Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.09.2015.

16:30

Felipe Rejes – čovek zvani istorija

Košarkaši Španije osvojili su u nedelju treću titulu šampiona Evrope, a Felipe Rejes nastavio je sa fenomenalnim uspesima u nacionalnom timu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Španija je osvojila najsjajnije odličje na Evrobasketu, pošto je u finalu lako savladala Litvaniju sa 80:63.

To je treća zlatna medalja za Španiju na poslednja četiri evropska šampionata, a imaju još šest srebrnih medalja i tri bronzane.

Kapiten ’Furije’ nastavio je sa uspesima u nacionalnom timu, osim tri zlata ima dva srebra i jednu bronzu. Takođe, bio je član selekcije koja se 2006. u Tokiju popela krov sveta, dok je na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. morao da se zadovolji srebrom.

On je postao najstariji osvajač Evrobasketa – sa 35 godina i 188 dana preskočio je na večnoj listi bivšu legendu SSSR Sergeja Belova koji je 1979. imao 35 godina i 147 dana. Odmah iza njih je i MVP ovogodišnjeg turnira Pau Gasol koji je pre nešto više od dva meseca ušao u 36. godinu.

Takođe, momak rođen u Kordobi postao je prvi igrač u istoriji evropske košarke koji je podigao pet trofeja u jednoj godini. Počelo je Superkupom Španije u kojem je Real Madrid savladao Barselonu, a potom i triplom krunom u prošloj sezoni. Šlag na torti bio je novi pehar evropskog šampiona, pred 27.372 gledalaca u Lilu.

Krilni igrač je na prvenstvu odigrao devet utakmica tokom kojih je u proseku na parketu provodio nešto manje od 20 minuta. Prosečno je ubacivao 7,2 poena, uz 4 skoka.

Rejes je sa ’Kraljevskim klubom’ četiri puta bio šampion države, uz isto toliko trofeja u Kupu i tri Superkupa. Osvojio je i Evrokup 2007, kao i Evroligu ove godine u kojoj je oborio još jedan rekord – krajem januara postao je najbolji skakač u najjačem klupskom evropskom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve