Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.09.2015.

20:54

Bez Srba u idealnoj petorci, Gasol MVP

Serhio Rodriges, Nando de Kolo, Jonas Mačijulius, Jonas Valančunas i Pau Gasol, to je idealna petorka Evrobasketa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Srbija je jedini polufinalista koji nema predstavnika u najboljem timu Evropskog prvenstva.

Gasol je sa 35 godina odigrao turnir karijere i ubedljivo je najbolji igrač EP, pa dobio MVP nagradu, De Kolo je u svom timu zasenio zvezde poput Parkera i Batuma, dok su Mačijulis i Valančunas iz senke vodili Litvaniju do srebrne medalje.

Gasol je prosečno beležio 25,2 poena, 8,4 skoka i 2,6 asistencije, a u polufinalu je Francuskoj ubacio čak 40 poena, uz indeks korisnosti 42.

Mačijulis je dao koš u poslednjoj sekundi za pobedu nad Estonijom u grupnoj fazi, zatim je sa 34 poena vodio Litvaniju do pobede nad Gruzijom u osmini finala, a ukupno je imao 14,5 poena i 6,6 skokova po utakmici.

Valančunas je imao slab dan u osmini finala, kada je bio bolestan, u finalu nije mogao da se nosi sa Gasolom, ali je odigrao odličan turnir – 16 poena i 8,4 skoka po meču.

Rodriges je beležio 10,6 poena i 4,1 asistenciju po meču, čime je zaslužio mesto prvog pleja EP, dok je De Kolo imao prosečno 13,1 poen, 5,2 skoka i 3,7 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve