Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.09.2015.

19:08

Spanulis se oprostio od reprezentacije

Legendarni grčki košarkaš Vasilis Spanulis oprostio se od igranja za reprezentaciju posle meča sa Letonijom na Evrobasketu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP

Njegova ekipa je pobedila u meču za plasman od petog do osmog mesta sa 97:90, 33-godišnji Spanulis odigrao je svoj poslednji meč u dresu Grčke.

Košarkaš Olimpijakosa i jedan od najboljih grčkih košarkaša svoh vremena u nacionalnom dresu igrao je od svoje 17. godine, a za seniorski tim debitovao je 2004. godine na Olimpijskim igrama u Atini.

Najveći uspeh mu je zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005, a uz to sa Grčkom je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2006. i bronzu tri godine kasnije na Evrobasketu.

U emotivnom govoru po završetku poslednje utakmice u reprezentativnom dresu, Spasnulis je rekao da je ponosan na sve što je postigao, ali da je vreme za novu decu.

„Osećam potrebu da kažem da je vreme da se oporostim od nacionalnog tima. Odrastao sa u reprezentaciji, ovde sam od 17. godine. Sada se krug za mene završava. Mislim da sam dao mnogo. Karijera u nacionalnom dresu bila je puna puna radosti , žalosti, titula, razlika, medalja, uspeha i neuspeha. Ovo je, međutim, karijera sportiste.Uspeo sam zajedno sa svojim saigračima, trenerima, za sve ove godine Grčkoj da donesem tri medalje. Ponosan sam. Vreme je da druga deca igraju. Imamo talenat i kvalitet. Svi ćemo biti uz njih. Hvala vam mnogo. Ponosan sam što sam nosio ovaj dres sa grbom na grudima. Ponosno sam igrao za Grčku, pamtiću samo lepe trenutke“, rekao je Spanulis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve