Nova vest
Košarka

Utorak, 12.09.2017.

13:20

Datome: Srbija ima nešto što se ne može kupiti

Krilni igrač Italije Đanluiđi Datome istakao je iskustvo Srbije sa velikih takmičenja kao važan faktor uoči četvrtfinalnog duela na Evrobasketu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Datome: Srbija ima nešto što se ne može kupiti
Foto: FIBA.com

Dva tima sastaju se u sredu od 20:30 časova u istanbulskom Sinan Erdem Domu.

“Biće dobra utakmica za gledanje. Vrlo žestoka, važna za oba tima. Srbija ima pobednički mentalitet, to ne može da se kupi. Imaju igrače koji su bili u ovakvim situacijama, imaju dosta iskustva s tim. Za to je potrebno mnogo rada i uspešnih godina učenja. Moraćemo da odigramo najbolje što možemo da im pariramo“, rekao je Datome.

Njega čeka susret sa doskorašnjim saigračem Bogdanom Bogdanovićem koji je pre nekoliko dana pohvalio Datomea istakavši da je fantastičan košarkaš koji može da postigne koš odakle želi.

"On je i bolji. Bio je sjajan tokom ovih godina dok smo igrali zajedno. Vredno radi, uvek želi da bude bolji. Mnogo voli košarku. Zabavan je u svlačionici. Bio je najbolji bek u Evroligi, MVP turskog plej-ofa, osvojio je Evroligu, šta još da kažem o njemu“, rekao je popularni Điđi.

Italija je u osmini finala ubedljivo savladala Finsku, odigrala je najbolji meč na EP, a posebno je impresivna bila u šutu u prvom poluvremenu.

"Voleo bih da odigramo opet tako, ali svaka utakmica je drugačija. Drugi dan, drugi protivnik. Nadam se i mislim da će naša odbrana biti ista. Da igramo agresivno, pomažemo jedni drugima. Procenat šuta ne može da se kontroliše, uvek može da oscilira. Čeka nas drugačiji tim, ali mi ćemo se kao i uvek koncentrisati na našu odbranu. I 2013. smo imali dobru odbranu, pomagali smo jedni drugima, ali ove godine držimo protivnike na mnogo manje poena. Nadam se da ćemo tako i u sredu", kaže Datome

Evrobasket, četvrtfinale:

Utorak:
17:45 Nemačka – Španija
20:30 Slovenija – Letonija

Sreda:
17:45 Grčka – Rusija
20:30 Italija – Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve