Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.09.2015.

13:30

Srbija bez medalje, bronza za Francusku

Košarkaši Srbije ostali su bez medalje na Evrobasketu porazom od Francuske u borbi za treće mesto rezultatom 81:68 (16:16, 21:16, 21:12, 23:24).

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Finalna utakmica Evrobasketa igra se od 19 časova, a za titulu će se boriti Španija i Litvanija.

Srbija je odigrala još jedan slab meč, držala se samo tokom prve dve četvrtine, posle koje je Francuska preuzela kontrolu, čuvala prednost do kraja i zasluženo pobedila.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bogdanović sa 14 poena (3/3 za dva, 2/6 za tri), a sa devet poena u nizu krajem prve i na startu druge četvrtine razmrdao je svoju ekipu i doneo joj prvu prednost na meču, ali je kasnije napravio nekoliko grešaka koje su Francuzi pametno iskoristili.

Bjelica je ubacio 12, uz šest skokova i tri asistencije. Dvocifren je bio još Raduljica sa 11 poea i osam uhvaćenih lopti, uz četiri dodavanja. Teodosić je odigrao veoma loš meč, nije postigao poen iz igre, imao je devet promašaja, a tri puta je bio precizan sa slobodnih bacanja, uz to je imao četiri skoka i tri asistencije. Nedović je imao 9 poena (4/4 slobodna bacanja), a dva manje Erceg.

Kod Francuza De Kolo je bio najefikasniji sa 20 poena, a po 15 su dodali Furnije i Gober koji je uz to imao i 14 skokova. Parker je zabeležio 13 poena (3/10 za dva, 0/2 za tri, 7/7 slobodna bacanja).

Posle izjednačene prve četvrtine, Francuska blago preuzma inicijativu, prelazi u vođstvo, ali ne uspeva da stekne osetniju prednost. Srbija je ponovo forsirala šut za tri poena koji joj nije išao, ali je drugu četvrtinu uspela da završi sa pet poena zaostatka, a imala je i perdost u nekoliko navrata.

Treća deonica je bila najgori period igre za ekipu Alkesandra Đorđevića. Tada apsolutno ništa nije išlo kako treba, Francuska je imala potpunu kontrolu i maksimalnih 16 poena prednosti.

U četvrtoj četvrtini Srbija se blago konsolidovala, prednost Francuske se kretala oko 10 poena, domaći su bili sve sigurniji u napadu, dok Orlovi nikako nisu mogli da uspostave ritam, pa je krajnji rezultat 81:68.

Tok meča:

Startne petorke:
Srbija: Teodosić, Simonović, Bjelica, Marković, Raduljica
Francuska: Batum, Pakrer, De Kolo, Dijao, Gober

De Kolo je sa pet poena otvorio meč na strani Francuske, za Srbiju je Raduljica bio precizan. Naš tim imao je nekoliko promašaja, a obe ekipe bile su sigurne u defanzivnim skokovima. Tri kolori su stigli do pet poena prednosti (7:2), ali prvu trojku iz četvrtog pokušaja za Srbiju postigao je Simonović.

I jedni i drugi trošili su dosta šuteva, ali je do sada viđen mali broj poena. Đorđević je dobio tehničku zbog prigovora posle faula u napadu koji je napravio Simonović. Parker je iskoristio slobodno bacanje, nad njim je Nedović zatim napravio faul, pa je Francuz povisio na 10:5. Francuska racionalnije šutira za tri poena, za sada je dva puta bila precizna iz tri pokušaja.

Erceg je postigao dva poena za Srbiju, potom je nad njim napravljen faul, imao je priliku sa penala da donese izjednačenje svom timu, ali je oba puta promašio. isti igrač pravi faul nad Lovernjom koji je oba puta pogodio slobodna bacanja za novih plus pet svog tima (16:11). Bogdanović uzvraća i postiže trojku. U finišu četvrtine Francuska pravi faul u napadu, a Bogdanović sa penala donosi izjednačenje 16:16.

Bogdanović u dobroj seriji, pa devetim poenom u nizu donosi prednost Srbiji prvi put na meču - 20:16. Francuska uzvraća serijom za novo vođstvo. Furnije koristi Nedovića i Ercega u odbrani i postiže trojku, on je još jednom bio precizan, kao i Parker koji postiže prve poene iz igre posle četiri promašaja. Sa dve trojke Marković ne dopušta Francuyima da se odlepe. Ekipe se smenjuju u vođstvu tokom druge četvrtine.

Problemi za Srbiju u napadu, uz nekoliko grešaka i nova serija Francuske za do sada najvećih plus devet. Precizni su bili Kaudi, de Kolo i Dijao (37:28). Bjelica postiže trojku i smanjuje zaostatak u poslednjem minutu poluvremena, a selektor trikolora odmah reaguje tajm autom. Prvo poluvreme završeno je reyultatom 37:32 za Francusku, pošto je Kalinić u finišu pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Sa nekoliko lepih poena Francuska je počela drugo polurvreme i povećala vođstvo. Teodosić nikako ne može da pogodi za tri poena, upisao je četiri promašaja do sada. Bogdanović je sa 11 postignutih poena postao prvi dvocifreni u našem timu. Srbija je imala problema sa postizanjem poena i organizovanjem napada. Francuska je upsšeno čuvala prednost između pet i devet poena. Parker je bio perfektan sa linije penala (48:39).

Trikolori kontrolišu situaciju na terenu, pa prvi put imaju dvocifrenu prednost 50:39. Srbija je u prvom delu igre imala dobar procenat šuta za dva, ali je i on opao tokom treće deonice. Ekiap Saše Đorđevića je dugo bila bez poena, nešto više od četiri minuta, ali Bogdanović trojkom prekida prazan hod. Međutim odmah je uzvratila Francuska preko Furnijea. Posle izgubljene lopte našeg tima, novi laki poeni za domaćina, precizan je bio De Kolo za 58:42. Raduljica srećno postiže poene za Srbiju, pa je sa 58:44 treća četvrtina.

Raduljica drži priključak svog tima na startu poslednje četvrtine, iskoristivši situaciju dva plus jedan, a zatim je još jednom bio precizan pod košem. Pridružio mu se Nedović poenima sa slobodnih bacanja za minus devet 60:51. Srpski centar pravi četvrti faul, Gober postiže pogodak, ali nije iskoristio dodatno bacanje.

Erceg je nastavio sa lošim izvođenjem slobodnih bacanja, ali je Nedović vadio prosek. Novi promašaj Teodosića za tri, Bjelica ga je ispravio, ali Francuzi odmah uzvraćaju. Orlovi nemaju rešenja za napade protivnika, a uz to nema lakih poena ekipe Saše Đorđevića. Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, Francuska je lagano privela meč kraju, iako je Srbija sa pola koša bila bolja u poslednjoj deonici, a domaći su yasluženo slabili reyultatom 81:68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

863 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve