Nova vest
Košarka

Utorak, 15.09.2015.

17:20

Veseli: Osećam se kao Srbin

Češki košarkaš Jan Veseli rekao je da se oseća kao Srbin i raduje se četvrtifnalnom duelu dve selekcije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Utakmica između Srbije i Češke na Evrobasketu igra se u sredu od 18.30 u Lilu.

Veseli je u centru pažnje, kao bivši igrač Partizana, a sada centar Fenerbahčea, ima mnogo prijatelja među srpskim reprezentativcima, pa su, zbog njegove veze sa Srbijom, neizbežna pitanja o tome kako se oseća pred naredni meč.

“Većim delom se osećam kao Srbin, to je zbog toga što sam tamo odrastao od svoje 16. godine. Svake godine posećujem Srbiju. I dalje sam povezan sa tom zemljom. Tečno govorim srpski, moja devojka je Srpkinja, navijam za srpske timove i sportiste. Jednostavno, to je u mom srcu. Otkad sam počeo da igram u Srbiji, želim i žudim da igram protiv reprezentacije te zemlje i sada se san ostvario. Ne mogu da dočekam taj meč."

Veseli je istakao da u reprepezentaciji Srbije ima dosta prijatelja.

"Prijatelj sam sa Bjelicom, Bogdanovićem, Nedovićem, Milosavljevićem... Sa Raduljicom sam razgovarao kada sam igrao u NBA. Znam sve ljude iz njihovog tima."

Čeh je otkrio od kog igrača iz ekipe Aleksandra Đorđevića preti najveća opasnost.

"Najopasniji srpski igrač definitivno je Bjelica. On je njihovo najjače oružje. Imaćemo mnogo posla oko njega. Verujem da će on igrati dobro u NBA, jer je kreativan igrač, ume i da šutira i da ide na ulaz", rekao je Veseli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve