Izvor: Beta | SV

"Česi su iznenadili, imaju ekipu sa karakterom"

Reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je da je Češka ozbiljna i borbena ekipa i da očekuje tešku utakmicu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Komentari: 3

"Napravili su iznenađenje i pobedili Hrvatsku u osmini finala. Imaju mnogo ozbiljnih igrača, znamo ih iz Evrolige, znamo Jana Veselog koji je igrao u Partizanu. To je ozbiljna ekipa, ima karakter, čvrsta je i bori se do poslednjeg minuta. Očekuje nas jako teška utakmica", rekao je Milosavljević novinarima u Lilu.

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu u Lilu od 18.30 igra protiv Češke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Srbija je u osmini finala pobedila Finsku sa 94:81, a Češka je pobedila Hrvatsku sa 80:59.

"Oni igraju atipično, sa Veselijem na petici, igraju brzo i agresivno. Pogledali smo malo utakmicu sa Hrvatskom, igrali su dobro", dodao je Milosavljević.

Utakmice nokaut faze igraju se u Lilu, na fudbalskom stadionu koji je pretvoren u halu za Evropsko prvenstvo. Milosavljević je rekao da ekipa nije navikla na takav ambijent, ali da je lepo igrati u takvoj hali. On je dodao da se ekipa odmorila i da će biti spremna i sveža za utakmicu.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da najveća opasnost iz češkog tima preti od Veselog i Tomaša Satoranskog.

"Nismo mogli da obratimo maksimalnu pažnju na njih uporedo sa našom grupom. Iznenadilii su, dobili su važnu utakmicu (protiv Hrvatske). Pokazali su kvalitet i hemiju u ekipi. Odlično se slažu, ima mnogo atleta u ekipi sa ozbiljnim iskusnim igračima i odatle preti opasnost, posebno od Veselog i Satoranskog", rekao je Bogdanović.

Upitan kako igrati protiv ekipe koja nema klasičnog centra, Bogdanović je rekao da protiv Češke treba igrati "pasom više i dodatnim prodorom".

prethodna strana 1 / 30 sledeca idi na stranu