Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

21:30

"Orlovi" se izolovali, Italijani strepe od Bobija

Ponedeljak je bio "slobodan" dan na Evrobasketu, nije bilo utakmica, ekipe su imale samo treninge, ali nije bilo kontakta sa medijima, bar našeg tima.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Foto: FIBA

Italijani su to iskoristili da porazgovaraju sa predsednikom KSS Predragom Danilovićem, koji je ostavio dubok trag u njihovoj klupskoj košarci.

Selektor Aleksandar Đorđević je najavio malu izolaciju svog tima u naredna dva dana pred četvrtfinalni duel sa Italijom, kako bi pre svega tim psihološki spremio za nastavak takmičenja.

Pre nekoliko dana Đorđević je kao bitan deo odmora posle utakmice istakao "dobar" ručak, a sudeći prema fotografiji koju je sa svojim pratiocima na Instagramu podelio Vladimir Lučić, on se dogodio upravo u ponedeljak.

A post shared by Vladimir Lucic (@luccalucce) on

U međuvremenu, Italijani su se raspričali o Srbiji. Posle tri lakša rivala ispred "Orlova" je više nego veliki izazov, ali nema sumnje da se "Azuri" pomalo plaše tima Aleksandra Đorđevića.

"Moramo posebno biti dobri protiv njihovih centara. Marjanović je često ključni igrač, ako ne bude tu je i Kuzmić", ukazao je Pjetro Aradori na najveću brigu svog tima.

Mi, s druge strane, trebalo bi pre svega da brinemo o sjajnom šuterskom tandemu Belineli-Datome, koji čini okosnicu ovog italijanskog tima.

Analizirali smo za vas "Azure" koji igraju treći put u nizu u četvrtfinalu Evrobasketa. Poslednji put su ga prošli 2003.

Međutim, ključni "igrač" Italije je selektor Etore Mesina. Trofejni stručnjak je uprkos izostanku Danila Galinarija uspeo da sklopi respektabilnu ekipu koja postepeno podiže formu.

Poput Đorđevića, i Mesina svoju strategiju bazira na čvrstoj odbrani, ali smo protiv Finaca videli da Italijani mogu itekako da eksplodiraju i u napadu. Osim toga, Mesina sigurno ima i nekog "keca u rukavu" za ovakve susrete.

Mesina je uoči meča iskazao veliko poštovanje prema srpskom timu i našoj košarkaškoj tradiciji, ali je malo preterao prilikom poređenja dve aktuelne ekipe. Tačnije, "pobrkao je lončiće" kada je u pitanju sastav Srbije.

Imaju dosta iskustva, finala na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu. Mi, s druge strane, imamo pet rukija u timu. Samo da uporedimo dva tima", zaboravio je Mesina da za Srbiju u Istanbulu ne igraju sedmorica momaka koji su osvojili srebro u Riju prošle godine.

Dok čekamo završnicu borbe za medalje, podsetite se na najbolje aktere osmine finala turnira. Među njima je i jedan srpski košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve