Nova vest
Košarka

Utorak, 12.09.2017.

18:30

Mačvan: Taktika, teretana, razgovor – spremni smo

Kapiten Srbije Milan Mačvan kaže da je slobodan dan koji je reprezentacija imala u ponedeljak mnogo značio ekipi.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Mačvan: Taktika, teretana, razgovor – spremni smo
Foto: StarSport

Tako je selektor Aleksandar Đorđević odlučio da podigne psihološku snagu ekipe uoči četvrtfinala Evrobasketa sa Italijom (sreda, 20:30h).

"Dobro smo odradili taktičke detalje za utakmicu, ostaje nam da se dobro odmorimo da pokažemo koliko možemo. Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou kao i uvek. Pričali smo dosta, videli smo gde smo grešili. Složili se oko istih stvari, tako da se nadam se neće ponoviti protiv Italije. Ovo su mnogo bitne utakmice, nokaut je faza. Kao što sam rekao pred Mađarsku svi imaju štane, 40 minuta je u igri. Tome se i mi nadamo, da odigramo najbolje što možemo", rekao je Mačvan.

"Orlovi" nisu trenirali u dvorani niti imali kontakt sa medijima, vežbali su u tererani i imali zajedničku večeru van hotela.

"Mnogo je prijalo, da izađemo malo iz rutine. Tri-četiri dana nismo izlazili iz hotela. Kao što je i Sale (selektor Đorđević) rekao, možda smo bili i previše fokusirani na tu utakmicu (Mađarska). Bili smo malo napeti pa je prijalo da odmorimo. Odradili smo kvalitetnu tereranu, dosta pričali međusobno", istakao je kapiten.

Sledeći rival Italija je znatno teži izazov od prethodna tri – Velike Britanije, Belgije i Mađarske.

"Jako talentovana ekipa koja igra dugo zajedno. Ako im dozvolimo da igraju kako znaju nećemo imati šanse. Moramo igrati čvrsto protiv njih, da branimo šut za tri poena, Belineli i Datome su ključni igrači, uključujući Filoja koji je manje poznat našoj javnosti. Ali to je igrač koji je doneo Veneciji titulu. Meli je pomoćni plej, kreće sve od njega. Timski jako i borba 40 minuta – putokaz za sutra", istakao je Mačvan.

"Azuri" uoči meča uglavnom ističu snagu Srbije u reketu, Ognjena Kuzmića i Bobana Marjanovića.

"Opravdano, Bobi je naše napadačko oružje. Kao što se mi spremamo za Bobija tako ćemo mi za njih. Poštujemo ih ali ne pokazujemo strah", zaključio je krilni centar Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve