Nova vest
Košarka

Sreda, 23.09.2015.

09:17

Skariolo: Novi sistem će biti dobar

Selektor Španije Serđo Skariolo smatra da bi novi sistem kvalifikacija mogao da se pokaže dobrim.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Po novom sistemu, koji kreće posle Evrobasketa 2017. godine, za svako veliko takmičenje u okviru FIBA postojaće 15-mesečni kvalifikacioni ciklus u kojem će timovi igrati utakmice kod kuće i u gostima, slično kao u fudbalu.

“Još nismo prošli kroz tu situaciju i ne mogu da ponudim svoje mišljenje o tome. Ipak, mislim da to može da nam bude od koristi“, rekao je Skariolo uprkos tome što u dva kvalifikaciona “prozora“ neće moći da igraju košarkaši iz NBA lige.

“Možemo da pružimo priliku mladim igračima ili drugim igračima koji još nisu igrali na najvišem internacionalnom nivou, tako će i oni dobiti na iskustvu. Mirotić je jedan od igrača koji zna koliko je važno to internacionalno iskustvo za ukupno formiranje ambicioznog igrača koji želi da postane vrhunski“, kaže italijanski stručnjak i dodaje:

“Nezavisno od toga koliko si talentovan kao igrač, potrebne su godine rada i mnogo međunarodnog iskustva kako bi se napredovalo. Utakmice u kvalifikacijama pomoći će u tom smeru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve