Izvor: Tanjug |

Vučić košarkašima: Pokazali ste veliko srce

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je najbolje srpske kosarkaše i poručio im da ne tuguju zbog četvrtog mesta na prvenstvu Evrope u Francuskoj.

Komentari: 26

Vučić je čestitao reprezentativcima zbog načina na koji su predstavljali Srbiju tokom šampionata i izrazio uverenje da će se plasirati na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Ovi momci su pokazali veliko srce i mogu da im cestitam na četvrtom mesto, sigurno mogu i bolje. U malo čemu smo četvrti u Evropi. Osvetlali su obraz, pokazali su da Srbija ima tim koji igra i bori se lavovski i izgara na terenu", rekao je Vučić.

On je predsedniku Košarkaskog saveza Srbije Draganu Đilasu obećao da će Vlada Srbije pokušati da izdvoji sredstva da Beograd bude domaćin jednog od kvalifikacionih turnira za Igre u Rio de Žaneiru.

"Nemam šta da im zamerim, mozemo da budemo ponosni kako su predstavljali zemlju. Ubedjen sam da će nam doneti mnogo medalja u budućnosti. Verujem da je ona svetla, jer ovo je zemlja košarke", poručio je Vučić.

Prijemu su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kompletna reprezentacija i mladi košarkasi beogradskih klubova.

Predsednik KSS Đilas zahvalio je Vladi Srbije na podršci, posebno zbog želje da Beograd bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Teško je naći sredstva, predsednik Vlade je obećao da će nastojati da obezbedi novac kako bi se kandidovali za domaćina kvalidikacionog turnira. Učinićemo sve da momcima omogućimo da se za Igre u Riju bore u svojoj zemlji", zaključio je Đilas.

U meču za bronzanu medalju na ovogodišnjem Evrobasketu reprezentacija Srbije je u nedelju u Lilu izgubila od domaće selekcije Francuske rezultatom 81:68.

prethodna strana 1 / 41 sledeca idi na stranu