Nova vest
Košarka

Utorak, 15.09.2015.

21:00

Francuska se mučila, pa ubedljiva za polufinale

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Evrobasketa pobedom nad Letonijom 84:70 (21:25, 19:13, 16:7, 28:25).

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Francuska će se u polufnalu sastati sa Španijom, koja je ranije u utorak pobedila Grčku 73:71.

U sredu od 18.30 igraju Srbija i Češka, a potom će na teren Italija i Litvanija.

Iako je imala dosta problema u provm poluvremenu, kako zbog svoje igre, tako i zbog raspoloženih i borbenih Letonaca, Francuska je preuzela kontrolu u drugom delu igre i upisala ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Toni Parker sa 18 poena i šest asistencija, a Dijao je ubacio 14. Gober je meč završio sa 13 poena i šest asistencija. Dvocifreni su bili i De Kolo sa 11 i Lovernj sa 10 poena.

Kod Letonaca najbolji je bio Janičenoks sa 16 poena, Strelinekis je dodao 14, uz sedam asistencija, a Dairis Bertans je zabeležio 12.

Obe ekipe su u raspoloženom ritmu počele meč, igralo se brzo na obe strane, uz dosta lakih poena, a gostujući igrači prvi su stekli prednost. Dijao i Gober predvode Francuze. Letonija igra racionalnije i ne troši previše lopti. Serijom 9:0 Letonija odlazi na plus osam 23:15. U finišu prvog dela igre Furnije postiže osam uzastopnih poena i smanjuje zaostatak svoje ekipe.

Dobra odbrana Francuza u drugoj četvrtini i nekoliko promašaja letonskih košarkaša i Francuska na kratko preuzima vođstvo. Domaće košarkaše nije služio šut, imali su problema sa organizacijom napada, u nekoliko navrata im je isteklo vreme. Sa druge strane Letonci su bili rasterećeniji i čuvali prednost.

Posle četiri promašaja, Parker postiže prve poene, na oduševljenje publike u hali i sa devet poena u nizu preokreće rezultat. Janičenoks je raspoloen u letonskom timu. Posle prvog poluvremena Francuska vodi 40:38.

Francuska se potpuno razigrala u trećoj četvrtini, Letonci nisu imali rešenja za napade domaćih sa svih stana, ali to nisu uspeli da nadomeste ni svojim napadima, pa Francuska odlazi i na maksimalnih 10 poena prednosti. Igra Letonije kao da je stala, u trećoj četvrtini postigli su samo sedam poena. Ni trikolori nisu briljirali, ali uspeli da sačuvaju dvocifrenu prednost.

U poslednjoj četvrtini Francuska igra onoliko koliko joj je potrebno,a li je i pored toga postepeno povećavala prednost, koja je u jednom momentu iznosila i 17 poena. U finišu Letonija je vratila šut iz prvog poluvremena, ali suviše kasno da bi mogao da se napravi preokret. Utakmica je završena rezultatom za 84:70 Francusku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve