljevic neko ce verovatno da otpadne. Mozda i Birca jer je u odbrani kriminalan, dok u napadu pruza solidne partije, ali to je malo verovatno jer nam fale igraci na poziciji 4. Isto tako nam fale i na poziciji 1 ali Micic je ocajan u organizaciji napada tokom svih pripremnih utakmica. Davi loptu, bez ideje sta bi sa njom. Verovatno ce tu uskakati Bogdanovic mada se to lose odrazilo na njegov sut. Lazic i Milosavljevic, po meni prednost ima Milosavljevic zbog boljeg ucinka u napadu iako igrac kao Lazic uvek treba svakoj ekipi.

Djordjevic ce imai tu dosta dilema i muka sta i kako.

Ogi

pre 6 godina

Ako je Teo napustio reprezentaciju zato što je to zahrijevao njegov novi klub, ja mu ništa ne zamjeram. Teo je poslednjih desetak godina svako ljeto uz reprezentaciju, a siguran sam da bez njega ne bismo ništa ni osvojili prethodnih godina. Sa druge strane, već godinama čekam da se oproba u NBA, pa ako će mu ovo povlačenje pomoći da se pripremi za prvu NBA sezonu - srećno mu bilo! Siguran sam da će tu biti kad se bude igralo svjetsko prvenstvo i OI, pošto će na ta prvenstva ići i mnogi američki NBA igrači, pa klubovi neće rovariti...

Milan

pre 6 godina

Možda bi trebalo da igračima damo više vremena za odmor i bar najvažnije sačuvano od povreda. Ako je Gasolu dozvoljeno da se pridruži tek pri kraju priprema zašto naši igrači nemaju isto pravo? Mosavljeić i Lazić treba da se bore za dres a za Bogdana i Tea mesto je garantovano.

mihajlo

pre 6 godina

Videce se ko je bio "povredjen".Ako zaigraju u prvom meču za sopstveni klub onda narode zapitaj se??A sva ta prvenstva pocinju posle EP.
Mladji igrači koji su kao povredjeni zahvaliti im se zauvek...starijima se javno zahvaliti za sve sto su ucinili i poslati ih u penziju sto se tice reprezentacije.
Njima sve zavisi od toga da li su potpisali novi ugovor..ako jesu idu na odmore,ako nisu onda ajde da se malo dokazu pa mozda i povise sebi cenu..

croata

pre 6 godina

Ko god da ide, nek' je sa srecom. Momcima koji su se odazvali, ali su ih povrede sprecile, svaka cast.

Sta god da uradimo na prvenstvu, hvala vam svima sto ste odvojili svoje slobodno vreme da probate da nas usrecite nekom od medalja. Carevi ste!

Sportski pozdrav.
 (Cika, 27. avgust 2017 10:53) # Link komentara

Zahvaljujes sto su odvojili slobodno vrijeme da bi igrali za reprezentaciju,za svoj narod,za svoju zemlju?! Vjerujem da je u pitanju dobra vjera,al ako jednom sportasu nije najveca cast predstavljat svoju zemlju i ako ga to nece ispuniti ponosom onda stvarno ne znam.. a onda ako ostvare neko sportsko dostignuce,pa i ako ne ostvare,al ako daju sve od sebe,tad im kao narod trebamo zahvaliti
A izgleda da bi im mi i prije bilo kakvog ostvarenog sportskog rezultata trebali titrat sto uopce igraju,e stvarno smo se kao drustvo srozali do kraja.

mmx

pre 6 godina

Objektivno je da Nedović ne ide zbog povrede, koliko god bilo poboljšanja, ipak nije dovoljno uigran niti je trenirao. Danas Kalinić izjavljuje kako se i njegova povreda znatno pogoršala, a obzirom da nije igrao ni poslednja dva prijateljska kupa, mislim da ni on neće ići. Ostaje dilema oko još jednog igrača i tu može da bude iznenađenja, mislim da će Đorđević ići na kartu da vodi više bekova, a Jović na pleja i Bogdan po potrebi, tako da u tom rezonu verovatno Micić otpada. A i realno se loše snalazi u organizaciji napada. Bilo kako bilo, mislim da uvek kada je bilo teško proradi neki jači motiv i bude dobro! Treba da im poželimo sreću, budemo uz njih i imamo poštovanje prema izuzetnom trudu svakog momka u ekipi!

TT

pre 6 godina

Rekao bih da ce ići: Jovic, Micic, Bogdanovic, Milosavljevic, Lazic, Guduric, Lucic, Kalinic, Macvan, Marjanovic, Kuzmic, Stimac. Ako Nedovic ili Simonovic bude mogao da igra vidim da jedan ipak krene umesto Lazica. Po meni Bircevic otpada sigurno, jako je slab u odbrani i onda ce Kalinic da pokriva 4, a Lazic da se spusta na 3. U svakom slucaju kljuc nase igre bice koliko snage imaju Jovic, Bogdanovic, Kalinic i Macvan da odigraju puno minuta (30+). Cak mislim da je kljucno koliko ce Jovic moci da odigra, posto i nam i napad i odbrana najbolje izgledaju kad je on na kecu. Ako on bude dobro da izdrzi toliko opterecenje onda mozemo do medalje, u suprotnom jako tesko, odnosno jedino ludackom dominacijom u napadu para Bogdanovic-Marjanovic. Bez problema imamo jake odbrambene petorke ali smo limitirani u napadu i bez Jovica na kecu ne vidim kako cemo iskoristiti Bogdanoviceve kvalitete.

biće bolje

pre 6 godina

biće ovo zanimljiva ekipa, za ove što otpisuju naše momke još na startu, treba napomenuti da sa najačim sastavom nismo uspevali da pobedimo famozne špance, ono što je dobro sa ovim izostankom ključnih igrača, da će neko novi izbiti u prvi plan, ne verujem da možemo gaziti ostale reprezrntacije sa 20+ koševa do finala, ali da imamo tim koji pobeđuje to stoji, koliko možemo realno zavisiće od preuzimanja odgovornosti mladjih igrača. Trebalo bi da osvojimo neku medalju po do sada prikazanom

mihajlo

pre 6 godina

Videce se ko je bio "povredjen".Ako zaigraju u prvom meču za sopstveni klub onda narode zapitaj se??A sva ta prvenstva pocinju posle EP.
Mladji igrači koji su kao povredjeni zahvaliti im se zauvek...starijima se javno zahvaliti za sve sto su ucinili i poslati ih u penziju sto se tice reprezentacije.
Njima sve zavisi od toga da li su potpisali novi ugovor..ako jesu idu na odmore,ako nisu onda ajde da se malo dokazu pa mozda i povise sebi cenu..

mtd

pre 6 godina

Micic, Lazic, Milosavljevic neko ce verovatno da otpadne. Mozda i Birca jer je u odbrani kriminalan, dok u napadu pruza solidne partije, ali to je malo verovatno jer nam fale igraci na poziciji 4. Isto tako nam fale i na poziciji 1 ali Micic je ocajan u organizaciji napada tokom svih pripremnih utakmica. Davi loptu, bez ideje sta bi sa njom. Verovatno ce tu uskakati Bogdanovic mada se to lose odrazilo na njegov sut. Lazic i Milosavljevic, po meni prednost ima Milosavljevic zbog boljeg ucinka u napadu iako igrac kao Lazic uvek treba svakoj ekipi.

Djordjevic ce imai tu dosta dilema i muka sta i kako.

Millennium

pre 6 godina

Ja nekako najviše i prvo verujem u Saleta, pa i u naše momke. Ali ne mogu a da se ne zapitam oko priprema i treninga, jer svi sem Bjelicu su povređeni na pripremama. Simon, Teo, Raduljica, Nedović, Kalinić ima problema sa leđima i pitanje je da li će igrati, Jović standardno rovit. Tačno je da su neki imali problema i ranije, ali shodno tome im se doziraju napori. Povrede su sastavni deo sporta, ali mi posle priprema obično izgledamo kao da smo prešli Albaniju.

TT

pre 6 godina

Rekao bih da ce ići: Jovic, Micic, Bogdanovic, Milosavljevic, Lazic, Guduric, Lucic, Kalinic, Macvan, Marjanovic, Kuzmic, Stimac. Ako Nedovic ili Simonovic bude mogao da igra vidim da jedan ipak krene umesto Lazica. Po meni Bircevic otpada sigurno, jako je slab u odbrani i onda ce Kalinic da pokriva 4, a Lazic da se spusta na 3. U svakom slucaju kljuc nase igre bice koliko snage imaju Jovic, Bogdanovic, Kalinic i Macvan da odigraju puno minuta (30+). Cak mislim da je kljucno koliko ce Jovic moci da odigra, posto i nam i napad i odbrana najbolje izgledaju kad je on na kecu. Ako on bude dobro da izdrzi toliko opterecenje onda mozemo do medalje, u suprotnom jako tesko, odnosno jedino ludackom dominacijom u napadu para Bogdanovic-Marjanovic. Bez problema imamo jake odbrambene petorke ali smo limitirani u napadu i bez Jovica na kecu ne vidim kako cemo iskoristiti Bogdanoviceve kvalitete.

mmx

pre 6 godina

Objektivno je da Nedović ne ide zbog povrede, koliko god bilo poboljšanja, ipak nije dovoljno uigran niti je trenirao. Danas Kalinić izjavljuje kako se i njegova povreda znatno pogoršala, a obzirom da nije igrao ni poslednja dva prijateljska kupa, mislim da ni on neće ići. Ostaje dilema oko još jednog igrača i tu može da bude iznenađenja, mislim da će Đorđević ići na kartu da vodi više bekova, a Jović na pleja i Bogdan po potrebi, tako da u tom rezonu verovatno Micić otpada. A i realno se loše snalazi u organizaciji napada. Bilo kako bilo, mislim da uvek kada je bilo teško proradi neki jači motiv i bude dobro! Treba da im poželimo sreću, budemo uz njih i imamo poštovanje prema izuzetnom trudu svakog momka u ekipi!

vlado

pre 6 godina

Sa sadasnjim kadrom i mogucim otkazom i Kalinica, po meni ce plasman medju 8 najboljih biti uspeh, a sve preko toga zavisi od toga na koga cemo naici u 1/4 finalu. Mnogo je ovo i za selekcije sa vecim fondom igraca od nase. Medjutim,sta god da uradimo na ovom EP, misljenja sam da je ovo zadnja reprezentativna akcija ovog strucnog staba, bar za naredna 2 olimpijska ciklusa. Sale je mlad trener i on u ovim godinama treba da radi 100% klupsku kosarku. Muta je preuzeo ono sto je ostalo od KK Partizan i to je to. Ono sto me raduje je cinjenica da ce najverovatnije da ih zameni strucni stab predvodjen ludim Pirocancem Karijem Pesicem. Gledao sam skoro neke intervjue sa njim i primetio sam da ima veliku zelju da radi u reprezentaciji koja ce pokusati da napadne zlato na OI (posto je to jedini trofej kojimu fali) s obzirom da USA voditi nece, vidim da ce vec od jeseni i pocetka ovih nakaradnih FIBA kvalifikacija za SP da pocne da vodi Srbiju i polako vrsi "doselekciju" ove vec izuzetno dobro selektirane ekipe. A setimo se sta je napravio 2001. i 2002. Na OI 2020. ukoliko svi budu zdravi bi mogli imati paklenu ekipu sagradjenu oko prekaljenih NBA i EL igraca (Jokić, Teo, Bogdan, Bjelica, Marjanovic, Milutinov, Zagorac, Kalinić, Lučić, Jović, Raduljica, Gudurić...) i realno ne vidim u ostalim selekcijama ko bi realno mogao da nam parira na tim OI i da nam zasmeta da se odmerimo sa Amerima jos jednom, a mozda i 2 puta ako se sretnemo na SP. Pozdrav svima i glave gore!

gremlin

pre 6 godina

Pamtim Atinu 95,pamtim Bgd 2005,pamtim Atlantu 96 i Miličica i moskitose NJENO VELIČANSTVO KOŠARKA...Igraćemo,gubili ili dobili ovako OSAKAĆENI ŠTA GOD URADILI DOBRO JE ALI POŠTO JE NACIONALE NA KLUPI OČEKUJEM MEDALJU,SRBIJA!!!

Divos

pre 6 godina

Када је наша селекција у питању и ово љето, можемо овако то описати. Почело је лоше, а онда су се ствари нагло погоршале.

Тако смо и ми почели ове припреме, без Јокића, из разлога знаних, без Бјелице, који се ипак није опоравио, али и без Пефија Марковића којег Сале није успио одвратити од наума, значи без тројице стартера и супер важних играча за игру "орлова".
А онда повреде Симона, Радуљице, и на крају коначни шок, идемо на ЕП без Теодосића, играча који има ту врлину да саиграче чини бољим.

Мало је рећи да смо осакаћени, брутално смо осакаћени, нас ко је клео, није дангубио.

Припремни мечеви су верујем испунили своју сврху. Да се уиграју жељене варијанте, и да се играчи испробају у разним поставкама и задацима. Резултати у припремним мечевима су неважни.
Оно што смо ипак видели, имамо више разлога за бригу него задовољство.
То је и логично, јер ово је нова селекција, а и добро, јер ако приметимо пропусте и мане на време, постоји шанса и да се отклоне.

Сале и стручни штаб ће учинити што је до њих. Можемо им само пожелети срећу, требаће им, а у Цариграду срце на паркет, па шта ураде, ураде

Afram Island

pre 6 godina

Ne vidim zašto ljudi kod nas govore kako je ulazak u četvrtfinale uspeh, to što ne igra gomila igrača ne znači da smo odjednom loši. Da igramo u najjačem sastavu bili bismo favoriti, a ovako smo i dalje jedna od boljih reprezentacija, ne vidim da postoji više od 3 bolje reprezentacije od naše, u rangu smo Litvanije i Francuske. Španci su sjajni, da, ali ne kao nekada, moguće ih je dobiti, iako su favoriti, Francuzi oslabljeni mnogo, Litvanci standard, a ispod toga su Grčka i Italija koje nisu u najjačim sastavima i reprezentacije koje ili imaju samo par odličnih pojedinaca i ništa drugo (Slovenija, Crna Gora) ili imaju super startnu postavu ali nemaju klupu (Letonija, Hrvatska).

Cika

pre 6 godina

Ko god da ide, nek' je sa srecom. Momcima koji su se odazvali, ali su ih povrede sprecile, svaka cast.

Sta god da uradimo na prvenstvu, hvala vam svima sto ste odvojili svoje slobodno vreme da probate da nas usrecite nekom od medalja. Carevi ste!

Sportski pozdrav.

croata

pre 6 godina

Ko god da ide, nek' je sa srecom. Momcima koji su se odazvali, ali su ih povrede sprecile, svaka cast.

Sta god da uradimo na prvenstvu, hvala vam svima sto ste odvojili svoje slobodno vreme da probate da nas usrecite nekom od medalja. Carevi ste!

Sportski pozdrav.
 (Cika, 27. avgust 2017 10:53) # Link komentara

Zahvaljujes sto su odvojili slobodno vrijeme da bi igrali za reprezentaciju,za svoj narod,za svoju zemlju?! Vjerujem da je u pitanju dobra vjera,al ako jednom sportasu nije najveca cast predstavljat svoju zemlju i ako ga to nece ispuniti ponosom onda stvarno ne znam.. a onda ako ostvare neko sportsko dostignuce,pa i ako ne ostvare,al ako daju sve od sebe,tad im kao narod trebamo zahvaliti
A izgleda da bi im mi i prije bilo kakvog ostvarenog sportskog rezultata trebali titrat sto uopce igraju,e stvarno smo se kao drustvo srozali do kraja.

Milan

pre 6 godina

Možda bi trebalo da igračima damo više vremena za odmor i bar najvažnije sačuvano od povreda. Ako je Gasolu dozvoljeno da se pridruži tek pri kraju priprema zašto naši igrači nemaju isto pravo? Mosavljeić i Lazić treba da se bore za dres a za Bogdana i Tea mesto je garantovano.

Ogi

pre 6 godina

Ako je Teo napustio reprezentaciju zato što je to zahrijevao njegov novi klub, ja mu ništa ne zamjeram. Teo je poslednjih desetak godina svako ljeto uz reprezentaciju, a siguran sam da bez njega ne bismo ništa ni osvojili prethodnih godina. Sa druge strane, već godinama čekam da se oproba u NBA, pa ako će mu ovo povlačenje pomoći da se pripremi za prvu NBA sezonu - srećno mu bilo! Siguran sam da će tu biti kad se bude igralo svjetsko prvenstvo i OI, pošto će na ta prvenstva ići i mnogi američki NBA igrači, pa klubovi neće rovariti...

biće bolje

pre 6 godina

biće ovo zanimljiva ekipa, za ove što otpisuju naše momke još na startu, treba napomenuti da sa najačim sastavom nismo uspevali da pobedimo famozne špance, ono što je dobro sa ovim izostankom ključnih igrača, da će neko novi izbiti u prvi plan, ne verujem da možemo gaziti ostale reprezrntacije sa 20+ koševa do finala, ali da imamo tim koji pobeđuje to stoji, koliko možemo realno zavisiće od preuzimanja odgovornosti mladjih igrača. Trebalo bi da osvojimo neku medalju po do sada prikazanom