Nova vest
Košarka

Sreda, 23.09.2015.

11:09

Đorđević: Ne odgovara im Srbija u borbi za medalje

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaže da naša zemlja nema dovoljan respekt kod FIBA i da će se na to reagovati.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

“Još u prvoj utakmici sam namerno dobio tehničku grešku jer sam video šta nam se sprema. I prošle godine sam to uradio, ako se sećate. Očigledno im ne odgovara da Srbija bude u borbi za medalje. Jer šta evropska košarka ima od male Srbije marketinški, finansijski... Srbija je mrvica na tržištu kosarke u odnosu na federacije koje imaju ogroman novac“, rekao je Đorđević.

“Mi smo savez koji u svom budžetu ima oko dva miliona evra, možda i manje. tako da na internacionalnom nivou ne možemo mnogo toga da uradimo u smislu odnosu sa FIBA, sudijskom organizacijom i slično. Očigledno da su se neke stvari desile i mi ćemo reagovati, poslaćemo video-izveštaj“, rekao je Đorđević i dodao:
“U osmini finala posle Finske, prošao sam pored Gorana Radonjića i pitao: ’Je l’ vam odgovara da nas izbacite odavde i ne želite da igramo ovde?’ Jednostavno, ne volim da se nekome oduzima pravo da se pošteno bori. A pri tom je Goran uvek bio prijatelj ove federacije, ali to je bila neka moja reakcija na sve što se dešavalo“.

Selektor se osvrnuo i na slučaj Bobana Marjanovića.

“A da ne govorim o tome kako su tekle ’pripreme’, mi nismo baš toliko moćni da nam se oduzimaju tako igrači. Cele godine smo imali određeni plan, i posle 22 dana priprema ostali smo bez igrača. Nije bilo lako nikome, pre svega igračima da seadaptiraju na novu situaciju“.

Mnoge je začudilo što je jedan od sudija na meču Litvanija – Srbija bio Španac, čija zemlja je čekala u finalu.

“Ne znam kako se desilo da nam Letonac i Španac sude protiv Litvanije. Čovek jednostavno ostaje otvorenih usta na to kako se nekim sportistima oduzima jednaka šansa koju drugi imaju. Međutim, to može samo da nam bude podstrek“.

Đorđević je potom pohvalio igrače i okrenuo se budućnosti.

"Nama kojima smo se borili za tu medalju ostao je najveci zal za tim sto je nismo osvojili. Igrači su najzaslužniji za četvrto mesto, oni su ti koji su doneli srebro prošle godine. Odlicno su se ponašali i među sobom su imali odlične odnose. Bukvalno svih 12, odnosno 18 koliko ih je bilo na pripremama. Jos jednom zahvalnost njima kako su se ponašali i na tome im čestitam. Od ponedeljka je počela priprema za kvalifikacije za Rio. To je cilj našeg tima, s obzirom na to da smo preskočili olimpijske igre dva puta u nizu", zaključio je selektor Srbije.

Đorđević se posebno osvrnuo na reči Tonija Parkera upućene Milošu Teodosiću, a prokomentarisao je i spekulacije u vezi sa statusom Nikole Kalinića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve