Izvor: Jutarnji list | SV

Šarić: Možda je trebalo da budem bezobrazniji

Hrvatska je završila takmičenje na Evrobasketu, a razloge za ispadanje u osmini finala pokušao je da nađe Dario Šarić u intervjuu Jutarnjem listu.

Komentari: 63

Košarkaš Anadolu Efesa nije uspeo da se nametne kao lider ekipe, a evidentna nervoza ga je sprečila da pokaže bar deo svog talenta.

Psihički sam dotučen, moramo se pokriti po ušima i izdržati prvi udar kritika. Umesto da smo ponos nacije, rastužili smo navijače, a analitičarima dali argumente da nas blate, što je sasvim u redu. Istina je da stariji neće poptuno da poslušaju moju motivaciju, govor, ali im je bilo jasno da se moraju boriti“, rekao je Šarić.

Do pre dve sezone momak rođen u Šibeniku nije postojao na košarkaškoj mapi, u orbitu ga je lansiralo osvajanje ABA lige sa Cibonom, a u 21. godini je postao jedan od najvažnijih igrača bogatog turskog kluba.

Ne bih rekao da sam premlad, ali je možda trebalo da budem bezobrazniji jer se nisam nametnuo onoliko koliko je trebalo i nisam mogao da pokažem kako ceo tim treba da se bori, ali je trener taj koji mora na papiru da odredi ko nosi vodu, ko puni, a ko pije. Zna se kada Spanulis šutira, mi nismo imali takvog igrača“, dodao je Šarić.

Prema njegovim rečima, Velimir Perasović ili neko drugi ko ga bude zamenio na mestu selektora mora da nađe vođu ekipe.

Prvi uslov za uspeh je da se zna ko šta radi, ovako bi svi hteli da šutiraju i budu junaci. Možda nisam u pravu, ali nekad nije bilo tako. Znalo se da Dražen šutira bez obzira na Kukoča i Rađu, mogu Raduljica ili Bjelica da postignu po 30 poena, ali Teodosić šutira poslednje tri lopte iako je do tada gađao 1/8. Nije bitno da li ću to biti ja, Hezonja, Bogdanović, Tomić, Simon, ali moramo da imamo vođu“, naveo je Šarić.

Na šest utakmica Evrobasketa Šarić je prosečno beležio 9,7 poena, 6,3 skoka i 2,7 asistencija.

Da sam došao iz NBA ili da sam bio ruki godine možda bih mogao da se nametnem, ali u ovakvoj situaciji mogu samo da kažem šta mislim. Možda je naš problem što smo međusobno dobri prijatelji i stalno govorimo da će sve biti u redu. Takvi možemo do pobede, ali ne i do velikog rezultata. Perasović nam je rekao da je Spanulis na poluvremenu nekoga uhvatio za vrat i nabio u zid. Danas niko nema petlje da kaže iskreno šta misli o drugom. Jednom smo se posvađali, što je bilo super, ali smo pobedili Estoniju pa se prešlo preko toga. Posle ovog debakla vreme je za promene“, zaključio je Šarić za Jutarnji list.

prethodna strana 1 / 30 sledeca idi na stranu