Nova vest
Košarka

Utorak, 15.09.2015.

17:07

Đorđević pred Češku: Zajedno!

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je ključna reč pred duel sa Češkom „zajedno“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Srbija u sredu od 18.30h u Lilu igra protiv Češke četvrtfinalni duel na Evrobasketu.

Naša selekcija je uz određene probleme u osmini finala savladala Finsku, dok su Česi deklasirali i iznenadili Hrvatsku.

„Zajedno. To je ključna reč, to je ono kako treba da igramo i da se ponašamo sutra. Jedino tako možemo da pobedimo. Njihova ekipa nije samo Veseli, tu je svakako Satoranski pre svih koji neverovatno barata loptom i neverovatan je asistent. Sigurno nas očekuje teška utakmica.Fizički su izuzetno snažna ekipa, atletski jaka. Veseli i Satoranski su dominantni igrači, mogli bi da budu i u NBA na svojim pozicijama fizički. Pumprla, Benda, Auda su takođe iskusni igrači, jaki i snažni koji igraju organizovanu košarku. Na nama je da prekinemo tu organizaciju igre, da nametnemo naš stil igre, da nametnemo našu atletsku snagu. Sigurno će biti teška utakmica, svaka je u ovoj fazi šampionata.

Đorđević je dodao da nema favorita u sredu i da je moguće da će Česi biti rasterečeniji.

„Moguće da će biti rasterećeniji, ali bez obzira na to u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nema favorita, pogotovo ne u četvrtfinalu ovog Evropskog prvenstva gde su sve ekipe zaista fenomenalne.“

Novinare je zanimalo kako zaustaviti Jana Veselija, ali je Đorđević rekao da se ne treba fokusirati na jednog igrača.

"Ne razmišljamo o tome šta Veseli zna već o tome šta on ne zna. On je odličan igrač, NBA igrač sa izuzetnim iskustvom, odličan momak, pre svega. Ne treba pričati samo o jednom igraču u njihovoj selekciji. Imaju tim, imaju snagu tima i zato su tu gde jesu. Malo smo utakmica pratili neku ekipu. Uglavnom smo biti ti koji su vodili i izlazilo kao pobednici. Razmišljamo o svim segmentima, ali ponekad nam se desi da uđemo slabije, nekad malo bolje. Moramo da se naoružamo strpljenjem i da igramo za svaku loptu, 40 minuta jake košarke. To je cilj. "

Srpski selektor rekao je da je njegova ekipa u dobrom stanju pred četvrtfinale.

"U dobrom psihofizičkom smo momentu. Momci su vedri i raspoloženi. Jedva čekaju da igraju. Najteže je između utakmica, to nestrpljenje. Idemo korak po korak. Četvrtfinale jeste najvažnije i ima istine u tome kad se kaže. Imamo respekt ali nemamo čega da se plašimo. Idemo da se borimo. Ne vidim zašto ne bismo bili sigurni u sebe i u svoje znanje. Radimo da pravimo dobre stvari i ja verujem u igrače. Imaju iskustva kako se igraju ovakve utakmce. U četvrtfinalu nema favorita, pogotovo ne na ovom Evropskom prvenstvu."

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve