Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.09.2015.

17:25

Druga mladost Paua Gasola

Iako ima 35 godina, Pau Gasol igra turnir života, u dosadašnjem delu Evrobasketa zabeležio je najbolje statističke podatke u celoj reprezentativnoj karijeri.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Getty Images

Krilni centar Čikago Bulsa je gotovo sâm pobedio Poljsku u prvoj eliminacionoj utakmici Evropskog prvenstva, u kojoj je upisao 30 poena, od toga šest trojki.

Gasol je na prvih šest utakmica šampionata prosečno beležio 23 poena, 7,8 skokova i tri asistencije, što su rezultati koje nikada ranije nije beležio u nacionalnoj selekciji, a za nju nastupa od Evrobasketa 2001. godine.

Efikasniji je jedino bio na Evropskom prvenstvu 2003. godine, upisivao je skoro 26 poena po meču, ali je zbog toga imao daleko manje dodavanja za koš nego sada, svega 0,8.

Što se skakačkog segmenta igre tiče, na debitantskom pojavljivanju na velikoj sceni je beležio skoro dabl-dabl prosek, pored 17,3 poena imao je i 9,7 skokova.

Asistencije su ipak ono što Gasola čini najkorisnijim košarkašem Evrobasketa čija se završnica održava u Francuskoj. Protiv Nemaca je upisao šest, u duelu sa Italijom pet, a protiv Poljske četiri.

Novu šansu za podizanje proseka imaće protiv Grčke, koja je naredni protivnik Španije, ekipe koja se nalazi u velikim problemima, kako zbog povreda, tako i zbog nedostatka prave timske hemije.

O Gasolovoj partiji protiv Poljske smo pisali u rubrici Utisak dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve